Santa Graikste: Tiesības rīkot hokeja čempionātu ir kā signāls, ka Latvija ir droša valsts

2023. gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanas tiesības piešķirtas divām pilsētām – Tamperei Somijā un Rīgai Latvijā. Rīga nākamgad uzņems B grupu, kas nozīmē, ka uz Latvijas galvaspilsētu atbrauks septiņas hokeja valstsvienības – spēlētāji, treneri un atbalsta personāls, kā arī varam sagaidīt hokeja līdzjutējus.

“Šāds pasākums ir valsts popularizēšana, nozīmīga reklāma valstij,” uzskata Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste. Viņa uzsver, ka šobrīd, ņemot vērā, ka nav zināms, cik ilgi notiks karš Ukrainā, Latvijai uzticētā čempionāta organizēšana ir kā signāls, ka Latvija ir drošs galamērķis, šeit ir droši atrasties.

Santa Graikste Travelnews.lv pauda, ka Latvija sagaida gan sportistus, gan arī hokeja komandu līdzjutējus.

Pirmo reizi Latvijai čempionāta organizēšana tika uzticēta 2006. gadā. Diemžēl Rīgas naktsmītnes un ēdināšanas iestādes tik ievērojami pacēla cenas, ka ar līdzjutēju pārbagātību Latvija lepoties nevarēja. Piemēram, Čehijas komandas atbalstītāji ieradās Rīgā ar līgumreisiem tieši uz spēli, un pēc tās beigām lidoja mājās, bet somi nakšņoja Igaunijā.

Santa Graikste uzsvēra, ka palielināt cenas starptautisku notikumu laikā ir normāla prakse, taču pauda cerību, ka 2006. gads ir bijusi mācība šim biznesa sektoram, tādēļ tiks meklēt līdzsvars, vērtējot cenu politiku. Turklāt pagaidām nav skaidrs, kāds būs cenu lēciens apkurei, dažādiem pakalpojumiem un ēdieniem, kādēļ cenu politiku šobrīd veidot ir sarežģīti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41069198sec.