5 iemesli, kāpēc doties atvaļinājumā uz Ventspili

Vasara ir atvaļinājumu, atpūtas un piedzīvojumu laiks, ko vislabprātāk vēlamies pavadīt kopā ar ģimeni un draugiem. Ventspils noteikti ir ideāla vieta, lai brīvdienas pavadītu pie jūras, baudītu skaistas, sakoptas un ģimenei draudzīgas pilsētvides burvību.

1.    Zilā karoga pludmale

Ventspils Zilā karoga pludmale aicina baudīt smilšaino, plaši atklāto, tīro pludmales krasta līniju un pastaigas pa Dienvidu mola promenādi. Ejot uz pludmali pa laipu Nr. 5, garām pludmales volejbola laukumiem, kāpas virsotnē var sastapt Latvijas kontūrzīmi un uzņemt Instagram vērtu foto.

Vasaras sezonā šeit izmantojami gan pludmales volejbola, gan futbola laukumi, darbojas kafejnīcas. Ventspils pludmales lielās kāpas rada dabīgas “saules vannas”, kas lieliski aizsargā no vēja un ļauj sauļošanās sezonu atklāt agrāk nekā citviet. Ventspilī padomāts arī par atpūtnieku četrkājainajiem draugiem - Saulrieta ielas galā izveidota pludmales ieeja Nr. 10 šķērso Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas Pelēkās kāpas zonu.

2.    Ziedi un strūklakas

Ventspils ielās ik uz stūra plaukst krāšņi ziedi, koncertzālei “Latvija” blakus esošā strūklaka “Fregate “Valzivs”” papildina Lielā laukuma krāšņos un mūsdienīgos vaibstus, bet satumstot tā izgaismota rada īpašu noskaņu Lielā laukuma apmeklētājiem un garāmgājējiem. Tā ir tikai viena no desmit strūklakām, kas atrodas dažādās Ventspils vietās. Dodoties pastaigās pa pilsētu var meklēt arī 27 dažāda izmēra un krāsu Govju parādes eksponātus, ko veidojuši Latvijas un ārvalstu mākslinieki.

3.     Atpūta ģimenēm un bērniem

Ventspils ir lielisks ceļojuma galamērķis, lai dotos atpūtā kopā ar bērniem. Kāpelēt, rāpties, šļūkt, šūpoties un lēkāt – to visu mūsdienīgās un košās rotaļu atrakcijās mazākie pilsētas viesi bez maksas var izbaudīt Bērnu pilsētiņā, bērnu parkā “Fantāzija”. Pilsētā – parkos, svēros un iekšpagalmos – izvietoti 37 attīstoši un pievilcīgi bērnu rotaļu laukumi, kuriem līdzās izvietoti soliņi vecāku atpūtai.

Ventspilī līdzās jūrai, atrodas plašs un labiekārtots Jūrmalas parks, kas piedāvā atpūtas un pastaigu iespējas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas daudz un dažādas taciņas, kā arī divas īpašas takas – Enkuru taka un Džungļu taka. Vasaras sezonā no maija līdz oktobra beigām cauri Jūrmalas parkam kursē Piejūras brīvdabas muzeja tvaika lokomotīve Mazbānītis.  

4.    Militārais mantojums

Šopavasar Ventspilī atklāts jauns tūrisma objekts – Ventspils muzeja atjaunotais 46. krasta aizsardzības baterijas Uguns koriģēšanas tornis ar blakus esošajām četru lielgabalu pozīcijām, tādējādi attīstot jaunu tūrisma virzienu – militārais mantojums.

Torņa apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties torņa iekšpusē un izzināt tā vēsturi. Blakus tornim ir uzstādīts informatīvais stends ar QR kodu, kurā ar mobilās aplikācijas palīdzību redzama animācija par vēsturi. Turklāt, apmeklētājiem pieejama skatu platforma, no kuras paveras iespaidīgs skats uz apkārtnes mežiem un Baltijas jūru.

Uzzināt arī par citiem Ventspils muzeja tūrisma objektiem, iespējams šeit.

5.    Uz Ventspili ar velo!

Viens no lieliskākajiem veidiem, kā apskatīt Ventspili ir pārvietoties ar velosipēdu. Aktīvākie atpūtnieki novērtēs Ventspils pilsētas veloceliņus, kas vijas 66 km garumā, sasaistot iecienītākos tūrisma objektus un padarot pilsētas skaistāko vietu apskati īpaši ērtu.

Ventspils veloceliņi ne tikai iedvesmo vietējos iedzīvotājus aktīvi pavadīt laiku un sportot, bet arī ļauj pilsētai veiksmīgi iekļauties EuroVelo 10 un 13 tīklā un doties tālāk ar velosipēdu pa Kurzemi.

Velobraucēji aicināti apskatīt velokarti, uzzināt informāciju par vairākiem pilsētas velomaršrutiem, un izvēlēties sev interesējošāko.

Tā kā epidemioloģisko apsvērumu dēļ vēl joprojām ir ieteicams atpūsties un izklaidēties svaigā gaisā, iesakām apmeklēt TOP 5 brīvdabas objektus Ventspilī:

1.    Piedzīvojumu parks (Dižākais skats Kurzemē)

2.    Ostas promenādes iespaidīgā boju kolekcija

3.    Jūrmalas parks (Enkuru un Džungļu taka)

4.    Staldzenes stāvkrasts (2021. gada Latvijas ģeovieta)

5.    Būšnieku ezera dabas taka (Laivu bāze, gājēju laipa un skatu platforma)

Par Ventspils apskates objektiem, pasākumiem, ēdināšanas vietām un naktsmītnēm, vairāk: www.visitventspils.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90894008sec.