Zvaigžņu festivāla noslēgumā koncertēs pasaulslavenais džeza dziedātājs Ola Onabule

Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēguma koncertā 11. martā uz koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves kāps pasaulslavenais džeza un soula dziedātājs Ola Onabule, kurš kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un Latvijas Radio bigbendu diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos izlasi no sava jaunākā albuma “Point Less”. Koncerta tiešraide skanēs arī Latvijas Radio 3 ēterā.

Londonā dzimušais un Nigērijā skolotais Ola Onabule atgriezīsies Latvijā, lai pirmo reizi viņa samtainā balss skanētu arī Liepājā. Kā neviens cits šis dziedātājs māk vienā audumā saaust džezu un soulu, par ko 11. martā varēs pārliecināties Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla klausītāji.

Britu-nigēriešu dziedātājs un dziesmu autors Ola Onabule izveidojis veiksmīgu karjeru, nerimstoši strādājot ierakstu studijā un regulāri dodoties starptautiskās turnejās.

Trīsarpus oktāvas plašais, emocionālais un virtuozā baritona balss ir instruments, ar kura palīdzību mākslinieks stāsta par sociālo netaisnību, kas vienmēr ir aktuāla visā viņa radošajā darbībā.

Viņa jaunākais albums "Point Less" vēsta par vardarbību, imigrāciju, ksenofobiju, nodevību un cieņu, vienlaikus svinot dzīvi un brīdinot to apdraudošos sociālos spēkus.

Mākslinieks apcer mūsu pašreizējo vēsturiskās atmiņas trūkumu, kas ļauj valdīt neuzticībai un bailēm; uzdod filozofiskus jautājumus par vardarbību; pārdomā, kas ir īstais spēks: fiziskais vai garīgais; mēģina attēlot patiesu mīlestību ārpus visiem vienkāršiem stereotipiem.

Orķestrāciju Onabule jaunākā albuma "Point Less" dziesmām veido vācu diriģents Tobiass Bekers. “Viņa simfoniskās aranžijas izkausās nu ļoti garšīgi!” saka dziedātājs.

Onabule uzstājies daudzos prestižos džeza festivālos, tostarp Monreālā un Vankūverā, kā arī koncertzālēs un džeza klubos visā pasaulē.

“Onabule ir pilns komplekts: spēcīgs, izteiksmīgs dziedātājs un pārsteidzošs dziesmu autors ar asām atziņām par mūsdienu sabiedrību, ko vienmēr pauž poētiskā veidā. Viņa stilistiskās iezīmes ir plašas – āfrikāņu, latīņu, džeza, fanka, soula un popmūzikas, un tās visas saplūst dabiskā veselumā,” raksta All About Jazz.

Šis koncerts būs īsti svētki simfodžeza mīļotājiem, jo pirmo reizi uz vienas skatuves tiksies Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends. Turklāt pirmatskaņojumu šajā vakarā piedzīvos Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskā vadītāja Kārļa Vanaga komponētais Trīskāršais koncerts “Trio Colossus” tenorsaksofonam, kontrabasam un sitaminstrumentiem, kā solistiem piedaloties Edvīnam Ozolam, Artim Orubam un pašam komponistam ar tenorsaksofonu.

31. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas pilsēta un SEB banka.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu paradīzes” tīklā https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizers/organizer/50.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66104794sec.