Vēsturiskā «Līgatnes Papīrfabrika» atdzimst ar "lēnā" dzīvesveida festivālu!

Šo sestdien, 2022.gada 13. augustā, notiks “Papīrfabrikas Festivāls” – "lēnā" dzīvesveida pasākums visai ģimenei, lai godinātu no jauna atdzimušo “Līgatnes Papīrfabriku”. Festivāls no plkst. 11:00 līdz 20:00 notiks “Līgatnes Papīrfabrikas” plašajā pagalmā.

Festivāla dalībnieki varēs piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, lai atklātu jaunus talantus un iemācītos jaunas prasmes – mandalu gleznošana, papīra liešana, audumu krāsošana, koka fasāžu restaurācija, bišu viesnīcas izveide, kaņepju malšana, rotu izgatavošana, apģērba šūšana, elpošanas prakses un citas.

Uz pasākuma galvenās skatuves notiks sarunas un diskusijas ar dažādu jomu ekspertiem, uzņēmējiem, līgatniešiem par “Līgatnes Papīrfabrikas”, novada un tūrisma nākotni, ekoloģisku būvniecību un restaurāciju, piedzīvojumiem ārpus komforta zonas un to, kādēļ daudzi uzņēmēji izvēlas pārcelties no galvaspilsētas, lai uzsāktu saimniekošanu tieši Līgatnē. Savukārt uzreiz pēc sarunām, plkst. 16:00, ar koncertu “Skaņu gleznas” uzstāsies Uģis un Sniedze Prauliņi, un Matīss Akuraters.

Pasākuma noslēgumā vienā no Papīrfabrikas ražošanas ēkām būs ierīkots pop-up restorāns jeb “Garā galda vakariņas”, kuras pasniegs pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais un Juris Dukaļskis.

Visas dienas garumā darbosies vairāk kā 50 mājražotāju, amatnieku un bioloģisko saimniecību tirdziņš, kā arī brīvdabas kafejnīcas. Ikviens interesents varēs doties ekskursijās pa “Līgatnes Papīrfabriku” un vēsturiskajām alām – pagrabiem, kā arī apskatīt dažādas izstādes un apmeklēt “Izglābto grāmatu bibliotēku”.

Edgars Ricevs, “Līgatnes Papīrfabrikas” jaunais saimnieks: “Papīrfabrika ir unikāls komplekss Līgatnes upes krastā, kas ap sevi izveidojis veselu pilsētu! Vēlamies šai vietai dot jaunu dzīvību – atsākt papīra ražošanu, izveidot dzīvojamās platības, radīt telpas radošām izpausmēm, darbnīcām, svētkiem. Vēlamies radīt pašpietiekamu vidi tiem, kuriem būtiski savu ikdienu padarīt rāmāku un piepildītāku, un apkārtējo vidi- harmoniskāku un ekoloģiskāku!”

“Līgatnes Papīrfabrika” savulaik bija visvecākais rūpniecības uzņēmums Latvijā, kas darbojies gandrīz bez pārtraukuma. No 1815. līdz pat 2014. gadam “Līgatnes Papīrfabrikā” notika papīra ražošana – sākotnēji ar rokām, vēlāk rūpnieciski. Papīrfabrikai apkārt strauji sāka veidoties Papīrfabrikas ciemats, lai nodrošinātu darbiniekiem vislabākos apstākļus – skola, kultūras nams, dzīvokļi, dzemdību nams, ambulance.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38573503sec.