Travelnews.lv redaktore: Krievijai atņem tiesības rīkot 2023. gada pasaules čempionātu hokejā. Vai čempionāts būs Rīgā?

Pasaules čempionāts hokejā Latvijā ir gana nozīmīgs notikums. Ja turnīrs tiek rīkots kādā valstī, kas ir salīdzinoši lēta un viegli sasniedzama, tad tur dodas ievērojams fanu pulks – pulks, kas mērāms tūkstošos, ne simtos.

Divus gadus hokeja mīļiem nācās iztikt bez braucieniem uz pasaules čempionātu hokejā – 2020. gadā šim notikumam, kam bija jānotiek Šveicē, treknu strīpu pārvilka pandēmija, bet 2021. gadā, kad to uzņēma Rīga, tikai uz vienu Latvijas valstsvienības spēli varēja doties līdzjutēji, turklāt tikai tie, kuriem bija derīgs vakcinācijas sertifikāts. Bet maija beigās un jūnija sākumā pie tāda varēja tikt vien dažu kategoriju cilvēki – riska grupas, mediķi un pensionāri.

2022. gadā pasaules čempionāts notiks Somijā, un Latvijas izlase spēlēs Tamperē – salīdzinoši nelielā pilsētā, kas nebūt nav lēta, tā kā daudzi līdzjutēji cerības klātienē redzēt lielo hokeju un atbalstīt Latvijas izlasi tribīnēs atlika uz 2023. gadu, kad čempionātam bija jānotiek tepat netālu esošajā Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

2022. gada 24. februāra rīts mainīja visu. Tas bija tikai laika jautājums, kad Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) paziņos oficiāli, ka Krievijai, nosodot valsts iebrukumu Ukrainā, atņems tiesības rīkot pasaules čempionātu. Taču tikai 26. aprīlī IIHF oficiāli paziņoja, ka šīs tiesības Krievijai tiešām tiks atņemtas, un lemts par to, kur nākamgad tikties pasaules spēcīgāko hokeju valstu izlasēm, tiks pieņemts čempionāta laikā Tamperē.

Šis jaunums neizbrīnīja nemaz. Taču rodas jautājums – kur notiks 2023. gada čempionāts? Viena no neoficiālajām versijām – Rīgā. Jo Rīga sevi lieliski pierādīja 2021. gadā, organizējot čempionātu “burbulī” un negūstot nekādu taustāmu labumu pilsētas tūrisma nozarei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18344808sec.