Sākas šī gada kruīza sezona Rīgas ostā

2023. gada 22. aprīlī ar līnijas Plantours Cruises kuģa “Hamburg” ienākšanu ostā sākas šī gada kruīzu sezona Rīgā.  Kuģis “Hamburg” savu Baltijas jūras kruīzu uzsāka 20. aprīlī Hamburgā, un tā ietvaros apmeklēs arī Gdaņsku, Klaipēdu, Tallinu, Helsinkus, Mariehamnu, Stokholmu, Visbiju, Bornholmu, Kopenhāgenu, kruīzu noslēdzot 30. aprīlī Ķīles ostā.  Interesanti, ka arī pagājušā gada kruīzu sezonu Rīgas ostā atklāja ar šī paša kuģa “Hamburg” uzņemšanu. “Tā kā pagājušā sezona ostā bija ļoti veiksmīga ar rekordaugstu kruīza kuģu apmeklējumu skaitu - 99 apkalpoti kuģi, un sagaidītu 10 miljono pasažieri, tad uzskatām šo par labu zīmi, un sagaidām tikpat veiksmīgu sezonu arī šogad”, tā Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

2023. gada kruīza sezona Rīgas ostā solās būt gana daudzveidīga un krāsaina. Šosezon ir pieteiktas 63 kruīza kuģu vizītes. Tas gan ir mazāk nekā pērn, jo saistībā ar ģeopolitisko situāciju daudzas kruīza kompānijas neiekļauj Baltijas jūras austrumu ostas savos maršrutos. Tajā pašā laikā tiek prognozēts, ka pasažieru skaits uz ienākošajiem kruīza kuģiem šosezon būs lielāks nekā tas bija pagājušā sezonā.  

Sezonas laikā Rīgā ienāks 22 dažādu kruīza līniju flotes kuģi, to vidū arī divas līdz šim Rīgā nebijušas kruīza līnijas - Ambassador Cruise Line no Lielbritānijas un Vantage Travel no ASV. Seši kruīza kuģi Rīgas ostu apmeklēs pirmo reizi, un pēc tradīcijas notiks to svinīgā sagaidīšana. Sezonas laikā paredzētas 14 vizītes, kas ilgs divas dienas ar kuģa palikšanu ostā arī pa nakti, atstājot arī lielāku pienesumu Rīgas tūrisma un viesmīlības nozarei.

Lielākie no šogad Rīgā plānotajiem kruīza kuģiem ir ASV līnijas Holland America Line kuģis “Nieuw Statendam”, kas Rīgu apmeklēs pirmo reizi, un kura garums sasniedz 299 m, kā arī itāļu kruīza līnijas Costa Crociere kuģis “Costa Fascinosa”, kura bruto tonnāža ir 113 321 GT un uzņemto pasažieru skaits var sasniegt 3800 cilvēkus. Plānots, ka 2023. gada kruīza sezona noslēgsies 28. septembrī ar kuģa “Rotterdam” vizīti.

Pirmais šīs sezonas kuģis “Hamburg” ir neliels kruīza kuģis - garums 144 m, bruto tonnāža 15 067 GT, un maksimālais pasažieru skaits 420. Uz kuģa ir 6 klāji un 197 pasažieru kajītes. Tāpat kā citi kompānijas Plantours Cruises , “Hamburg” izceļas ar izcilu pasažieru servisu un personalizētu klientu apkalpošanu gan pirms kruīza, gan tā laikā. Galvenā apkalpošanas valoda uz kuģa ir vācu, un lielākā daļa pasažieru ir no Vācijas, Austrijas un Šveices.

Plantours Cruises var pieskaitīt nišas kruīzu segmentam, ko raksturo neparastu maršrutu izveidošana un visdažādāko ostu apmeklējumi. Tieši šādas nišas kruīzu kompānijas ir viens Rīgas ostas kruīzu piesaistes stratēģijas mērķa segmentiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57531214sec.