Lieldienu laika piedāvājums Turaidas muzejrezervātā

Lieldienu laikā Turaidas muzejrezervāts atvērts apmeklētājiem katru dienu no plkst.10:00 līdz 19:00. Saskaņā ar valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, apmeklētājiem pieejamas brīvdabas ekspozīcijas un muzejrezervāta teritorija. Apmeklējumam atvērta Turaidas viduslaiku pils teritorija un brīvdabas ekspozīcijas, Dainu kalns, Turaidas Rozes piemiņas vieta Baznīckalnā, kā arī Turaidas muižas saimnieciskās apbūves centrs ar pastaigu ceļiem un takām.

Turaidas muzejrezervātā skatāma skanīga brīvdabas izstāde “Sīki putni – diži putni”, kas tapusi iedvesmojoties no senas lībiešu tradīcijas – mazo putnu modināšanas pavasarī. Šī tradīcija saistīta ar ticējumu, ka mazie putni ziemā nekur tālu neaizlaižas, bet guļ paslēpušies un tie jāmodina, lai ātrāk atnāktu pavasaris. Izstādē redzami Latvijā dzīvojošā somu mūziķa un putnu vērotāja  Marko Ojalas fotografētie putnu attēli un ar QR koda palīdzību iespējams noklausīties attiecīgā putna dziesmu. Starp fotoattēliem gan satupuši, gan savus spārnus izpletuši dažādu raksturu putni, kurus ar tradicionāliem paņēmieniem darinājusi muzejpedagoģe Margita Poriete no dabas materiāliem – lina, žagariem, siena, niedrēm un salmiem. Atsevišķu putnu izveidošanas metodes ir vienkāršas un var iedvesmot ikvienu pašam tādu pagatavot un Lieldienu laikā  radīt savai mājai svētku noskaņu.

Ar katru dienu Turaidas ārēs dzirdamo putnu koris kļūst arvien kuplāks un skanīgāks. Izstādes apmeklētāji aicināti ieklausīties dabā un sadzirdēt attēlā redzētā putna balsi arī tur. Izstādes apmeklējums var kļūt par labu iedvesmas avotu iepazīt putnu vērošanu un to atklāšanu dabā. Izstāde piemērota ģimenēm ar bērniem.

Brīvdabas izstāde apmeklētājiem atvērta muzejrezervāta darba laikā katru dienu līdz 18. aprīlim. Ieejas maksa – ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā.

Priecīgas Lieldienas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41562796sec.