Aktuāla informācija tiem, kas gatavojas lidot no Rīgas lidostas

Cik ātri pirms lidojuma ierasties lidostā, kādi dokumenti nepieciešami, ko un kur prasīs… Šādus jautājumus saņēmusi arī Travelnews.lv redakcija no daudziem, kuri pošas ceļam pēc ilgstoša pārtraukuma. Komentāru par šiem jautājumiem sniedz Starptautiskās lidostas “Rīga” Komunikācijas vienības Komunikācijas projektu vadītāja Ilze Salna.

Paplašinoties ceļošanas iespējām, vasarā pieauga pasažieru skaits arī lidostā “Rīga”, augustā sasniedzot jau gandrīz pusi no pirmspandēmijas laika. Lai gan aktīvā ceļošanas sezona tuvojas noslēgumam, atgādinām ikvienam pasažierim būtisku informāciju, lai došanās ceļā no lidostas “Rīga” vai atgriešanās sagādātu tikai patīkamus brīžus.

Lai bez liekas aizkavēšanās veiktu visas nepieciešamās procedūras, lidostā jāierodas ne vēlāk kā divas stundas pirms lidojuma, – šī ieteikuma nozīmība, ceļojot pandēmijas laikā, nebūt nav mazinājusies, drīzāk pat pieaugusi. Jārēķinās, ka visu nepieciešamo dokumentu pārbaude var aizņemt vairāk laika, it īpaši rīta un vakara stundās, kad īsā laikā izlido vairāk reisu un lidostā ir lielāks pasažieru pieplūdums. Aicinām savlaicīgi pārliecināties, vai ir sagatavoti visi dokumenti, kas nepieciešami epidemioloģiski drošai ceļošanai uz galamērķa valsti. Tas nozīmē, ka savlaicīgi jānoskaidro, kādas ir ieceļošanas prasības valstī, uz kuru dodamies, jo vakcinācijas / pārslimošanas / testēšanas sertifikāti un citi saistītie dokumenti tiks pārbaudīti pirms izlidošanas no Rīgas. Ja to nebūs, pasažierim var tikt atteikta iekāpšana gaisa kuģī.

Ja pasažieris ir iecerējis tieši pirms lidojuma lidostā veikt Covid-19 testu, aicinām ierasties vēl agrāk – ne vēlāk kā trīs stundas pirms lidojuma. Pasažieru un lidostas teritorijā strādājošo darbinieku ērtībai lidosta “Rīga” piedāvā plašas iespējas veikt dažāda veida Covid-19 testus, tomēr aicinām izvērtēt, vai lidojuma dienā veikta testa rezultātu saņemsiet savlaicīgi, lai paspētu uz savu reisu. Piemēram, ja ieceļošanai galamērķī nepieciešams PĶR tests, tā rezultāts laboratorijā tiek sagatavots ne ātrāk kā 12 stundu laikā, tātad veikt to lidostā būs jau par vēlu. Plašāka informācija par testēšanas iespējām lidostā “Rīga” pieejama mūsu mājaslapā: https://www.riga-airport.com/pasazieriem/covid-19-testesana-lidosta.

Lai iespējami mazinātu vīrusa izplatības risku, pašlaik lidostas izlidošanas terminālī ieeja atļauta tikai pasažieriem, kuri dodas uz savu reisu, un to pie ieejas terminālī kontrolē lidostas darbinieki, lūdzot uzrādīt lidojuma rezervāciju vai iekāpšanas karti.

Apzinoties savu atbildību COVID-19 saslimšanas ierobežošanā un lai rūpētos par pasažieru, darbinieku un partneru drošību, lidosta “Rīga” ir ieviesusi visaptverošu epidemioloģiskās drošības programmu #NeļaujVīrusamCeļot. Tā paredz pasākumu kopumu vairākos darbības virzienos lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieku aizsardzībai un drošai pasažieru apkalpošanai, lai pēc iespējas mazinātu COVID-19 izplatības riskus. Izstrādājot programmu, lidosta ir konsultējusies ar Latvijas veselības aizsardzības institūcijām un ņēmusi vērā starptautisko aviācijas organizāciju rekomendācijas.

Atbildes uz pasažieru biežāk uzdotajiem jautājumiem par reģistrēšanos lidojumiem, Covid testēšanu un citu svarīgu informāciju aicinām skatīt arī: https://www.riga-airport.com/pasazieriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50730205sec.