Akcija: Kur lai aizbēg no pandēmijas jeb 7 iemesli, lai tieši tagad apciemotu Kijevu (video) [1]

Pandēmija te, pandēmija tur, pandēmija visur. Esam pārguruši no tās radītās rutīnas un stresa, alkstam atpūtas, pozitīvu mirkļu un arī izklaides. Bet ko lai dara, ja mūsu iemīļotie restorāni, krodziņi un citas atpūtas vietas ir ciet? Atbilde ir pavisam tuvu: vien nepilnu divu stundu lidojuma attālumā – Austrumeiropas pērlē Kijevā!

1. Izrauties no rutīnas

Lai arī pandēmija ir pārņēmusi visu pasauli, katrai valstij ir atšķirīga epidemioloģiskā situācija un arī ierobežojumi, ko valstis ir noteikušas kā nepieciešamus cīņā ar Covid-19 izplatību. Ukraina, ieskaitot tās galvaspilsētu Kijevu, jau kopš pērnā gada rudens ir atvērta ceļotājiem, kuriem, iebraucot valstī, vienīgā prasība ir iegādāties apdrošināšanu, kas segtu Covid-19 ārstēšanas izmaksas gadījumā, ja nāktos saslimt un negatīvs Covid-19 tests, kas veikts vismaz 48 stundas pirms robežu šķērsošanas ar Ukrainu. Atgriežoties Latvijā, nepieciešams negatīvs Covid-19 testa rezultāts, kam ir jābūt nodotam ne agrāk kā 72 stundas pirms iekāpšanas gaisa kuģī uz Latviju, un jāievēro obligāta 10 dienu pašizolācija arī tādā gadījumā, ja Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs. Pasažiera pienākums pēc ieceļošanas no šādas valsts ir pēc iespējas ātrāk nokļūt dzīvesvietā vai citā uzturēšanas vietā

2. Tuvāk, nekā šķiet

Lai arī mūsdienās Latvijas un Ukrainas galvaspilsētas šķir vairāk nekā 1300 kilometri pa sauszemi caur Poliju, ideālais variants, lai nokļūtu Kijevā, ir lidmašīna, kura kursē vairākas reizes nedēļā no lidostas “Rīga”, tiesa aviopārvadājumi galvenokārt ir vismaz ar vienu pieturu Eiropā (galvenokārt Viļņā vai Frankfurtē) . Interesants ir fakts, kas mūsu kaimiņvalsts Lietuva jau reiz ir bijusi ļoti tuva ar Ukrainu. No 13. līdz pat 18. gadsimtam Ukraina ietilpa Lietuvas kņazistes sastāvā, un, kā teic vēsturnieki – tieši šis 500 gadu posms esot bijis Ukrainas “zelta laikmets”. Tieši tagad ir īstais brīdis, lai ieplānotu ceļojumu pie mūsu reiz bijušajiem kaimiņiem un meklētu ne tikai pavasara vēstnešus, bet arī līdzības ar mūsu – baltu kultūru un arhitektūru.

3. Neticami izdevīgi!

Kijeva pārsteigs ne tikai ar kultūrvietu daudzumu, bet arī ar to, cik draudzīgas te ir cenas – puslitra alus kauss solīdā krodziņā, sākot no 1,50 eiro, un bagātīgas trīs ēdienu vakariņas vienai personai, sākot no 6 eiro! Diemžēl pandēmijas laikā visvairāk cietušas tieši tūrisma un viesmīlības nozares, tāpēc katrs Kijevas restorānā pasūtītais ēdiens vai pat vistuvākais ceļojums palīdz šo nozaru uzņēmumiem izdzīvot, lai turpinātu mūs priecēt arī pēc pandēmijas beigām.

4. Augstākās klases atpūta

Katru, kurš dodas ceļojumā uz Kijevu, uzņems augstākās klases viesnīcas, kuras ar nepacietību gaida atgriežamies viesus no visas pasaules. To vidū arī Sky Loft Hotel Kyiv By Rixwell, ko pārvalda Latvijas lielākais viesnīcu operators  “Mogotel”. 2020. gadā viesnīca ieguvusi TripAdvisor “Traveler's Choice” apbalvojumu. Četru zvaigžņu viesnīca atrodas Kijevas biznesa un vēsturiskajā centrā un ceļotājiem piedāvā kopskaitā 310 numurus.

5. Austrumeiropas šarms

Ja esi sailgojies pēc ekskursijām, tad mums Tev ir laba ziņa – Kijevā tās notiek! Vaļā ir arī muzeji un zoodārzi, pastaigām atvērti parki un plašās Kijevas ielas. Neskaitāmas baznīcas un klosteri, vēsturiskas visu laika loku ēkas – vien divu stundu lidojuma attālumā, lai savaldzinātu Tevi ar Austrumeiropas šarmu. Galu galā nav jāceļo tālu, lai ceļotu “tālu” sajūtās un iespaidos!

6. Uzlādē savu “bateriju”

Lai arī personīgā drošība pandēmijas laikā jāturpina ievērot, neatkarīgi no atrašanās vietas ir jāmeklē veidi, kā “restartēt” ikdienu un stiprināt psihoemocionālo stāvokli. Un Kijeva ir lielisks tā galamērķis! Restorāni, veikali, krodziņi – lai arī apmeklējami tikai ar sejas masku, tie ir atvērti tūristiem, kas noilgojušies pēc ceļojuma apstākļiem, tuvu tiem, kādi pastāvēja pirms pandēmijas.

7. Tikai Travelnews lasītājiem

Ja Tu lasi šo rakstu un jau plāno pavadīt brīvdienas Kijevā, esam sagatavojuši dāvanu! Izmantojot kodu Rixwell Hotels mājaslapā KYIVLV, saņemsi vēl papildus īpašu atlaidi no viszemākās pieejamās cenas, izvēloties Sky Loft Hotel Kyiv By Rixwell kā savu atpūtas vietu, jo, kā saka viesnīcas direktors Jānis Pinnis: “Brīdī, kad pandēmija ir satricinājusi visu pasauli, mēs vēlamies turpināt darīt to, ko protam vislabāk – iepriecināt viesus ar kvalitatīvu atpūtu pasaules skaistākajās pilsētās! Uz tikšanos Kijevā!”

Plašāka informāciju par Ukrainu un ierobežojumiem šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Agilofi 03/13/2021 17:36 Varbūt labāk atbalstīsim savējos un apciemosim Liepoāju, Daugavpili, Cēsis, Alūksni u.t.t.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46249723sec.