Koncertsēriju «Personīgi» turpinās jauno un daudzsološo kamermūziķu «Trio Carmine»

2021. gada 17. aprīlī plkst. 19.00 Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” koncertsēriju “Personīgi” tiešsaistes video koncertā turpinās kameransamblis “Trio Carmine”, kurā apvienojušies vieni no spilgtākajiem jaunās paaudzes mūziķiem. Latviešu klarnetiste Anna Gāgane, vijolniece Magdalēna Geka, kā arī šveiciešu pianists Lūkass Loss (Lukas Loss) ir pieredzējuši kamermūziķi un daudzu starptautisku konkursu laureāti.

Trio darbībā nozīmīgu vietu ieņem šim sastāvam veltīts klasiskais repertuārs, kā arī mūsdienu mūzika, īpaši jauno latviešu komponistu radītie darbi. Jaunie mūziķi vēlas izaicināt klasiskās dogmas un nojaukt robežas, kas atdala klasisko mūziku no citiem mākslas un radošās darbības veidiem, ko savā daiļradē īsteno, sadarbojoties ar video māksliniekiem un aktieriem.

“Programmas “Mirdzums un Kontrasti” divi smagsvari ir Bēlas Bartoka un Arama Hačaturjana Trio vijolei, klarnetei un klavierēm, kas abi rakstīti pagājušā gadsimta 30. gados. Lai gan abi komponisti iedvesmojušies no tradicionālajām ungāru un romu tautas mūzikas melodijām, likumsakarīgi, ka skaņraži šo tēmu traktējuši pavisam atšķirīgi. Koncerta pirmās noskaņas radīs čehu komponista J.B. Vanhala klasiskais Trio Mibemol mažorā, savukārt intriģējošu atmosfēru radīs smalkās latviešu modernistes Santas Ratnieces neparastais skaņdarbs “Mirdzums”,” ar koncerta programmu iepazīstina trio dalībnieki.

Klarnetiste Anna Gāgane saņēmusi “Lielo mūzikas balvu 2018” kategorijā “Gada jaunais mākslinieks” un novērtēta ar Šveices valdības izcilības stipendiju. Anna ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klarnešu grupas koncertmeistara vietniece, darbojas kā pasniedzēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, regulāri koncertē Latvijā un Šveicē. Vijolniece Magdalēna Geka nominēta “Lielajai Mūzikas balvai 2020” kategorijā “Par izcilu interpretāciju”, plaši koncertē visā Eiropā, uzstājoties tādās vietās kā Vigmora zāle Londonā un Parīzes Filharmonija. Ieguvusi maģistra grādu Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas un dejas konservatorijā, kur šobrīd turpina studijas prestižajā “Mākslinieka diploma” programmā. Kā orķestra mūziķe spēlējusi “Kremerata Baltica”, Francijas Radio Filharmoniskajā orķestrī un citos kolektīvos. Šveicē dzimušais pianists Lūkas Loss (Lukas Loss) ar izcilību absolvējis maģistra un bakalaura studijas Bāzeles augstskolā, kur iepazinies ar latviešu klarnetisti Annu Gāgani. Spēlējot kopā gan ar Bāzeles simfonisko orķestri, gan prestižiem koriem un senās mūzikas ansambļiem pierādījis sevi plašā žanru klāstā — no akadēmiskās mūzikas līdz Džordža Gēršvina skaņdarbiem.

Koncerta vadītāja, muzikoloģe un Latvijas Radio 3 - Klasika programmu vadītāja Signe Lagzdiņa iepazīstinās klausītājus ar koncertprogrammas skaņdarbiem un piedāvās starpbrīža sarunas ar “Trio Carmine” izpildītājmāksliniekiem. Koncertprogrammu papildinās īpaši šai programmai radīts videomākslinieka Mārtiņa Zuša videodarbs.

Tiešraides biļetes cena vienai mājsaimniecībai — 3 eiro iepriekšpārdošanā, 5 eiro pasākuma dienā. Tiešraides pieejas kodus var iegādāties mājas lapā www.bilesuparadize.lv. Iegādājoties biļeti, pircējs e-pastā saņems saiti uz koncerta tiešraidi un pieejas kodu. Lai pieslēgtos koncertam, tiešraides kods jāievada laukumā “insert password”. Pieslēgšanās tiešraidei, sākot no plkst. 18.30. Tiešraides ilgums: 1 stunda 30 minūtes.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”. Plašāka informācija par tiešraides koncertu pieejama mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57894087sec.