Komponists Raimonds Tiguls aicina uz 10. jubilejas koncertu «Tiguļkalns»

Šovasar, 7. augustā plkst. 20.00 Talsos jau desmito reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts “Tiguļkalns”, kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Šī gada centrālais muzikālais notikums Tiguļkalnā būs komponista Raimonda Tigula oratorijas “Jūras grāmata” ar Noras Ikstenas libretu atskaņojums, kas tiks izpildīts kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts Akadēmisko kori “Latvija”, diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Par gaidāmo koncertu komponists Raimonds Tiguls saka: “Man ir liels prieks un gandarījums, ka šogad 10. Tiguļkalna koncertā varēšu būt kopā un uzstāties ar tik izcilu mūziķu sastāvu un atskaņot savu monumentālāko darbu - oratoriju “Jūras grāmata”.

Diriģents Māris Sirmais par Tigula mūziku saka: “Raimondam Tigulam ir tāda liela talanta iezīme, ka viņš ļoti labi un neuzbāzīgi, un nepārspīlēti jūt tādu kā latviskuma kodu.”

Brīvdabas koncerts aizsākās 2012. gadā kā iecere ik vasaru Tiguļkalnā vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums.

Koncertu rīko Raimonds Tiguls, un, pateicoties Talsu novada pašvaldības, Valsts Kultūrkapitāla fonda, SIA „Vika Wood” un SIA “Kurekss” atbalstam, apmeklētājam tas pieejams bez ieejas maksas.

Tāpat šogad brīvdabas koncertu būs iespējams vērot tiešraidē Youtube un Facebook platformās.

Ņemot vērā pasākumu rīkošanas ierobežojumus, ieeja Tiguļkalna brīvdabas koncerta norises vietā būs iespējama tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu*, kuru kopā ar personas apliecinošu dokumentu lūgsim uzrādīt pie ieejas.

* Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59452319sec.