Festivālā «LNSO vasarnīca 2021» Latgales vēstniecībā GORS notiks pasākumi bērniem un pusaudžiem

No 20. līdz 22. augustam Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, notiks ikgadējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) rīkotais festivāls “LNSO vasarnīca”. Tas aicina ģimenes, draugus, LNSO pastāvīgos klausītājus un visus, kas gatavi izbaudīt skaistu muzikālo programmu brīvā gaisotnē, pavadīt vasaras izskaņu Latgalē. Kā ierasts, festivāls nav aizmirsis arī par jaunākiem apmeklētājiem, piedāvājot iepazīt klasisko mūziku koncertizrādēs “Pasaka par mūzikas instrumentiem” un “Otello”, kā arī muzikālajā pasakā “Kaķpēdiņu skola”.

“LNSO vasarnīca” ir LNSO vasaras festivāls ar klasiskām un neakadēmiskām programmām. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī, un septītajā norises gadā tas atgriežas Rēzeknē, kur iepriekš norisinājies divreiz. Šogad festivāla viesi būs maestro Raimonds Pauls, dziedātājs Intars Busulis, ģitārists Matīss Čudars, pianists Luks Geņušs, Latvijas Radio bigbends un džeza apvienība Dream Teller. Dzirdēsim ne tikai klasiskās mūzikas skaņdarbus, bet arī džeza hitus un Holivudas zelta laikmeta melodijas. Pie diriģenta pults festivālā stāsies Andris Poga, Guntis Kuzma un Jānis Stafeckis.

“LNSO vasarnīcas 2021” bērniem un jauniešiem paredzētā programma sāksies 20. augustā pl. 19.00, kad festivāla atklāšanas koncertā Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē Rēzeknes kamerorķestris (Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi kopā ar LNSO mūziķiem) diriģenta Jāņa Stafecka un režisores Unas Rozenbaumas veidotajā iestudējumā pirmoreiz rādīs Andra Vecumnieka un Ineses Zanderes kopdarbu “Pasaka par mūzikas instrumentiem”. Ievērojamā latviešu dzejniece un grāmatizdevēja Inese Zandere uzrakstīja aizraujošu “Pasaku par mūzikas instrumentiem” un uzrunāja LNSO, lai kopā izveidotu muzikālu iestudējumu. Piesaistot komponistu Andri Vecumnieku, radīts skaists jaundarbs. Koncertizrāde veidota, turpinot festivāla tradīciju dažas dienas pirms sākuma rīkot meistarklases. Šoreiz tās paredzētas Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņiem, tās vadīs LNSO mūziķi, grupu koncertmeistari un Andris Vecumnieks.

21. augustā plkst. 14.00 Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē notiks godalgotā režisora Elmāra Seņkova muzikālā izrāde pusaudžiem “Otello”. Tā veidota, lai iepazīstinātu jauniešus ar Viljama Šekspīra slavenās lugas notikumiem caur objektiem, kas ir ap mums – ikdienā, sadzīvē vai noteiktās dzīves situācijās. Šiem objektiem aktieri Elizabete Skrastiņa, Matīss Budovskis un Agris Krapivņickis piešķir citu nozīmi. Skatītājs aicināts likt lietā iztēli un citādi paskatīties uz ikdienišķiem priekšmetiem, kas uz skatuves iemieso izrādes tēlus. Stāstā par Otello un viņa mīļoto Dezdemonu ir dziļa mīlestība, skaudības vadītas intrigas un nāvējoša greizsirdība. Iestudējums ieguvis jaunu skatuvisko versiju, sadarbojoties teātra apvienības ESARTE un LNSO mūziķu radošajiem spēkiem. Īpaši šai izrādei LNSO sitaminstrumentālists Ernests Mediņš radījis mūziku, ko atskaņos pats kopā ar vijolnieku Alekseju Bahiru un kontrabasistu Ivaru Ozolu. Māksliniece – Līga Zepa. Izrāde paredzēta pusaudžiem no 12 gadu vecuma.

22. augustā pl. 13.00 Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē tiks izrādīta muzikālā pasaka “Kaķpēdiņu skola”. Režisors Edgars Niklasons veido muzikālo pasaku “Kaķpēdiņu skola”, par pamatu ņemot Herberta Dorbes stāstu “Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī”. Satiksim Kaķu skolas direktoru Kaķanagu un skolas revidentu Ūsaini, tītaru Buldurjāni un āzi Spicbārdi, kā arī pēc nedarbiem alkstošus kaķēnus, kas sāk iepazīt Kaķu skolas gaiteņus. Nebēdnīgā piedzīvojumā mazākos festivāla “Vasarnīca” klausītājus vedīs aktieris Artūrs Putniņš un LNSO mūziķi Kaspars Majors, Arvīds Zvagulis, Oskars Bokanovs un Edgars Saksons. Muzikālā pasaka paredzēta ģimenēm ar bērniem no 5 gadu vecuma.

Vēl festivāla laikā 20. augustā pl. 21.00 brīvdabā klausītājus priecēs džeza kvintets Dream Teller – dziedātāja Kristīne Liede, pianists un komponists Edgars Cīrulis, ģitārists Svens Vilsons, basģitārists Jānis Rubiks un sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds – ar programmu “Džeza vakars. Sapņi, mīlestība un miers”.

21. augustā pl. 16.00 koncertā LNSO sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķiem diriģenta Andra Pogas vadībā koncertā “LNSO un Čaikovskis” atskaņos Čaikovska fantāzijuvertīru ”Romeo un Džuljeta“ un Čaikovska populāro Pirmo klavierkoncertu ar pasaulē pieprasītā pianista Luka Geņuša solo.

Vēlāk, pl. 19.00, izskanēs koncerts “LNSO un Raimonds Pauls”, un tajā dzirdēsim Raimonda Paula miniatūru ciklu “Naktstauriņi”, kā arī populāras Holivudas zelta laikmeta melodijas. Pie klavierēm – pats Maestro. Savukārt festivāla noslēgumā 22. augustā pl. 17.00 diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uz vienas skatuves varēsim redzēt LNSO, Latvijas Radio bigbendu un Intaru Busuli, atskaņojot programmu simfodžeza stilā, un būs arī Matīsa Čudara speciāli festivālam rakstīts jaundarbs.

Biļetes uz festivālu pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī internetā.

Bērniem un pusaudžiem paredzētajos pasākumos “Pasaka par mūzikas instrumentiem”, “Otello”, “Kaķpēdiņu skola”, apmeklētājiem no 12 gadu vecuma jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā vai ir derīgs Covid-19 negatīvs analīžu rezultāts. Bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, sertifikāts vai tests nav nepieciešams.

Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts. Vairāk informācijas par drošības nosacījumiem apmeklējot „LNSO vasarnīca“.

Seko līdzi LNSO jaunumiem mājaslapā un Facebook profilā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70211816sec.