Karostas festivālam pieteikušies vairāk kā 50 mākslinieki no visas pasaules

5. Karostas festivāls šogad notiks no 5. līdz 11.jūnijam un, kā parasti, viena no galvenajām sadaļām būs mākslas plenērs. 2023. gada 28. februārī noslēdzās mākslinieku pieteikšanās festivālam. Tika saņemti 50 pieteikumi no māksliniekiem un mākslinieku apvienībām. Pārstāvēti gan vizuālie mākslinieki, gan mūziķi, teātra un performanču mākslinieki, fotogrāfi. Vēlmi piedalīties Karostas festivālā izteikuši mākslinieki no 28 valstīm, tajā skaitā arī no ASV, vairākām Dienvidamerikas valstīm, Āfrikas un Eiropas. Pieteikumi tuvākajā laikā tiks izvērtēti un jau drīz būs zināms, kuri mākslinieki piedalīsies 5.Karostas festivālā.

Festivāla laikā mākslas darbi tiks radīti vairākās vietās Karostā. Dažas vietas – Karostas cietums, Redans, Karostas ūdenstornis – jau kļuvušas tradicionālas, bet šogad mākslinieki darbosies arī 3.pamatskolā, Atmodas dārzā un kādā atjaunotā cara laika ēkā, kur iekārtota neliela koncertzāle.  

Karostas ūdenstornī šogad darbosies Latvijas mākslinieki - spoži jaunās paaudzes pārstāvji un divi mākslinieki, kas saistīti ar Liepāju.

Mākslas aktivitātēs iesaistīsies arī Liepājas skolēni, piedaloties projektā “KRĒSLS RELOADED”.

Liepājas skolēni ar mākslinieciskās jaunrades palīdzību dos veciem krēsliem jaunu dzīvi – apgleznos, apdarinās, pārveidos, varbūt piešķirs tam pavisam jaunu funkciju. Krēsli tiks izstādīti 10.jūnijā Redanā, 14.novembra bulvārī 82/86 un kā Karostas festivāla mākslas darbi būs apskatāmi visu vasaru.

Kā jau parasti Karostas festivālā vienlaikus ar mākslinieciskajām aktivitātēm notiks daudz dažādi pasākumi – seno spēkratu parāde, aktivitātes bērniem, koncerti un ballītes.

Karostas festivālu rīko Karostas glābšanas biedrība un finansiāli atbalsta Liepājas pilsētas pašvaldība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38850617sec.