Jūrmala kļūst par maksas pilsētu autobraucējiem

Sestdien, 1. aprīlī, atsākas periods, kad par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā nodeva 2 eiro apmērā. Pašvaldība aicina braucējus caurlaides iegādāties elektroniski: tīmekļvietnē jurmala.lv, ar “Mobilly”, “Europark” vai “Citadele” mobilo aplikāciju starpniecību. Tāpat ir iespēja pieteikties caurlaides atgādinājuma saņemšanai e-pastā, piereģistrējoties tīmekļvietnē  www.jurmala.lv.

Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā, līdz plkst. 23.59, vai pirms tam. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, precīzi jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Caurlaide derīga tikai konkrētam transportlīdzeklim, kura reģistrācijas numurs ir norādīts, pērkot caurlaidi.

Lai neaizmirstu iegādāties caurlaidi, ir iespējams pieteikties atgādinājuma saņemšanai e-pastā. Ja transportlīdzeklis būs iebraucis Jūrmalā un tam nebūs iegādāta caurlaide, piereģistrētajā e-pastā tās pašas dienas vakarā laikā no plkst.19.00 līdz plkst.23.30 tiks nosūtīts atgādinājums, lai varētu paspēt iegādāties caurlaidi un nebūtu jāsaņem sods. Pieteikties atgādinājuma saņemšanai var tīmekļvietnē  www.jurmala.lv sadaļā “Caurlaides”.

Pašvaldība atgādina, ka caurlaižu automātos pie iebraukšanas Jūrmalā Priedainē un Vaivaros ar skaidru naudu norēķināties nevar, tajos iespējams maksāt tikai ar maksājumu karti vai bezkontakta maksājumu līdzekļiem (mobilo tālruni, aproci, viedpulksteni u.tml.). Ar skaidru naudu par caurlaidi joprojām varēs samaksāt caurlaižu automātos pilsētā: pie lielveikala “Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas.

Pieejamas arī ilgāka termiņa caurlaides: 7, 30, 90 dienām un visam periodam. Caurlaide transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām 7 dienām maksā 10 eiro, 30 – 31 eiro, 90 dienām 55 eiro, visam periodam – 107 eiro.  Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro. Caurlaides iegādāties un pārbaudīt tās derīguma termiņu var tīmekļvietnē  www.jurmala.lv.

Autostāvvietas Jūrmalā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam un ar šādu atzīmi reģistrēti CSDD.

No nodevas samaksas atbrīvoti arī transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bet šādā situācijā pirms iebraukšanas Jūrmalā ir vai nu jāreģistrē iebraukšana portālā epakalpojumi.jurmala.lv, vai, iebraucot pilsētā, Tūrisma informācijas centrā Lienes ielā 5 Majoros vai pašvaldības policijā Dubultu prospektā 2 Dubultos (brīvdienās un pēc darba laika). Pati persona ar invaliditāti (I grupas invalīds vai invalīds ar apgrūtinātu pārvietošanos) var noformēt bezmaksas caurlaidi visai sezonai vienam savam īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētam transportlīdzeklim portālā epakalpojumi.jurmala.lv bez maksas. Bezmaksas caurlaides pienākas arī Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku īpašumā vai turējumā reģistrētiem transportlīdzekļiem. Lai to noformētu, personai, kurai piešķirts Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka statuss, jāaizpilda pieteikums un jāiesniedz domē, nosūtot pa pastu vei e-pastā.

Caurlaižu iegādes kontrole ir pilnībā automatizēta. Videotehniskās ierīces fiksē iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numuru, un vēlāk datubāzē tiek pārbaudīts, vai transportlīdzeklim iebraukšanas dienā līdz plkst.23.59 ir iegādāta caurlaide. Sods par caurlaižu režīma neievērošanu ir 50 eiro.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996. gada. Nodeva par iebraukšanu noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā”.

Caurlaides jūrmalniekiem

Caurlaides būs nepieciešamas no 1. aprīļa līdz 30. septembrim. Tāpat kā iepriekšējos gados caurlaides var iegādāties par pilnu maksu, kā arī noteiktajos gadījumos pieteikties caurlaidei ar nodevas atbrīvojumu vai nodevas atvieglojumu.

Kārtība, kādā jūrmalniekiem piešķir caurlaides, arī šogad paliek nemainīga. Bez pieteikuma un bez maksas tiks piešķirtas caurlaides Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrētajiem transportlīdzekļiem, kas ierakstīti īpašumā, valdījumā un turējumā:

    • fiziskām personām, kurām ir nekustamais īpašums vai ir deklarēta dzīvesvietas adrese Jūrmalā (jūrmalnieki);

    • juridiskām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese.


Automātiski reģistrēto caurlaidi aicinām ikvienu jūrmalnieku pārbaudīt. To var izdarīt, tīmekļvietnē www.jurmala.lv ievadot transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru.

Ja transportlīdzeklis nav reģistrēts uz jūrmalnieka vārda

Pārējos gadījumos caurlaižu reģistrēšana notiek uz pieteikuma pamata, pēc nodevas vai maksas pakalpojuma apmaksas. Piemēram, ja jūrmalnieks lieto transportlīdzekli, kas CSDD reģistrēts uz citas personas vārda, sākotnēji jāpārliecinās, vai konkrētajā gadījumā pienākas nodevas atbrīvojums, tad jāiesniedz pieteikums un pēc pieteikuma apstiprināšanas jāveic maksājums (maksas pakalpojuma cena 3,40 EUR). Atgādinām, ka caurlaidi var noformēt vienam šādam lietošanā esošam transportlīdzeklim, ja:

    • tā ir jūrmalnieka darba mašīna, par kuru ir veikta uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa samaksa

vai

    • CSDD uz jūrmalnieka vārda nav reģistrēti īpašumā, valdījumā vai turējumā esošie transportlīdzekļi un personai ir derīga vadītāja apliecība ar tiesībām vadīt atbilstošas kategorijas transportlīdzekli.

Arī jūrmalnieku ģimenes locekļiem ir iespējams noformēt caurlaides lētāk. Ja viens laulātais ir deklarējis dzīvesvietu Jūrmalā vai viņa īpašumā ir nekustamais īpašums Jūrmalā, otrs laulātais var noformēt caurlaidi ar nodevas atvieglojumu saviem īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem (nodevas maksa 10,70 EUR vienam transportlīdzeklim). Arī tad, ja vecākiem vai bērniem pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, ģimenes loceklis var pieteikties caurlaidei ar nodevas atvieglojumu īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem (nodevas maksa šajā gadījumā 26,75 EUR vienam transportlīdzeklim).

Aicinām neatlikt pieteikumu iesniegšanu uz pēdējo brīdi. Jau šobrīd pieteikumu var iesniegt, autorizējoties portālā epakalpojumi.jurmala.lv.

Jāņem vērā, ka caurlaide ir spēkā tikai pēc maksājuma saņemšanas Jūrmalas valstspilsētas administrācijas kontā, tāpēc maksājumu veikšanai epakalpojumu portālā ir būtiskas priekšrocības – maksājums tiek apstrādāts automātiski un caurlaide ir derīga vidēji 30 minūšu laikā pēc maksājuma veikšanas (parasti tas aizņem tikai dažas minūtes). Savukārt, izvēloties citus maksāšanas veidus (piemēram, internetbankas pārskaitījumu), maksājumu apstrāde var aizņemt 1–2 darba dienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57155395sec.