Rubenē norisināsies Indriķa diena

10. jūlijā Rubenē norisināsies Indriķa diena, kas kļuvusi par ikgadēju pasākumu – šovasar tā tiks atzīmēta jau septīto reizi. Rubene ir vieta, kur savulaik Imeras katoļu priesteris Indriķis (Henricus de Lettis) sarakstīja bagātīgāko no vēsturiskajiem pirmavotiem par tagadējās Latvijas un Igaunijas teritoriju – Indriķa Livonijas hroniku.

Plkst. 11.00 Rubenes baznīcā notiks dievkalpojums, savukārt no plkst. 17.00 Rubenes baznīcas dārzā norisināsies dažādas izzinošas, radošas un muzikālas aktivitātes.

Kopā ar Indru Bērziņu un Indru Vīlisteri pulksten 17.00 tiks pagatavota garšīgākā rikte pēc receptes no pavārgrāmatas “Tā pirmā pavāru grāmata. 414 senas receptes no 18. gadsimta”. Ikviens klātesošais varēs to nogaršot, vienlaikus iepazīstot vienu no muižkungu ēdienkartes ēdieniem. Jāpiebilst, ka pavārgrāmatu pasākuma laikā būs iespējams arī iegādāties.

No plkst. 17.00 līdz plkst. 20.00 pie Rubenes baznīcas norisināsies radošā māla darbnīca kopā ar Laimdotu Virskūnu, kurā mazi un lieli varēs izgatavot kādu māla trauku.

Uz izzinošu ekskursiju pulksten 18.00 aicina vēsturniece Ineta Amoliņa – viņas stāstījums “Livonijas Indriķis – vēstures rakstītājs, notikumu aculiecinieks un sludinātājs Rubenes draudzē" aizraujošā veidā ļaus uzzināt ko vairāk par tā laika notikumiem un personībām.

Indriķa dienas noslēgumā plkst. 19.00 Rubenes baznīcas dārzā skanēs koncertprogramma “Cik mirklis svēts...", kurā piedalīsies Zigfrīds Muktupāvels (balss, vijole), Jānis Lūsēns (klavieres), Evija Mundeciema (flauta), Jānis Lūsēns jr. (basa ģitāra). Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela sadarbība mūzikā ilgst jau vairākus gadu desmitus. Kopā muzicēts gan populārās mūzikas jomā, gan daudzos mūziklos, rokoperās un teātra uzvedumos. Īpaši Muktupāvela balsij rakstīti dziesmu cikli “Violets” ar A.Skujiņas dzeju, “Zelta sirds” ar K.Skalbes dzeju, “Kad mīlestība dzimst” ar dažādu latviešu dižgaru dzeju, “Satikt Čaku” ar A.Čaka dzeju. Abus māksliniekus saista interese par Latvijas kultūrvēsturi un izcilām personībām Latvijas valsts veidošanā. Koncertprogrammā “Cik mirklis svēts…” iekļautas dziesmas kas gadu garumā atskaņotas dažādos koncertos Latvijas dievnamos. Tie ir fragmenti no minētajiem cikliem, kā arī no teātra darbiem “Indriķa hronika”, “Kaupēn, mans mīļais”, “Mistērija par sapni un mīlestību”. Šo mūziku un dzeju caurstrāvo latviskā dzīvesziņa, romantisms, sapņi un cerības.

Indriķa dienas aktivitāšu apmeklējums bez ieejas maksas, taču pasākuma norises vietā būs iespējams ziedot Rubenes baznīcai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75090408sec.