Batālijas ap vakcinācijas sertifikātiem: Vai drīkstam ceļot uz Igauniju un Lietuvu?

Pēdējā laikā kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija nākušas klajā ar informāciju par kovidsertifikāta derīguma termiņiem – Igaunijā tehniski sertifikāts, kas izdots līdz 2021. gada 21. oktobrim, zaudē spēku sešus mēnešus pēc tā izdošanas, savukārt Lietuvā sertifikāts jeb «iespēju pase» darbojas septiņus mēnešus.

Šāda informācija ir radījusi daudzus jautājumus no Latvijas ceļotāju puses, kuri savlaicīgi jau vakcinējušies pavasarī, bet tagad radīto izmaiņu dēļ ir apjukuši un vēlas saprast, vai viņu vakcinācijas sertifikāts darbosies kaimiņvalstīs. Piemēram, apmeklējot Ziemassvētku tirdziņus un dažādus pasākumus. Lai noskaidrotu, kā tad latviešiem jārīkojas, Travelnews.lv sazinājās ar Igaunijas un Lietuvas tūrisma pārvaldēm.

«Kā mēs saprotam, tad sertifikāta derīguma termiņš neietekmē iebraukšanu valstī, ja vien cilvēks ir pilnībā vakcinēts un kopš vakcinācijas brīža nav pagājuši vairāk kā 12 mēneši,» Travelnews.lv paskaidroja «Visit Estonia» pārstāve Kadrija Grona.

Viņa norādīja, ka Igaunijas medijos izskanējušās ziņas par sertifikātu derīguma termiņu vairāk ir tehniskas dabas jautājums. «Sertifikātam ir jābūt derīgam, protams, bet, ja tas ir derīgs Latvijā, tad tas ir derīgs arī Igaunijā,» norādīja Kadrija Grona.

Savukārt Lietuvas Tūrisma aģentūras pārstāve Snieguole Valiaugaite Travelnews.lv pastāstīja, ka latvieši droši var doties uz Lietuvu, ja viņiem ir derīgs Eiropas Savienības kovidsertifikāts. Septiņu mēnešu derīguma termiņš ir tikai tā dēvētājai Lietuvas «iespēju pasei».

Atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, Latvijas vakcinācijas sertifikātam nav noteikts derīguma termiņš, var spiest pēc vietnē covid19sertifikats.lv atrodamās informācijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55055118sec.