Siguldas novads aicina uz restorānu nedēļu «Mūsu saknes»

Jau šajā nedēļas nogalē, desmit dienu garumā, no 11. līdz 20. novembrim notiks Siguldas novada restorānu nedēļa, kurai šoruden ir devīze – “Mūsu saknes”. Rudens ir ražas un sakņu laiks. Tas ir īstais laiks, kad ēdienkartē iekļaut to, kas nācis no mūsu auglīgās zemes un laiks,  kad atceramies savas valsts pirmsākumus. Tas ir mūsu sakņu laiks!

Gardēžus aicinās seši Siguldas novada un tās apkaimes uzņēmēji – restorāni:  “Gadalaiki”, “Kungu rija”, viesnīcas “Sigulda” restorāns, Mālpils muižas restorāns, kā arī Bīriņu pils restorāns un gastro grilbārs “Kokos”.  Ikviens Siguldas novada iedzīvotājs un tā viesis ir aicināts baudīt trīs ēdienu maltīti par īpašu piedāvājuma cenu – 30 eiro.  

Restorānu nedēļa ir īpaša ne tikai ar demokrātisko cenu piedāvājumiem par restorāna klases maltīti, bet arī “Mūsu saknes” ēdienkartes atšķiras no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta. Šoruden ēdienkartēs parādās daudzveidīgas tekstūras un aktuālās sezonas noskaņas – stores buljonzupa ar zivju izlasi un vēžu astēm, pērļu vistas krūtiņa ar rudens saknēm un lauku krējumu vai ceptas bietes.

Siguldas pievārtē, ezeru ieskautais restorāns “Gadalaiki”, pēc garām pastaigām aicinās sasildīties, baudot ceptu topinambūru krēmzupu ar pīles confit vai pētersiļu sviestā ceptu sama fileju ar krāsaino biešu – plūmju ragu. Savukārt pašā Siguldas centrā, viesnīcas “Sigulda” restorānā, jūs sagaidīs kompliments no šefpavāra, kā arī  asara fileja ar safrāna risoto un dārzeņu ratatuju, noslēdzot maltīti ar pekanriekstu tartes desertu.

Gleznainajos Turaidas pakalnos tiksimies restorānā “Kungu rija”, kur nesteidzīgi izgaršosim rijā vītinātu cūkgaļu ar rukolu vai jūras velšu lazanju ar Bechamel mērci un Emmentaler sieru. Šoreiz šefpavārs savu meistarību demonstrēs ievērības cienīgā deserta izveidē –  īpaši veidotā šokolādes kokā, kura saknes pazudīs tumši sarkanā velveta “zemē”.

Mālpils muižas restorānā pie baltiem galdautiem tiks servēta dzeltespuru tunczivs vai ceptas bietes, kazas siers un kaņepes. Turklāt restorānu nedēļas ietvaros muiža piedāvā īpašu nakšņošanas piedāvājumu tikai restorāna nedēļas apmeklētājiem.

Pazusts starp kokiem un ļauties bagātīgām tekstūrām un garšām ielūdz gastro grilbārs “Kokos”. Tunča fileja, kūpināts tuncis vai truša karbonāde pistācijās, stepes baravikas, truša aknu – kalvadosa mērce ir tikai daļa no šefpavāra sagatavotajiem pārsteigumiem.

Rudens ēdienkarte nav iedomājama bez ķirbjiem,  ko piedāvās Bīriņu Pils šefpavārs, pasniedzot melno pastu ar krēmīgo ķirbi, garnelēm un lēni gatavotu lasi bietēs, desertā pasniedzot bezē ar maskarpones krēmu, ogām un apelsīnu liķierī marinētām dzērvenēm.

Siguldas novada restorāni ir sagatavojuši arī konkursus gardēžiem, kuru laikā būs iespēja tikt pie vakariņām 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem.  

Iepazīties un sekot līdz “Mūsu saknes” piedāvājumiem var pašvaldības mājas lapā Tūrisma sadaļā www.tourism.sigulda.lv vai Facebook profilā SiguldasTurisms ar devīzi  “Sigulda aizrauj”.

Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61845589sec.