Pirmajā adventē Jūrmalā iemirdzēsies Ziemassvētku egles un Gaismas parks

Pirmajā adventē, 28. novembrī, Jūrmalā tiks iedegtas Ziemassvētku egles, tūkstošiem krāsainu lampiņu iemirdzēsies Dzintaru mežaparkā.

Pilsētas galvenā Ziemassvētku egle šogad būs jūrmalnieku un viesu iecienītajā gājēju ielā – Jomas ielas sākumā Majoros. Divpadsmit metrus augstā egleir veidota no 85 mazākām eglītēm, rotāta ar sniegpārsliņām un gaismas virtenēm. Arī Dzintaru mežaparkā tiks uzstādīta egle, ko veidos vairākas mazas eglītes. Egles iemirdzēsies arī Kauguros pie kultūras nama un Dubultu Kultūras kvartālā.

Decembra sākumā svētku atmosfēru pilsētā papildinās dažāda augstuma izgaismotas dekoratīvas koka eglītes Horna dārzā Majoros pie Jūrmalas Kultūras centra. Jomas ielu gandrīz divu kilometru garumā rotās izgaismoti dekori pie apgaismojuma stabiem. Dubultos, iepretim dzelzceļa stacijai, un Kauguros, Talsu šosejas rotācijas apļos, būs izvietoti lieli čiekuru dekori. Uz ielām un tiltiem pilsētā pakāpeniski tiks ieslēgts svētku apgaismojums.

Kauguru kultūras nama pagalmā (Raiņa ielā 110) būs apskatāma tēlnieka Tālivalža Muzikanta veidotā skulptūru grupa “Ziemassvētku silīte”.

Gaismas parks

Dzintaru mežaparks krēslas stundās pārvērtīsies par Gaismas parku  – to rotās īpaši Ziemassvētku tematikai izgatavoti gaismas dekori, kas veidoti no vairākiem tūkstošiem krāsainu LED lampiņu. Lielākais no dekoriem ir  parka tiltiņš, kas veidots jūras viļņa formā no gaismu virtenēm kopumā 3,5 kilometru garumā. Krēslas stundās parku apdzīvos no gaismas virtenēm veidoti lāči, eži, vāveres un citi meža iemītnieki. Gaismas parks šogad papildināts ar jaunu dekoru – izveidota aleja ar krāsainām projekcijām, tā tiks uzstādīta līdz Ziemassvētkiem.

Dzintaru mežaparks apmeklētājiem ir atvērts katru dienu līdz plkst. 22.00; svētku apgaismojums tiek ieslēgts no plkst.16.00 sestdienās un svētdienās, no 12. decembra – katru dienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59626794sec.