Diriģents Sigvards Kļava un režisors Roberts Rubīns radījis skanošu vides mākslas objektu «Savpatība»

Skanošā vides mākslas objekta "Savpatība" atklāšana notiks 15. jūlijā plkst. 21.00, pie Latgales vēstniecības GORS, kopā ar diriģentu Sigvardu Kļavu un režisoru Robertu Rubīnu. 

No 16. jūlija līdz 31. augustam, trīs brīnišķīgās Latvijas pilsētās – Rēzeknē, Limbažos un Rīgā, būs iespējams izbaudīt skanošu vides mākslas objektu “Savpatība”. Rēzeknē, pie Latgales vēstniecības GORS, objekts tiks atklāts un pēc tam ceļos uz pārējām divām pilsētām.

“Savpatība” ir unikāla publiska instalācija un mūzikāls vēstījums, kas aicina saredzēt un sadzirdēt pašam sevi. Ikvienam būs iespēja izbaudīt kultūras un dabas mijiedarbību vienuviet. Vides multimediālā instalācija sastāvēs no spoguļu objektiem, kuru muzikālajā noformējumā izmantots latviešu komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda radītie skaņdarbi. Atkarībā no atrašanās vietas un pārvietošanās ceļa, apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt atsevišķus instrumentus un balsis dažādās kombinācijās. Objektu šķautnēs spoguļosies režisora Roberta Rubīna dokumentētie Latvijas tīrradņu dziedājumu kadri, kurus diriģents Sigvards Kļava saticis savā pētnieciskajā ceļā vairāku gadu garumā - bērni ar eņģeļu balsīm un dzīvesgudri, dažādu vietu ļaudis.

Projekta idejas autors un diriģents Sigvards Kļava: “Projekts, atkal kas ļāva gūt spēcīgu apliecinājumu par mūsu zemi un cilvēkiem – skaistiem, talantīgiem, spēka pilniem. Kopāsatikšanās bija kā brīnumaina un radoša aka ikvienam no mums. Faktiski – ceļš un tilts vienam pie otra, starp seno, šodienu un nākotni, starp tradicionālo un profesionālo. Personiski man – ļoti skaists un jaudīgs radošās dzīves posms.”

Savpatības otrs autors un režisors Roberts Rubīns par projektu saka: ” Notikums, kas rada iekšēju pacelšanos un visa skaņdarba laikā esi kā lidojumā. Lidojumā par galvas tiesu augstāk, lidojot gan pār materiālām, gan pār nemateriālām vērtībām. Reizēm skaņas svārstības paceļ augstāk, radot sajūtu, ka ar kāju pirkstu galiem vari pieskarties kāda koka galotnei. Vai lidojot pār ezeru vai upi, šķiet, viegli pieskaries upes virsmai, vai pļavas laukā saskaries ar zāles stiebru galotnēm. Tā viegli un nemanāmi, knapi. Ir sajūta, it kā tu levitē gaisā istabas vai lauku kultūras nama zāles centrā. Līdz mūzika norimst, neskan balsis un lēnām atkal esi nolaidies uz zemes. Pēc katra lidojuma sevī atrodi sajūtu, ka kaut kas tevī ir izmainījies.”

Mākslas objektu “Savpatība” būs iespējams apmeklēt:

16.–24. jūlijs, Rēzekne - GORS ārtelpa
25–1. augusts, Limbaži - Limbažu pilsdrupas
26–31. augusts, Rīga - Arkādijas parks

Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “KultūrElpa” un Rīgas Domes kultūras programmas “Rīgas vasara” atbalstu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65798092sec.