Lūznavas muiža aicina uz ērģelnieces Ivetas Apkalnas brīvdabas nakts koncertu

Jūlija sākumā, 3. jūlijā, Rēzeknes novada Lūznavas muiža aicina uz pirmo brīvdabas nakts koncertu “Baltā nakts mūzika”, kurā skanēs ērģeļmūzika pasaulē pazīstamās un izcilās ērģelnieces Ivetas Apkalnas interpretācijā. Koncerts reizē būs arī muižas parka jaunās dabas skatuves atklāšanas notikums.

Ideja par brīvdabas koncertu Lūznavas muižas parkā radusies pērn, kad pasaulē pazīstamā ērģelniece Iveta Apkalna, kuras dzimtā pilsēta ir Rēzekne, viesojās Lūznavas muižā. Šogad, pateicoties parka infrastruktūras uzlabošanai un dabas skatuves izveidošanai vienā no muižas parka dīķiem, šī iecere īstenosies kā līdz šim nebijis notikums – ērģeļmūzika savīsies ar parka dabas skanējumu. Apkalna, raksturojot koncerta noskaņu, saka: “Es to visu redzu un dzirdu baltā krāsā. Arī skaņdarbu nosaukumos pavīd baltā krāsa, kas, starp citu, ir mana mīļākā krāsa: “Baltā ainava”, “Weißbärtig.Mond” (Baltbārdis.mēness), tāpat skaņdarbs “Mūžīgās katedrāles parādīšanās”, kur es katedrāli noteikti redzu baltu, līdzīgu Parīzes Dievmātes katedrālei vai mūsu Aglonas bazilikai. Tāpat programmā bieži atskan do mažors, kuru es arī “dzirdu” baltā krāsā, jo do mažorā ir tikai baltie taustiņi.”  Koncertprogrammā Lūznavā “Baltā nakts mūzika” skanēs Raimonda Paula, Johana Sebastiāna Baha, Olivjē Mesiāna, Filipa Glāsa, Pētera Vaska un citu komponistu skaņdarbi.

Iveta Apkalna tiek uzskatīta par vienu no pasaules vadošajām solistēm-instrumentālistēm. Viņas spēlē savienojas perfekta virtuozitāte un nevainojama stila izpratne. Apkalna ir Hamburgas Elbas filharmonijas Goda ērģelniece, saņēmusi plašu starptautisku atzinību, iegūstot balvas un uzvaras vairākos starptautiskajos konkursos, tāpat arī kļuvusi par vairākkārtēju “Latvijas Lielās Mūzikas balvas” laureāti. Tepat blakus, Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS jau vairākus gadus notiek Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”, kura rosinātāja un mākslinieciskā vadītāja ir Iveta. Ērģelnieces koncertus translē un ieskaņo radio stacijas Eiropā, Amerikā un Āzijā, viņas diskogrāfija šobrīd ietver 16 albumus CD un DVD formātā, māksliniece ir aizrautīga mūsdienu mūzikas interprete un regulāri tiek aicināta pirmatskaņot mūsdienu komponistu jaundarbus visā pasaulē. Pēdējo gadu laikā Iveta Apkalna regulāri tiek aicināta būt par māksliniecisko konsultanti jaunu ērģeļu tapšanas procesā, kā arī ar savu spēli svinīgi atklāt un ieskandināt šos jaunbūvētos instrumentus. Līdz šim plašu atzinību guvuši ērģelnieces brīvdabas saullēkta koncerti Jūrmalā, bet šovasar Iveta ļausies arī vakara brīvdabas noskaņai Lūznavas muižas parkā.

Lūznavas muiža, kas šī gada sākuma ieguva Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” kategorijas “Kultūrvieta” godalgu, turpina meklēt jaunus veidus, kā izmantot plašās parka iespējas, kā pārsteigt apmeklētājus un priecēt arī vietējos iedzīvotājus. Pērnā gada noslēgumā muižai izdevās pilnveidot muižas parka dīķu infrastruktūru ar jaunām laipām un platformām, kas apmeklētājiem pieejamas kā atpūtas un pikniku vietas, bet lielākā platforma kļūs par muižas parka dabas skatuvi, uz kuras piedzīvot dažādu stilu un noskaņu koncertus – Ivetas Apkalnas solokoncerts būs pirmais no tiem. Bet muižai jaunu brīvdabas notikumu formas ļauj veiksmīgāk pielāgoties un piedāvāt kultūras norises arī epidemioloģiskās drošības ierobežojumu apstākļos.

Koncerts Lūznavas muižas parkā notiks 3. jūlijā plkst. 21.00. Koncerta biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” tirdzniecības sistēmā internetā un kasēs, biļešu cena 7,00 eiro. Apmeklētāji lūgti ievērot šobrīd pastāvošos pasākumu norises epidemioloģiskās drošības situācijas nosacījumus – koncertā varēs piedalīties apmeklētāji atbilstoši Kultūras ministrijas izstrādātajām pasākumu norises vadlīnijām: ir vakcinējušās pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā ir pārslimojuši Covid-19, pēdējo 48 stundu laikā ir veikuši Covid-19 testu un tā rezultāts ir negatīvs, pēdējo 6 stundu laikā ir veikuši Covid-19 ātro antigēna testu un tā rezultāts ir negatīvs, bērni līdz 12 gadu vecumam, neveicot testu. Apliecinājums par atbilstību kādam no kritērijiem būs jāuzrāda pie ieejas pasākumā. Koncerta biļetes jāiegādājas visiem apmeklētājiem neatkarīgi no vecuma.

Koncerta “Baltā nakts mūzika” norisi Lūznavas muižā atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds. Plašāk informācija par Lūznavas muižu: http://luznavasmuiza.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76203108sec.