Svinot Latvijas brīvību – 4. maija pasākumi Rēzeknē

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena Rēzeknē tradicionāli tiks atzīmēta sportiski, krāšņi un patriotiski. Būs gan svinīgais brīdis pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”, ikgadējais tautas Velobrauciens un Veiklas braukšanas sacensības, svētku kino seanss, gan šī gada jaunums – patriotisks Brīvības brauciens automašīnām un motocikliem. Aicinām pilsētas iedzīvotājus un viesus iesaistīties svētkiem veltītajos pasākumos, kā arī visas dienas garumā sev vēlamā laikā nolikt ziedus pie pieminekļa “Vienoti Latvijai”!

4. maijā plkst. 11.00 Velobrauciena dalībnieki un pārējie svētku apmeklētāji pulcēsies laukumā pie pieminekļa “Vienoti Latvijai” uz Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītu svinīgo brīdi. Rēzeknes valstspilsētas domes deputāti dosies nolikt ziedus, būs muzikāls veltījums un domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča uzruna, kuras noslēgumā pilsētas mērs dos startu Velobraucienam.

Velobraucienā var piedalīties visu vecumu riteņbraucēji – individuāli vai komandās (5 un vairāk dalībnieki), izvēloties vienu no trīs maršrutiem:

“Kovšu ezera maršruts” ar kontrolpunktu – Laivu mājas automašīnu stāvlaukums (Ezera ielā 5b);

“Eiro Velo maršruts” ar kontrolpunktu – SIA “Olimpiskais centrs Rēzekne” stāvlaukums (Stacijas ielā 30);

“Vipingas parka maršruts” ar kontrolpunktu – Vipingas parka automašīnu stāvlaukums (Vipingas ielā).

Velobrauciena finišs visiem maršrutiem un dalībnieku apbalvošana paredzēta Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā no plkst. 12.00 līdz 14.00.

Arī Veiklas braukšanas sacensības (trīs vecuma grupās: 7–10 gadi, 11–13 gadi, 14 gadi un vairāk) un citas aktivitātes notiks Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā laika posmā no plkst. 11.30 līdz 14.00.

Latgales vēstniecība GORS Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā saviem skatītājiem ir sarūpējusi filmu no Latvijas kino klasikas, ko varēs apmeklēt bez maksas, iepriekš izņemot ieejas kartes GORS kasē vai interneta vietnē. Plkst. 17.00 būs skatāma 2017. gadā restaurētā spēlfilma “Četri balti krekli” (1967).

Savukārt plkst. 20.00 auto/moto braucēji aicināti pulcēties GORS stāvlaukumā, lai dotos kopīgā Brīvības braucienā pa Latgales ielu, cauri Vipingai uz Olimpiskā centra Rēzekne stāvlaukumu. Transportlīdzeklim (automašīnai vai motociklam) jābūt noformētam Latvijas karoga krāsās.

Rūpējoties par svinīgā brīža apmeklētāju un velobraucēju drošību, pilsētas centrā no plkst. 10.30 līdz plkst. 11.15 būs slēgta transporta satiksme apkārt piemineklim “Vienoti Latvijai” – Atbrīvošanas alejas posmā no Baznīcas ielas krustojuma līdz Pulkveža Brieža ielas krustojumam.

Savukārt Brīvības brauciena dalībniekus visā maršruta garumā pavadīs Ceļu policijas patruļmašīna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70522404sec.