Ar koncertiem un krāšņiem gaismu šoviem svinēsim Pārventas svētkus

14. maijā jau trīspadsmito reizi atzīmēsim Pārventas svētkus. Visu paaudžu apmeklētājus priecēs dažādi pasākumi un aktivitātes – koncerti, radošās darbnīcas, sportiskas nodarbes un orientēšanās pilsētvidē. Svētku noslēgumā Pārventa uzmirdzēs košās lāzeru gaismās.

Svētku dienu iesāksim ar sportiskām aktivitātēm ģimenēm – sporta un deju festivālu plkst. 11.00 sporta centra “Pārventa” stadionā. Pārventas bibliotēkā plkst. 11.00 Māra Grīvas fotoizstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku, bet no plkst. 11.00 līdz 16.00 Pārventas bibliotēka aicina ikvienu ar ģimeni vai draugiem piedalīties pasākumā “Pārventas detektīvs”, kur, atrisinot pavedienus, sekojot kartei un atrodot pierādījumus, tiks atklāts kāds notikums Pārventā. Noslēgumā izlozes kārtā sešas komandas iegūs pārsteiguma balvas.

Par vienu no centrālajām svētku vietām kļūs parks “Fantāzija”. Plkst. 12.00 svētku atklāšana,  Pārventas mācību iestāžu audzēkņu koncerts un Ventspils 3. pamatskolas veidotas radošās darbnīcas: Make-up, Vēlēšanos koks, rokdarbu darbnīca “Ar kafijas aromātu”, kā arī fotosesija “Pavasara frizūru parāde”. Savukārt, Pārventas bibliotēkas radošajā teltī būs iespējams kopīgi darboties ar pasaku tēlu Sīpoliņu. Dienas koncerta otrajā daļā visiem zināmās Maestro Raimonda Paula dziesmas izpildīs aktrise Veronika Plotņikova un dziedātājs Žoržs Siksna, pie klavierēm Anatolijs Livča.  

Pārventas bibliotēkā plkst. 16.00 kamermūzikas koncerts “Pērļu zvejnieks. Jānim Porukam 150”, kurā piedalās mecosoprāns Baiba Renerte, tenors Juris Jope, flautiste Rūta Īzāka-Mača un pianiste Ilze Kundziņa.

Turpinot 2021. gadā aizsākto tradīciju, naksnīgais Pārventas centrs uzmirdzēs viskrāšņākajos lāzeru staros un video stāstos. Mākslinieces Andas Kolosovas reāllaikā radītie EBRU mākslas darbi no plkst. 22.30 līdz 01.00  tiks eksponēti uz Talsu ielas 41. nama (“Dziedinātava”) fasādes. EBRU ir glezniecības veids, kurā krāsa tiek pludināta uz īpaši sagatavotas ūdens virsmas, veidojot rakstus un zīmējumus. Tēlaini šī māksla tiek dēvēta par sirds melodijas attēlošanu uz ūdens. Noskaņu papildinās daudzsološais Ventspils Mūzikas vidusskolas talants – ģitārists Kristaps Prancāns.

3. pamatskolas ēka un tās pagalms iemirdzēsies lāzeru staros, bet fasādi īpaši gatavots 3D video mappings pārvērtīs līdz nepazīšana. Grandiozais šovs ilgs aptuveni astoņas minūtes un tiks atkārtots vairākkārt no plkst. 23.00 līdz 01.00. Mākslas performanci veidojuši Latvijā vadošā lāzeru un gaismu tehnikas kompānija “ARTISTIC”, 3D video mākslinieks Dmitrijs Voloviks, elektroniskās mūzikas producents Arvīds Saulītis un video mākslinieks Viktors Keino.

Atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība un apdrošināšanas akciju sabiedrība “Balta”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.635638sec.