Marta Mackeviča: Šarmelšeiha tiem, kam 60+ jeb ceļojums ar «TezTour Latvija» ikvienai vecuma grupai

Marta Mackeviča Travelnews.lv redakcijas uzdevumā:

Ceļošanas iespējas mūsdienās, salīdzinot ar laiku pirms divdesmit vai pat desmit gadiem, ir krietni plašākas, tāpēc ikvienā galamērķī ir iespējams atrast saistošas lietas ikviena gaumei – gan jauniešiem, gan senioriem. Arī populārais galamērķis – Šarmelšeiha – var būt ļoti saistošs ceļotājiem 60+ vecuma grupā. Travelnews redakcija par to pārliecinājās, runājot ar divām ceļotājām, kuras devās uz šo galamērķi šī gada februārī. Nedēļas garumā gūtie iespaidi snieguši gan milzīgu D vitamīna un pozitīvo emociju devu, gan apliecinājuši, ka ceļošana mūsdienās ir krietni ērtāka, daudzveidīgāka un interesantāka.

20220317-Damas1

Maksimāli rūpēties par ērtību un drošību
Ja ceļojumā dodas cilvēki, kas nav uz “tu” ar tehnoloģijām un angļu valodu, nepieciešams ļoti rūpīgi izplānot visu braucienu un noteikti pārrunāt šo jautājumu ar tūrisma operatoru. “TezTour” demonstrēja perfektu izpratni par situāciju, nodrošinot visu nepieciešamo informāciju (gan aprakstus, gan gidu pakalpojumus un transfēru) arī krievu valodā, tāpēc angļu valodas nezināšana neradīja nekādas problēmas. Kompānijas pārstāvis, kurš sagaida ceļotājus jau lidostā un VIP transfērs, kas pieejams par salīdzinoši nelielu papildus samaksu, būtiski atvieglo visas drošības procedūras lidostā un nokļūšanu viesnīcā – droši, ātri un ērti. Jāatzīmē, ka VIP transfērs, kas nozīmē braucienu no lidostas līdz viesnīcai individuālā busiņā, ir svarīgs no arī Covid-19 drošības viedokļa.

Izvēloties viesnīcu, jādomā par komfortu
Pēc kompānijas “TezTour” ieteikuma tika izvēlēta viesnīca “Stella di Mare Beach Hotel & Spa”. Kad runa ir par ceļotājiem vecuma grupā 60+, primāri jādomā par komfortu – ērtiem numuriņiem, izklaides un brīvā laika pavadīšanas iespējām turpat viesnīcā un kvalitatīvu ēdināšanu. To visu un vēl vairāk piedāvāja minētā viesnīca. Ceļotājas īpaši novērtēja gan laipno apkalpošanu, plašo ēdināšanas piedāvājumu, ērtos numuriņus un citas lietas, tostarp SPA un atpūtas zonu.

Plašas izklaides un ekskursiju iespējas
Ja vieni vēlas doties uz Ēģipti, lai nesteidzīgi baudītu sauli un neko nedarītu, tad citi – tieši pretēji – vēlas maksimāli piepildītu un notikumiem bagātu ceļojumu. Ceļotāji vecuma grupā 60+ nereti ir starp tiem, kuri nav gatavi nedēļu gulšņāt pie baseina no rīta līdz vakaram, tāpēc ir svarīgi, lai būtu dažādas atpūtas iespējas, tostarp arī izglītojošas un izklaidējošas. No plašā piedāvājuma ceļotājas šoreiz izvēlējās ekskursiju Šarmelšeihas pilsētā, īpaši izceļot gida darbu. Tā bijusi lieliska iespēja pāris stundu laikā uzzināt gan par vietējo iedzīvotāju dzīvi un paradumiem, gan apskatīt skaistākās pilsētas vietas. Tāpat tika baudīts brauciens ar jahtu Sarkanajā jūrā. Jāpiezīmē, ka organizatori nāca pretī arī tiem, kuri nebija gatavi nedz peldēties, nedz nirt, tāpēc brauciens bija pieejams par zemāku, turklāt, tā laikā tika organizēta fotosesija, lai ceļotājiem paliktu arī skaistas atmiņas fotogrāfiju formātā. Tiem, kuri uzskata, ka nevar aizbraukt uz Ēģipti un neapmeklēt piramīdas, būs svarīgi zināt, ka tiek piedāvātas dažādas iespējas, kā nokļūt Kairā – gan ar autobusu, gan ar lidmašīnu. Šoreiz ceļotājas izvēlējās lidojumu un jau pēc stundas varēja skatīt piramīdas, apmeklēt muzejus, papirusa ražotnes un citas vietas. Jāpiezīmē, ka lielākajā daļā ekskursiju organizatori ir padomājuši arī par uzkodām vai pilnvērtīgām maltītēm – pusdienām un vakariņām.

Daudz emociju un spilgti iespaidi
Ceļojums uz Šarmelšeihu kopā ar “TezTour” no ceļotāju puses tika novērtēts ar 10 ballēm no 10 – gan no organizēšanas viedokļa, gan no izklaides un atpūtas iespējām galamērķī, gan no viesnīcas kvalitātes un piedāvājuma. Iespaidu un emociju bija tik daudz, ka līdzpaņemtās grāmatas tā arī palika neizņemtas no kofera – tā atzīst ceļotājas. Tāpat viņas iesaka, ka nevajag baidīties doties tālākos braucienus arī tiem, kuriem nav plašas ceļošanas pieredzes vai angļu valodas zināšanas. Mūsdienās tas nav šķērslis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09805799sec.