LVRA: Naktsmītņu tirgus var nepārziemot

Pastāvošie ierobežojumi un mērķtiecīga atbalsta neesamība rada kritisku ietekmi uz naktsmītņu segmentu. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) jau vairākkārt publiski ir norādījusi, ka no Latvijas tautsaimniecības aspekta ir svarīgi, lai viesmīlības pakalpojumu nozare pēc iespējas ātrāk sasniegtu 2019. gada rādītājus, kad kopējais pienesums Latvijas valsts budžetā bija vairāk kā 1miljards EUR.

Diemžēl, gandrīz jau divu gadu garumā pastāvošie ierobežojumi, arvien pieaugošās apsaimniekošanas izmaksas un skaidrs, tikai uz naktsmītnēm mērķēts atbalsta trūkums, novedīs pie vairuma vietējā kapitāla naktsmītņu slēgšanas un bezdarbnieku skaita, īpaši reģionos, pieauguma. Savukārt noteikta servisa līmeņa naktsmītņu trūkums var radīt situāciju, ka Latvija nevar pretendēt uz starptautisku augsta līmeņa un sporta pasākumu organizēšanu.

LVRA 2021. gada 8. novembrī ir vērsusies pie valdības ar lūgumu par nepieciešamību atjaunot atbalstu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem operacionālo izmaksu segšanai 15eur/m2, taču joprojām nav rasts risinājums šī atbalsta izveidē.

LVRA Prezidents J. Naglis: “Naktsmītnes nav bijušas slēgtas un tas ir radījis maldīgu priekšstatu, ka naktsmītņu nozarē “viss notiek”, ka tās strādā un gūst peļņu. Patiesība ir daudz skarbāka. Arvien pieaugošās operacionālās izmaksas, piemērotie ierobežojumi un tā rezultātā klientu skaita katastrofālais kritums, novedīs pie tā, ka jaunajā tūrisma sezonā netiks atvērtas vairākas vadošās un vietējā kapitāla izmitināšanas mītnes.”

Ņemot vērā brīvas ceļošanas un tūrisma pakalpojumu ierobežojumus gandrīz divu gadu garumā, kā arī būtisku energoresursu cenu kāpumu, ir nepieciešams atjaunot vienreizēju atbalstu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem operacionālo izdevumu segšanai 15EUR/m2.

LVRA aicina LR Finanšu Ministru Jāni Reiru uz tikšanos, lai apspriestu esošo situāciju izmitināšanas nozarē, attīstības tendences un nepieciešamību pēc atbalsta.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) ir profesionāla darba devēju organizācija, kas apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, ar mērķi, uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtot Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvēt Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. LVRA ir asociācijas „Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā” (HOTREC) biedrs

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.96776319sec.