Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» ceļo uz Turciju. Pirmā diena

Sveiciens Travelnews.lv lasītājiem no siltās Turcijas! Laiciņš patiešām jauks, un priekšā vesela diena, lai izbaudītu saules starus un Vidusjūras valdzinājumu.

Bet nu par visu pēc kārtas. Kad gada sākumā devos ceļojumā uz Spānijas salu Grankanāriju, bija jāaizpilda vesela virkne dažādu dokumentu. Tagad, kad pilnā sparā Latvijā notiek vakcinācija un darbojas arī digitālais sertifikāts, gatavošanās ceļojumam norit daudz vienkāršāk. Proti, tiem, kuri nesenā laikā pārslimojuši Covid-19 vai izgājuši pilnu vakcinācijas kursu, kas pabeigts vismaz pirms 14 dienām, vairs nav jāveic Covid-19 testi. Pietiek ar apliecinājumu.

Tiesa gan, pirms ceļojuma jāaizpilda arī Turcijas vietējā “covidpass” jeb HES, un tas jāizdara ne ātrāk kā 72 stundas pirms ceļojuma. Nekas drastisks šajā formā nav jānorāda, vien personas dati, valstis, kurās pēdējo 14 dienu laikā būts, kā arī vakcinācijas/pārslimošanas statuss, vai PCR testa veikšanas laiks. Un dažu sekunžu laikā jau sistēma uzģenerē QR kodu. Tas jāsaglabā vai nu tālrunī, vai arī jāizdrukā. Dubults neplīst, tādēļ gan vakcinācijas sertifikāts, gan arī HES kods ir gan izdrukāts, gan viedtālrunī saglabāts. Un patiesībā tas arī viss.

“Coral Travel” ceļojumā uz Antāliju ved jau ļoti agri no rīta – izlidošana bija plkst. 4.45, turklāt ar ļoti iemīļoto lidsabiedrību “Turkish Airlines”. Jau divas stundas pirms izlidošanas ierados lidostā, kur, reģistrējoties lidojumam, jāuzrāda gan digitālais sertifikāts, gan arī HES forma. Un ātri vien gan reģistrācija pabeigta, gan drošības kontrole izieta.

Lidojot naktī gan jārēķinās, ka lidostā nav pietiekoši daudz izklaižu, proti, veikaliņi un kafejnīcas slēgtas. Bet pats process – reģistrēšanās lidojumam, drošības kontroles iziešana – neprasīja vairāk kā 20 minūtes. Bet atkal jau jāņem vēŗā fakts, ka izlidošana naktī, kad citu reisu nav.

Kad beidzot pienāca ilgi gaidītā iekāpšana lidmašīnā, acis jau teju lipa ciet. Bingo – lidojums biznesa klasē! Iekārtojos ērtajā krēslā, izstiepu kājas un… aizmigu tik cieši, ka palaidu garām iespēju pat nobaudīt “Turkish Airlines” lielisko ēdienu un dzērienu. Mazliet škrobe. Pamodos vien no apkalpes lūguma piesprādzēties… Tā kā lidojums patiešām pagāja tik ātri, ka pat īsti to nepamanīju.

Antālijas lidostā gana biezs burziņš – ne tikai lidmašīna no Latvijas – tūristi sabraukuši no malu malām, tādēļ rindas veidojas pie pasu kontroles. Lai gan visur ir norādījumi par roku mazgāšanu, masku nesāšanu un 1,5 metru distances ievērošanu, rindā tomēr neviens uz tiem īpaši nereaģēja. Ja nebūtu masku, nebūt nerastos priekšstats, ka ir kāda pandēmija… Starp citu, lidostā neprasīja nedz vakcinācijas sertifikātu, nedz HES formu.

No brīža, kad lidmašīna piezemējās līdz brīdim, kad biju laukā jau no lidostas, pagāja apmēram 20-25 minūtes. Un tad jau arī ceļš uz viesnīcu Belekā. Te gan varēja just, ka ir pandēmija. Prasības, sanitārās normas – arī koferi jānodezinficē. Un, reģistrējoties naktsmītnē, jāaizpilda virkne ar dokumentiem.

Bet galu galā jau pirms 10 no rīta esmu savā istabā, duša… brokastis un… iespēja baudīt to, pēc kā jau ļoti sen ilgojos – turku pirts! Bet par to vēlāk, jo pēc hamama noteikti gribēsies atpūsties un tikai tad sākt izbaudīt Turciju! Turpinājums sekos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62813807sec.