Travelnews.lv redaktore: Ceļojiet, bet ieplānojiet laika rezerves

Daudzās valstīs maskas ir kritušas, vakcinācijas sertifikātus neprasa, un ceļošanas prieka maisam gals ir vaļā. Tā vien šķiet, ka drīz tūrisms varētu atgriezties pie pirmspandēmijas laika rādītājiem. Bet ir daudzi bet.

Ik pa brīdim izskan ziņas par haosu Eiropas lidostās. Ja līdz šim šī sērga skāra lielākās, tad tagad ir jūtams haoss arī nosacīti mazākās lidostās. Visa vaina tajā, ka pandēmijas laikā no darba tika atlaisti ļoti daudzi darbinieki. Šobrīd, kad ceļošana atsākas, darbaroku trūkums ir īpaši jūtams.

Problēmas ir ne tikai lidostām, bet arī lidsabiedrībām. Tā vien šķiet, ka lidsabiedrības nebija rēķinājušās, ka ceļojumu trakums varētu atsākties tik ātri, un trūkst gan pilotu, gan apkalpes locekļu. Tā rezultātā vairāki desmiti atceltu reisu ik dienas, tūkstošiem neapmierinātu pasažieru, kas kavē savas biznesa tikšanās vai netiek kārotajos atvaļinājumos.

Varam paskatīties augstprātīgi – sak’, pie mums Rīgā viss ir kārtībā un mūs tas neskar. Bet skar gan. Un ļoti daudzus. Cik bieži cilvēki kombinē dažādas lidsabiedrības, lai nokļūtu savos sapņu galamērķos lētāk, vai arī vienkārši no Rīgas nav tiešo lidojumu? Ļoti bieži. Jo, kādēļ gan lidot, piemēram, uz Madridi ar dārgu tiešo reisu, ja ir iespējams lēto lidsabiedrību piedāvājumus sakombinēt un aizlidot trīs reizes lētāk?

Šobrīd gribu mudināt ļaudis, pirms sava atvaļinājuma lidojumus kombinējat, pamatīgi apsēsties un padomāt. It īpaši, ja lidojumi paredzēti, piemēram, caur Lielbritāniju. Kāpēc? Var gadīties, ka, lai nokļūtu lidojuma galamērķi ir sakombinēti divi līdz trīs lidojumi. Un tieši tāpat arī atpakaļceļā. Iedomājieties situāciju – skaisti aizlidojat uz lidostu X, lai pēc dažām stundām pārsēstos citā lidmašīnā, kas ved uz punktu Y, bet lidostā X pasaka – sorry, šis reiss ir atcelts... Skaidrs, ka viss tālākais sabrūk gluži kā kāršu namiņš. Jūs atgūstat savu naudiņu, bet tikai par to lidojumu, kas ved no punkta Y, jo lidojumi nav saistīti...

Ko darīt? Paļauties tikai uz savienotajiem reisiem, kas bieži vien ir dārgāki, bet tomēr vairāk cerību bez lielām klapatām nonākt kārotajā galamērķī. Taču paļauties 100% šobrīd nevar ne uz ko.

Stāsts iz Travelnews.lv pieredzes. Pavasarī bija plānots lidot uz skaistu galamērķi Francijā. Ļoti laicīgi iegādāti lidojumi ar LOT. Pēc pāris nedēļām e-pastā paziņojums, ka viens no lidojuma segmentiem ir atcelts un ir divas iespējas – atgūt naudu vai samainīt lidojuma datumus. Diemžēl neviens no datumiem nederēja, un pieprasīju atgriezt naudu.

Kad nauda atpakaļ kontā, atrodu “Lufthansa” piedāvājumu par apmēram līdzvērtīgu naudas summu, bet ne tik izdevīgu laika ziņā. Protams, pērku. Un atkal paiet kāds laiks, un e-pastā ziņojums, ka viens no segmentiem ir atcelts. Sistēma automātiski nosūtījusi ziņojumu, piedāvājot alternatīvus lidojumus, bet... šie reisi pilnīgi neloģiski. Zvanu uz “Lufthansa” zvanu centru, izrunājam, darbiniece manuāli nomaina lidojumus sakarīgi un tā, lai arī man der.

Kā jūs domājat, kas notika? Protams, pēc dažām dienām atkal paziņojums e-pastā, ka viens no segmentiem ir atcelts. Trīs lietas labas lietas, vai ne? Tādēļ atteicos no plānotā ceļojuma. Bet vismaz priecēja tas, ka lidsabiedrības komunicēja, un varēju atgūt visu summu, ne tikai daļu...

Ko vēlos ar šo piemēru pateikt? Ceļojiet, bet esiet fleksibli datumos un laikos, un jau laikus  esat gatavi tam, ka visi ieplānotie lidojumi var nenotikt kā plānots. Un, protams, ceļojuma apdrošināšana, kas pasargās no tā, ka atcelta lidojuma gadījumā vismaz atgūsiet kādu naudiņu par samaksātajām naktsmītnēm... Bet jebkurā gadījumā ieteikums numur viens - ja ir iespēja aizlidot ar tiešo reisu bez pārsēšanās, noteikti dodiet tieši tam priekšroku! Vai izmantojiet tūrisma operatoru piedāvājumus, kad galvassāpes par reisu kavēšanos, haosiem lidostās, viesnīcām būs viņu, nevis Jūsu galvassāpes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47052217sec.