Jūrmalā aicina uz publisku dialogu: «Kā būt cilvēkam, ja viņš ir Krievijas pilsonis?»

22.augustā plkst. 19.00 Jūrmalas restorāna Laivas peldošajā terasē (Vienības prospekts 36, Jūrmala) notiks tikšanās – diskusija ar vienu no vispopulārākajiem Krievijas rakstniekiem Dmitriju Gluhovski un populāro Krievijas žurnālistu Andreju Vasiļjevu. Diskusijas tēma: “Kā būt cilvēkam, ja viņš ir Krievijas pilsonis?”.

Pasākums turpinās publisko dialogu ciklu “filosofija ūdenī”, kurš aizsākās ar tikšanos ar populārajiem filosofiem, ietekmīgā Latvijas intelektuālā žurnāla Rīgas Laiks izdevējiem Arni Rītupu un Uldi Tīronu.

Runātāji aizskars vairākas pretrunīgas un aktuālas tēmas, kas patlaban satrauc arī Latvijas sabiedrību. Šodien Krievijas pase ir kļuvusi par zināmu “melno zīmi”. Vai Krievijas pilsoņi varēja kaut ko darīt, lai novērstu februāra notikumus? Kā vērtēt viņu klusēšanu un nepretošanos? Vai var pieprasīt to, lai cilvēki riskētu ar savu dzīvību un saviem tuviniekiem? Vai Krievijas iedzīvotāji spēs pretoties izstumto statusam Rietumos? Cik bieži un cik daudz ir jānožēlo grēki? Vai visus ir jāatgriež Krievijā, lai sāktos protestu vilnis?

Pasākums norisināsies divās daļās: vispirms varoņi brīvā sarunā un oriģinālā stilā runās par pieteikto tēmu, bet otra daļa būs veltīta interaktīvai saziņai ar skatītājiem un atbildēm uz jautājumiem.

“Ja mēs atskatāmies Krievijas vēsturē, tad visu dzīvi dievišķā tauta ir stāvējusi uz ceļiem. Turklāt tai bija vienalga kā priekšā stāvēt. Būtībā nekas nav mainījies. Tikai varas dots uzdevums – tagad ir forši karot… Dievišķajai dziļai tautai ir uzspļaut savai dzīvei un apkārtējo dzīvēm, tādēļ to ir tik viegli vadīt,” stāsta Andrejs Vasiļjevs.

Žurnālists un mediju vadītājs Andrejs Vasiļjevs ir ilggadējs Krievijā izdotā “Kommersant” galvenais redaktors, bijušais programmas “Vremja” vadītājs, skandalozo projektu “Pilsonis Dzejnieks” un “Cienīgais kungs” producents. Tajos dzejnieki Dmitrijs Bikovs un Andrejs Orlovs (Orluša) rakstīja ironiskus dzejoļus par aktualitātēm, bet Mihails Jefremovs iemiesojās Putina, Medvedeva un citos tēlos. Kā aktieris piedalījies filmās “Kad es kļūšu par milzi”, “Down House”, “Generation P” un “Nozagt Tarantīno”.

Rakstnieks un žurnālists Dmitrijs Gluhovskis ir autors romānu sērijai “Metro 2033-34-35”, “Nākotne”, “Teksts”, “Mijkrēslis”, “Post”, krājumam “Stāsti par Dzimteni”, mistikas seriālam “Topi”. Tiek uzskatīts par vienu no veiksmīgākajiem apokalipšu prognozēšanas un pēcapokalipšu scenāriju speciālistiem, tajos koncentrējas viņa žurnālista darba pieredze pasaules medijos, sākot no EuroNews un Russia Today līdz Deutsche Welle un Sky News, kā arī strādāšana “Kremļa pūlā”, Baikonuras kosmodromā, Čornobiļas AES slēgtajā zonā un Ziemeļpolā.

Projekta izpildproducente ir Jekaterina Lanskaja (KATUFILM) neskaitāmu video darbu, televīzijas projektu, mūzikas festivālu režisore un producente, Londonas starptautiskās kinoprēmijas L.I.M.P.A, festivālu Paris International Short Festival un New York International Women Festival galveno balvu ieguvēja.

Biļetes uz pasākumu var nopirkt restorānā Laivas.

Vietu rezervēšana un papildu informācija: 20004944

Pasākuma lapa sociālajā tīklā Facebook: https://fb.me/e/2bUDeb24D

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87506485sec.