Travelnews.lv redaktore: Sajūsmas trīsas pirms atvaļinājuma ceļojuma ir pazudušas

Katru reizi pirms ceļojuma mani ir pārņēmušas saviļņojuma trīsas – tas ir kā doties priecīgā piedzīvojumā, zinot, ka atpakaļ atgriezīšos pozitīva un ar svaigu skatu uz darbiem. Arī tagad līdz atvaļinājumam ir skaitīts stundas, lidmašīnas biļetes jau vairākus mēnešus jau e-pastā, viesnīcas sen jau norezervētas. Bet patīkamā satraukuma trīsu nav.

Atvaļinājums parasti ir atpūta no visa un visiem, iespēja uz dzīvi paraudzīties no malas, no cita leņķa. Gūt virkni pozitīvu emociju un uz brīdi aizmirst modinātāja nodevīgās skaņas. Teorētiski es zinu, ka dators paliks mājās, un ziņu lentes vairs neņirbēs gar acīm, nebūs jāpārskata, vai ziņa, ko izlasīju, tiešām atbilst patiesībai, meklējot apstiprinājumus maksimāli daudzos resursos.

Taču pēdējā laikā dzīve ir mainījusies. Karš Ukrainā nav tikai Ukrainā. Karš ir katrā no mums. Jā, mūs naktīs nepamodina trauksmes sirēnas, brīdinot par uzlidojumiem, mums pāri galvām nekrīt bumbas, neskan ložmetēju rindas. Mums ir jumts virs galvas, ēdiens ledusskapī. Bet dvēselē ir karš. Trauksmes sajūta. Un no rīta, tikko atvērtas acis, ir vēlme paņemt rokās telefonu. Ar cerību, ka tūlīt, tūlīt ieraudzīšu ziņu, kuru tik ļoti gaidu. Ziņu par mieru.

Vai tas notiks arī atvaļinājuma laikā? Visticamāk, ka jā. Visticamāk, ka acis atvērsies jau agri, un bez modinātāja skaņas. Un iekšēji grauzīs pārmetuma velniņš – kā es tā, tagad siltumā, bet Ukrainā cilvēki cīnās par dzīvību, slēpjoties pagrabos, bumbu patvertnēs.

Es zinu, ka iekāpšu lidmašīnā, ka došos savā ceļojumā. Ja, protams, kāda nepārvarama vara neietekmēs manus plānus. Jo šobrīd kaut kā nav vēlmes būvēt tālāk ejošus plānus. Plāni tālāk par divām dienām nesniedzas. Prioritātes ir mainījušās. Vērtību skala ir mainījusies. Un tikai tagad tā pa īstam var sajēgt, cik nozīmīga ir Maslova piramīdas otrā pakāpe – drošība. Jo drošība šobrīd vairs nav tikai vārds, nav tikai doma, vai pietiks ar algu rēķinu samaksai un ēdienam…

Vai izdosies atslēgt galvu un  domāt tikai pozitīvi? Nezinu. Bet noteikti zinu, ka visu laiku cerēšu uz to, ka pavisam drīz, atverot acis no rīta, pirmā ziņa, ko izlasīšu, būs, ka Ukrainā ir miers.

Ar cerību jau atkal drīz redzēties, vienmēr Jūsu Travelnews.lv redaktore.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26179099sec.