Augšdaugavas novadā jauns tūrisma piedāvājums – kuģītis «Dinaburga»

Kas gan ir ūdeņi bez plostiem, zvejas laivām, motorlaivām un kuģīšiem? Atminoties senākus laikus, Daugavā pie Daugavpils bijuši pat 12 tvaikoņi, 30 baržas, 3 zemes sūkņi, bet vēlāk floti un krasta ainu papildinājuši dažāda izmēra pasažieru kuģīši, kā piemēram kuģītis “Ērglis”. Tas bijis nozīmīgs ūdens transportlīdzeklis vietējiem iedzīvotājiem pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Kā norāda 1929. gada izdevums “Latgales ziņas”, “Ērglis” pārvadājis gan pasažierus, gan dažādas preces starp Daugavpili un Grīvu.

Laika gaitā šeit kursējuši dažādi plosti un mazizmēra kuģīši, taču tie nav ieņēmuši izteiktu lomu tūristu pārvadājumos/tūrisma piedāvājumā.

Šī gada maijā Dabas parkā “Daugavas loki” simboliski tiks atjaunota piemirstā Daugavpils flote un savā pirmajā braucienā dosies cēls un nedaudz autentisks kuģītis “Dinaburga”. Kuģītis “Dinaburga” ar savu peldējumu Daugavas ūdeņos atjaunos vēsturiskas liecības un senas, bet ne aizmirstas tradīcijas. Tā būs lieliska iespēja iepazīt kultūrvēsturisko mantojumu, krāšņāko un apskates objektiem bagātāko Daugavas posmu savām acīm.

Augšdaugavas novada galvenā ass ir Daugava, kas met gleznainus līkumus. No upes krastiem paveras plaši ainavu skati ar unikālu ieleju, kuras krastos vēsturē veidota pils un kurus ieskauj lokālie kultūrvēstures objekti. Daugava jau izsenis ir bijusi šīs teritorijas attīstības veicinātāja – kalpoja kā tirdzniecības ceļš, bet tās krastos tika veidotas pilis un apmetnes.
Kuģīša “Dinaburga” piedāvājumā būs kā regulārie braucieni, tā grupu braucieni komfortablā kuģītī, ar nolaižamām caurspīdīgām sienām vēja aizturēšanai, salona apsildi, audio sistēmu, plediem vēsākām dienām un vienmēr laipnu kapteini. Brauciena laikā būs iespējams klausīties stāstus par Daugavas loku nozīmīgākajiem notikumiem, Daugavpils kultūru un vēsturi.

Regulārie braucieni paredzēti nedēļas nogalēs sākot no plkst. 10:00 līdz 19:00 katru apaļu stundu, bet darba dienās kuģītis kursēs pēc pieteikuma. Kuģītis būs īpašs ar to, ka uz tā klāja būs iespējams rīkot kooperatīvus pasākumus un dažādas svinības. Tā var būt oriģināla vieta brīnišķīgām fotosesijām, kāzu ceremoniju rīkošanai, unikāla izklaide kāzu viesiem vai vienkārši dzīves svinētājiem. Atpūta uz ūdens baudījums, kas neliks vilties ne lieliem, ne maziem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66678405sec.