Aivars Mackevičs: 5 atziņas par lidojumu ar «airBaltic» uz Tenerifi

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors: Līdz ar rudens sezonu, kad temperatūra Latvijā strauji krītas un apkures izmaksas pieaug, doma par siltajām zemēm kļūst aizvien uzbāzīgāka. Septembris un oktobris ir izcili mēneši, lai pavadītu atvasaru Eiropas Savienības Vidusjūras reģionā, bet novembrim un ziemas mēnešiem visdrošākais variants Latvijas tūristiem ir tikai Kanāriju salas ES ietvaros. 

Lidojums ar Latvijas nacionālo lidsabiedrību «airBaltic» no Rīgas līdz spāņu Kanāriju salām ilgst apmēram 5-6 stundas. Jāatzīmē, ka 21.09.2021 lidmašīnas kapteine nosēdināja lidaparātu Tenerifes dienvidu lidostā kā uz spilvena. Izcili! Paldies! 

2021.gada septembra otrajā pusē (21.09.-28.09.2021) Travelnews.lv redakcija sadarbībā ar Latvijas tūroperatoru «Atlantic Travel» devās 8 dienu ceļojumā uz Tenerifi, kas ir lielākā Spānijai piederošā Kanāriju sala. 

5 atziņas lidojumam uz Tenerifi:

1) Ar «airBaltic» jaunajām «Airbus A220-300» lidmašīnām vienmēr ir patīkami lidot, lai gan jāatzīst, ka salona aprīkojums ekonomiskajā klasē ir ērts tikai 2-3 stundu lidojumiem. Tālākos lidojumos varētu vēlēties gan ērtākus krēslus, gan monitorus filmu skatīšanai, gan USB pieslēgumu viedtālruņu uzlādei, gan interneta pieslēgumu. Lidojumu maršrutos, kur cilvēki rudens un ziemas laikā izlido no siltajām zemēm uz Rīgu, pasažieriem varētu piedāvāt pledus. 

2) Pasažieru apkalpošanas personāls Latvijas ceļotājam ir ļoti draudzīgs, jo visa lidojuma laikā informācija ir pieejama latviešu valodā. Diemžēl neesmu nekad dzirdējis uzrunu latgaliešu valodā, bet cerams, ka arī tā kādreiz skanēs atsevišķos lidojumu maršrutos valsts svētkos vai pirmajā reisā Rīga - Daugavpils.

3) Ēdināšanas piedāvājums ir starptautisks un kvalitātes ziņā bez vainas. Vienīgi vegāni bez iepriekšējas rezervēšanas visa lidojuma laikā var palikt neēduši. Tā kā nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» ir saņēmusi nozīmīgu valsts atbalstu Covid19 laikā no nodokļu maksātāju budžeta, gribētos, lai lielākais vairums pārtikas produktu būtu ar Latvijas vai vismaz Baltijas izcelsmi.

4) Ja attālums starp sēdekļiem būtu vismaz pāris centimetrus platāks, varētu ērti strādāt ar standarta klēpjdatoru, taču esošie sēdekļu galdiņi ir izcili vienas īpašības dēļ - ja priekšā sēdošais pasažieris ir diezgan nemierīgs, galdiņš paliek stabils un gandrīz nekustīgs, jo tam ir atsevišķs balsts. Tas ir labi pārdomāts! Ievēroju, ka daudzi pasažieri jaunajā lidmašīnā neprot lietot klozetpodu. Proti, ne katrs var atrast elektronisko pogu, kas atrodas pie izlietnes galdiņa. Ievēroju, ka daži neperedzējuši pasažieri tā arī nenolaiž ūdeni, jo nav atraduši pogu. Jāteic, ka abos lidojumu virzienos sēdēju lidmašīnas astes galā un tualetes ierasti nepatīkamo smaku nemaz nejutu, jo salona ventilācija darbojās perfekti.

5) «airBaltic», līdzīgi kā mūsu olimpieši, savas daudzās godalgas un atzinības ir nopelnījusi pakalpojumu inovāciju jomā. Es, Travelnews.lv un daudzi pasažieri priecātos par iespēju lidojuma laikā izglītoties un iegūt kādas gandarījuma balvas. Lidojuma laikā «airBaltic» piedāvā iekšējo bezvadu tīklu, kurā iespējams iegādāties dzērienus, ēdienus, suvenīrus un palasīt jaunākos lidsabiedrības bloga un lidojuma žurnāla ''Baltic Outlook'' rakstus, taču lidsabiedrība varētu šajā tīklā piedāvāt dažāda līmeņa viktorīnas jautājumus ar un bez balvu fonda. Arī krustvārdu mīklas un cita veida atjautības spēles varētu radīt pasažieros interesi par Baltiju un citiem «airBaltic» lidojumu galamērķiem. Atjautīgākajam lidojuma pasažierim galamērķī lidsabiedrība varētu uzdāvināt simbolisku balvu vai dāvanu karti. Mēs domājam un ticam, ka «airBaltic» varētu būt izglītojošākā lidsabiedrība pasaulē! 

Paldies «airBaltic» par iespēju lidot droši!

40 bildes

Paldies «Park Smart» par drošu un ērtu lidostas autostāvvietu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19644809sec.