Nedēļas nogalē Liepājas koncertnamā atsāksies sērija «Pasaule Lielajā dzintarā»

Šo sestdien, 7. augustā plkst. 20.00 līdz ar korejiešu džeza dziedātājas un izcilās improvizatores Youn Sun Nah solokoncertu, Liepājas koncertzālē atsāksies ekskluzīvo notikumu sērija “Pasaule Lielajā dzintarā”. Koncertsērija jau kopš 2017. gada klausītājus iepazīstina ar Eiropā un pasaulē augstu novērtētiem dažādu žanru izpildītājmāksliniekiem, kurus raksturo īpaši mākslinieciskie rokraksti un unikāls skatījums. Sērijas turpmākie notikumi gaidāmi 4. septembrī un 16. oktobrī, kad apmeklētāji klātienē varēs piedzīvot autentisku spāņu flamenko deju un izdzirdēt tradicionālās persiešu mūzikas melodijas laikmetīgā ietvarā.

7. augusta koncerts Liepājā būs dziedātājas Youn Sun Nah vienīgā pieturvieta Ziemeļeiropā šī gada tūres ietvaros. Vokālisti uz skatuves pavadīs leģendārais zviedru ģitāras virtuozs Ulfs Vakeniuss (Ulf Wakenius), kurš ar solo ģitāras palīdzību spēj radīt gan intīmas noskaņas, gan likt ģitārai skanēt kā orķestrim. Abu neatkārtojamo saspēli varēs novērtēt gan skaņdarbos no kopīgi izdotajiem mūzikas ierakstiem, gan no jaunākā, 2019. gadā ieskaņotā albuma Immersion, kurā apvienotas dziedātājas oriģinālkompozīcijas, amerikāņu tautasdziesmu un klasiķu Mārvina Geja, Leonarda Koena un The Supremes opusu aranžijas.

"Šī sieviete ir vokāls brīnums, absolūti satriecoša," rakstījis vācu medijs ZDF Heute Magazine, savukārt franču izdevums Le Figaro atzinis, ka dziedātājai piemīt viena no skaistākajām mūsdienu džeza balsīm. Dziedātājas karjera uzplauka 2009. gadā un laika posmā līdz 2015. gadam vokāliste bija sniegusi jau vairāk nekā 500 koncertus visā pasaulē, tostarp dziedājusi arī 2014. gada Ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Sočos.

Sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” nākamais notikums “Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas” gaidāms jau 4. septembrī plkst. 19.00, kad flamenko maģiju uz Liepājas koncertzāles skatuves dēļiem uzburs izcili žanra meistari no Seviljas Spānijā. Koncerta noskaņa apmeklētājos uzjundīs spēcīgo Andalūzijas vasaras svelmi, ļaus domās izstaigāt tās skaistos baltos ciematus un iepazīt andalūziešus caur prieku un sāpēm. Sešus flamenko māksliniekus — ģitāristus, dejotājus un vokālistus — apvieno Antonio Andrade Flamenco Company. Tas ir Seviljā radīts ansamblis, kurš pirms teju 20 gadiem sevi pieteica kā liela formāta flamenko balets. Kompānija iepriekš sērijā “Pasaule Lielajā dzintarā” ar izpārdotu koncertu viesojās tā atklāšanas sezonā — pirms vairāk nekā 4 gadiem.

Savukārt 16. oktobrī plkst. 18.00 atklājumiem bagāto notikumu sēriju turpinās irānieši — muzikālā Šemirani ģimene ar savu jaunāko programmu “Mīlas ceļš starp austrumiem un rietumiem”. Irāniešu izcelsmes perkusionista un mākslinieciskā vadītāja Keivāna Šemirani (Keyvan Chemirani) jaunā projekta centrā ir viņa māsas Marjamas Šemirani (Maryam Chemirani) balss. Jaunajā programmā Keivāns, pielietojot niansēto persiešu santūra spēles prasmi un persiešu zarba spēles satriecošo meistarību, savas māsas harismātiskajai balsij radījis grezni apzeltītu ietvaru – reizēm zīdaini mirdzošu, reizēm koši rotaļīgu. Par savu misiju Keivāns virza austrumnieciskās mūzikas pasaules paplašināšanu, iepludinot tajā džeza, improvizētas mūzikas un citu stilu elementus, kā arī paplašinot sitaminstrumentu klāstu un dziesmu tekstos izmantotās valodas.

INFORMĀCIJA PASĀKUMU APMEKLĒTĀJIEM:

Sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” notikumus var apmeklēt tikai personas, kuras: ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska.

Koncertzāles informācijas centra darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, E-pasts: [email protected]. Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars. Biļetes var iegādāties interneta vietnē www.bilesuparadize.lv , “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36147404sec.