Brīvdabas muzejs aicina uz pastaigu Ziemas Gaismas dārzā

Latvijas gaismu mākslinieki šogad izgaismos Brīvdabas muzeju nebijušās vizuālajās sajūtās un gaismu spēlēs atdzīvinās mūsu Latviskās pamatvērtības - dainas, teikas, pasakas un ticējumus, padarot šo saulgriežu laiku īpašu un neaizmirstamu. Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas teritorija tiks pārvērsta nebijušā gaismas piedzīvojumā un ļaus pasākuma apmeklētājiem izbaudīt šo etnisko piedzīvojumu pavisam jaunās un unikāli vienreizīgās sajūtās.

“Ziemas laiks šoreiz ir īpaši trauksmains, jo Eiropā plosās karš. Mums šķiet, ka šajā laikā īpaši svarīgi atcerēties un pievērst uzmanību mūsu vērtībām, nacionālajai identitātei un stiprināt visu latvisko, tādēļ šī gada Ziemas Gaismas dārzu esam nolēmuši rīkot tieši sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju,” stāsta pasākuma idejas autors un organizators Mārcis Gulbis.

Pastaigu maršruts teju 2 kilometru garumā aicinās iegrimt latviešu saulgriežu tradīcijās, doties ziemas laika brīnumu pasaulē - pastaigu taka būs pieejama ikvienam.

“Ziemas Gaismas dārzs” Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā gaidīs ciemiņus no 2022. gada 16. decembra katru vakaru (izņemot 24. un 31. decembri) no plkst. 17.00 līdz 22.00 (pēdējā ieeja plkst. 21.00).

"Ziemas Gaismas dārzs" 2022./2023. gada ziemas sezonā notiks jau ceturto reizi - līdz šim pasākums ir saņēmis balvas kā 2020. gada izcilākais notikums Rīgā un 2021. gada izcilākā gaismu pastaigu taka. Līdz šim "Ziemas Gaismas dārzu ir apmeklējuši vairāk nekā 30 000 apmeklētāji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75850105sec.