Vaives pagastā izveidota literālā Kaķupītes dabas taka

Netālu no Cēsīm, pie Vaives pagasta tautas nama “Kaķu krogs” pabeigti labiekārtošanas darbi Kaķupītes dabas takā, padarot to par vissezonas tūrisma objektu. Kaķupītes dabas taka ir vidējas grūtības lokveida taka 800 metru garumā, kur pastaigā iespējams doties gan pa nelielu mežu, gan pļavu.

Taka sākas pie Kaķukroga virzās uz Kaķupītes caurteku, tālāk vijas gar Kaķupītes labo krastu un Kaķupītes estrādi un caur dabīgo pļavu nonāk atpakaļ Kaķukrogā. Dabas takā  ir izveidots neliels koka skulptūru parks, kurā iespējams satikt latviešu tautas pasakās iemīļotus dzīvnieku tēlus – lāci, lapsu, ezi, vilku un pūci. Tāpat ir uzstādīts āra bibliotēkas skapis brīvai grāmatu apmaiņai. Patīkamai atpūtai vai piknikam takā atrodas arī vairāki guļbaļķu galdi ar soliem un jumtiņu.

Visu nepieciešamo informāciju par taku sniedz tur uzstādītās informatīvās norādes zīmes un stendi ar QR kodiem. Nolasot mobilajās ierīcēs QR kodu, pieejami padziļināti vēsturiskie fakti par Kaķukrogu, Kaķupītes caurteku un latviešu tautas pasakas latviešu un angļu valodās.    

Pagājušā gadā, pirms projekta ieviešanas Cēsu novada pašvaldība attīrīja Kaķupītes labo krastu no koku un krūmu apauguma, veica takas nostiprināšanu, kā arī sakopa Kaķupītes estrādes teritoriju, kur iepriekš atradās estrādes būvdaļu paliekas. Dabas takas izveidē aktīvi līdzdarbojās paši vaivēnieši, kuri arī apņēmušies turpmāk uzraudzīt takas kārtību.

Kaķupītes dabas taka ir tapusi ar ELFLA un pašvaldības līdzfinansējumu un sadarbojoties ar Cēsu Tūrisma informācijas centru. Pēc vēsturiskās Kaķupītes caurtekas pārbūves bija novērojams interesentu pieplūdums Kaķukroga apkārtnē, kas devās apskatīt pārbūvēto caurteku. Lai nodrošinātu apmeklētāju plūsmai atbilstošu un sakārtotu infrastruktūru un veicinātu brīvā laika pavadīšanu dabā, Cēsu rajona lauku partnerībā tika iesniegts un apstiprināts projekts par literārās Kaķupītes dabas takas izveidi. Projekts veicina sabiedrības izpratni par dabiskajām meža ainavām, biotopu saglabāšanu, saglabā daiļdarbu lasīšanas kultūru, stiprina teritorijas identitāti un veicina Vaives pagasta sociālekonomisko attīstību kopumā.

Vēršam uzmanību, ka taka ved caur lapu koku mežu, kuros mēdz novērot ērču izplatību, tāpēc, lai atpūta dabā būtu baudāma un droša, aicinām apmeklētājus sevi nodrošināt ar pretinsektu aizsarglīdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.20551586sec.