Aizstāj mājsēdi ar tālsēdi Ventspilī

Iestājoties jauniem ierobežojumiem, liela Latvijas sabiedrības daļa pieņēmusi lēmumu mainīt “mājsēdi” pret “tālsēdi”, pavadot attālināto darba vai atpūtas laiku iedvesmojošās vietās - Latvijā un pat pasaulē. Arī Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina vadīt šo īpašo laiku, izbaudot Baltijas jūras piekrastes miera un dabas skaistuma klātbūtni.

Laikā, kad atpūtas un izklaides iespējas ir ierobežotas, ir svarīgi atrast veidu spēku uzņemšanai un enerģijas atjaunošanai. Viens no labākajiem un arī šobrīd visdrošākajiem veidiem, kā atgūt spēkus, ir doties pastaigās pie dabas.

Smelies spēkus pie dabas

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ apciemot Ventspili, ir jūra. Šeit arī gada aukstajos mēnešos var baudīt mierpilnu atpūtu, atbrīvot prātu un apbrīnot dabas varenību. Ventspils Zilā karoga pludmale pārsteidz ar smilšaino, plaši atklāto un tīro pludmales krasta līniju, pie tam uz jūru iespējams doties teju pa 10 dažādām koka laipām. |Dodoties pa laipu Nr. 5 ir iespējams uztaisīt Instagram vērtu foto pie vides objekta - Latvijas kontūrzīme, kas atrodas kāpas virsotnē. Savukārt, Pelēkās kāpas zonu, var apskatīt labiekārtotajā pludmales laipā Nr. 10, kas arī ir draudzīga pastaigām ar suņiem. Īpaši iecienīta vieta pastaigām cauru gadu ir Dienvidmola promenāde, kas ved līdz par bākai. Vērot bangojošo jūru un iespaidīgo jūras vārtu plašumus vislabāk vērot no augšas – skatu torņa, vai uzkāpjot no eksponēto zvejas kuģu “Azova” un “Grots” platformām.

Lai baudītu neskartas dabas skaistumu – jūras stāvkrastu un priežu meža ieskautu pirmatnēju pludmali, gan ventspilnieki, gan viesi dodas uz Staldzeni  – senu zvejnieku ciematu un pastaigu vietu, kas atrodas vien desmit kilometru attālumā no Ventspils centra. Staldzenes stāvkrasts ir visaugstākais krasts Latvijā un 2021. gadā ieguvis Latvijas ģeovietas titulu.

Ventspilī līdzās jūrai atrodas plašais un labiekārtotais Jūrmalas parks, kas piedāvā atpūtas un pastaigu iespējas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas daudz un dažādu taciņu, kā arī ierīkotas 2 īpašas takas – Enkuru taka, Baltijā lielākā enkuru kolekcija, kurā eksponēti 35 dažāda lieluma enkuri un Džungļu taka, kas patiks bērniem – tajā var kāpelēt un ložņāt kā īstos džungļos.

Garāku pastaigu cienītājiem patiks 8 km garā Būšnieku ezera dabas taka. Būšnieku ezers atrodas Eiropas aizsargājamo dabas teritoriju Natura 2000 tīklā. Pa ezera purvaino krasta zonu ved gājēju laipa ar skatu platformu putnu vērošanai galā. Pastaigas laikā iespējams arī izkustēties vingrojot, krasta A daļā izvietota Veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām, kā arī ejot apkārt ezeram var apskatīt jaunās 7 zivs koka skulptūras. Lai pastaigas laikā varētu ievilkt elpu un izbaudīt apkārtni, ezera krastos ierīkotas labiekārtotas piknika vietas.

Iedvesmojies no pilsētas skatiem

Pilsētas parkos un skvēros var izbaudīt gan sakoptās pilsētvides skaistumu, gan arī apskatīt dažādus tūrisma objektus. Pašā pilsētas sirdī, ar īpašu ainavu un arhitektūras pievilcību izceļas Lielais laukums. Šeit mājvietu guvusi Ventspils koncertzāle “Latvija” un strūklaka “Fregate ”Valzivs””, kas papildina Lielā laukuma krāšņos un mūsdienīgos vaibstus. Tumšajās vakara stundās tā izgaismota mirdz, radot īpaši patīkamu noskaņu un vēlmi uzkavēties laukumā ilgāk. Apskatīt visas desmit Ventspils strūklakas, ziedu figurālās skulptūras, kā arī Govju parādes eksponātus vislabāk iespējams izmantojot TIC veidoto Pastaigu karti.

Netālu no pilsētas centra atrodas Reņķa dārzs, kam līdzās esošajā dīķī dzirkstī strūklaka un rosās pīles, kā arī ir izvietoti aizraujoši vides objekti bērniem: pasaku tēli, mājdzīvnieku skulptūras, rotaļu iekārtas “Sienāzis” un “Mārīte” un šūpoles. Parku ir iecienījuši arī aktīvās atpūtas piekritēji, kas skriešanai un nūjošanai izmanto ērtos celiņus un izvingrinās brīvdabas trenažieros.

Ventspils vecpilsētas centru - Rātslaukumu ieskauj Nikolaja evaņģēliski luteriskā baznīca, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Galvenā bibliotēka un Bērnu bibliotēka, un Digitālais centrs. Savukārt Tirgus laukumā apskatāms Kariljonu pulkstenis. Tirdzniecība notiek katru dienu, īpaši aktīva nedēļas nogalēs.

Ostas ielas promenāde ne tikai pievērš uzmanību ar košām krāsām, bet arī piedāvā plašu skatu uz Ventu, jūras vārtiem, senajām Ostas darbnīcām, iespaidīgu boju (14 bojas un stoderes) kolekciju un eksponēto loču kuģi “Rota”, kas ilgus gadus strādāja Ventspils ostā. Pie ieejas mazajā zvejas ostā atrodas “Mīlestības bāka” – vides objekts, kas īpaši domāts jaunlaulātajiem.

Ventspilī arī ir plašas iespējas aktīvai laika pavadīšanai ar bērniem. Ventspilī dažādās vietās ir 38 bērnu rotaļu laukumi un divi bērnu parki - Bērnu pilsētiņa un Pārventas bērnu parks “Fantāzija”, kas ir atpūtas vietas ar rotaļu atrakcijām visa vecuma bērniem un jauniešiem. Ieeja abos parkos ir bez maksas.

Izbaudīt dižāko skatu Kurzemē var uzkāpjot kalnā “Lemberga hūte”, kur līdzās staltbrieža skulptūrai paveras iespaidīgs skats uz Ventspili, apkārtnes mežiem un Baltijas jūru. “Lemberga hūte” atrodas 58 m virs jūras līmeņa, attālums no pakājes līdz virsotnei ir 50 m, kalna nobrauciena garums ir 240 m, bet līdz kalna virsotnei ved kāpnes ar 385 pakāpieni. Slēpošanas kalns ir unikāls, jo tas ticis izveidots mākslīgi un tā augstums un nobrauciena garums tiek pagarināts katru gadu.

Ventspili ātri un ērti apskatīt, izbraukājot ar velosipēdu pilsētas veloceliņu garums pa pilsētu sasniedz jau 65 km! Ventspils velomaršrutu karte pieejama šeit. Velosipēdu un elektrisko skūteru nomas iespējas šeit.

Plānojot pavadīt “tālsēdi” Ventspilī, aicinām apskatīt Ventspils naktsmītņu piedāvājumu šeit. Tāpat Ventspilī ir plašs piedāvājums ēdienu līdzņemšanas un piegādes iespējām, ar kurām var iepazīties šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46907401sec.