Tiekamies kultūras, mākslas un sporta pasākumos Gulbenes novadā!

Pavasaris ir klāt! Tuvojas arī laiks, kad ikvienam arvien vairāk būs vēlme kaut kur doties apciemot mūsu mazās Latvijas skaistās vietas, izzināt dažādus piedāvājumus un apmeklēt interesantus pasākumus. Aicinām ciemos arī uz Gulbenes novadu, kur sev tīkamas brīvdienu aktivitātes un pasākumus varēs atrast gan sporta, gan kultūras baudītāji!   

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” sadarbībā ar Gulbenes novada Kultūras pārvaldi un Sporta pārvaldi apkopojusi 2022.gada pasākumu ceļvedi Gulbenes novadā. Šī sezona solās būt gan sportiski aktīva, gan kultūras un mākslas pasākumiem piesātināta. Pasākumu ceļvedis pieejams šeit: https://www.visitgulbene.lv/wp-content/uploads/2022/04/gada-plans-min.pdf

Gulbenes novada kultūras/ tautas namu lielo pasākumu vasaras sezona sāksies 28.maijā ar novada nakts deju svētkiem Beļavas estrādē, izdejojot senās pieguļas tradīcijas tēmu. Pasākumi norisināsies arī pārējās Gulbenes novada estrādēs – 18.jūnijā Tirzā sadziedāsies dziesminieki, 9.jūlijā Lejasciema estrādē muzicēs grupa “Da Gamba”, 20.augustā ar lielkoncertu Litenes estrādē svinēsim Ulda Marhileviča 60.jubileju.

14.maijā visā Latvijā norisināsies Muzeju nakts pasākumi. Pie Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja notiks ampīra stilā veidots pasākums, kurā muzicēs senās mūzikas ansamblis "Trakula", senās dejas izdejos deju grupa "Ballare" un visiem klātesošajiem būs lieliska iespēja izbraukt ar divjūgu karalisko karieti. Muzeju naktij veltīti pasākumi norisināsies arī citviet Gulbenes novadā.

Jāņos neiztiksim bez tradicionālajām “Skroderdienām” – 23.jūnijā Druvienas pagasta “Silmačos”, vietā, kur par godu šai izrādei izveidots muzejs, dažādu Latvijas teātru aktieru saime aicinās visus līgotājus uz grandiozu izrādes 120 gadu jubilejas lieluzvedumu “Skroderdienas Silmačos”. Pēc izrādes ar svētku lielkoncertu priecēs Latvijā populāri solisti, svinot arī zināmā estrādes dziedātāja Žorža Siksnas 65.jubileju. Savukārt līgotāji Gulbenē 19.jūnijā varēs ielīgot saulgriežus kopā ar postfolkloras grupu "Rāmi riti", 21.jūnijā – ar postfolkloras grupu “Rikši”, bet 23.jūnijā izdejoties Līgo nakts ballē kopā ar grupu “Galaktika”.

1.-3.jūlijā Gulbenē un Stāmerienā notiks tradicionālais starptautiskais amatierteātru un pūtēju orķestru festivāls “Hepenings”. 9.jūlijā Gulbenes novads viesus no visas Latvijas aicinās ciemos, lai izbaudītu Mājas kafejnīcu dienas garšu ceļojumu. Tā būs iespēja doties gastronomiskos piedzīvojumos un iepazīties ar Gulbenes novada viesmīlību! Šī diena noslēgsies ar  jau pieminēto grupas “Da Gamba” koncertu Lejasciema estrādē. Bet jūlija spilgtākais notikums noteikti būs Gulbenes pilsētas svētki, kas notiks 29. un 30.jūlijā un aicinās doties kopīgā sajūtu un baudu ceļojumā. Pilsētas svētki sevī ietvers arī starptautisko mākslas festivālu un konferenci “Divi Jūliji. Briedums”, basketbola kluba “Gulbenes Buki” 25.jubilejas svinības, "Atzeles 3x3" basketbola līgas finālposmu un spilgtu kultūras programmu – gastronomisko performanci “Garšu cīņas” Valtera Krauzes vadībā, moto kaskadieru šovu, koncertu ar Ričiju Rū bērniem, pasaules tautu mūziku ar grupu “Kanisaifa”, disko alianse ar grupas “Zodiac” uzstāšanos, grupas “Citi zēni” un “Bet Bet”, kuri šogad svin savu 30.jubileju, koncertus. Svētku laikā Vecgulbenes muižas parkā norisināsies arī Pilsētas svētku Zaļais tirdziņš, kur varēs iegādāties pašmāju amatnieku un mājražotāju labumus un meistardarbus. Visas vasaras garumā arī pagasti svinēs savus svētkus.  

Augustā Lizumā notiks akvarelistam Jānim Brektem veltīts plenērs, savukārt 3.septembrī Gulbenē, Stāmerienā, Kalnienā svinēsim ikgadējos Bānīša svētkus. Bānītis šogad svinēs jau 119.dzimšanas dienu, viesus priecējot ar daudzveidīgu pasākumu programmu un interesantiem pārsteigumiem. Jāuzver, ka Bānīša svētkus sāksim ieskandināt jau 29.maijā, kad pie Kalnienas šaursliežu dzelzceļa stacijas notiks pirmais pop-up restorāns, kam sekos pop-up restorāni arī 10.jūlijā, 14.augustā un 3.septembrī Bānīša svētku laikā.

Ar bānīti saistās arī kāds nu jau tradicionāls sporta pasākums – riteņbraukšanas sacensības “Bānīša kauss jeb Apsteidz tvaiku!”, kur gan sportistiem, gan arī riteņbraukšanas entuziastiem ir iespēja sacensties ar Gulbenes-Alūksnes bānīti ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” priekšgalā. Sacensības norisināsies 30.aprīlī ar startu Gulbenes dzelzceļa stacijā un finišu Alūksnē.

Kā ierasts, vasaras viducī, 11.jūnijā, Gulbenē tiks uzņemti autosportisti un viņu līdzjutēji uz Latvijas čempionātu rallijsprintā “Gulbis 2022”, bet vēl nebijis notikums Gulbenes novadā būs Latvijas Valsts mežu kalnu divriteņu maratona 4.posms 2.jūlijā, kas dalībniekus uzņems Rankas pagasta atpūtas kompleksā “Lācītes”.

Uz tikšanos Gulbenes novadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54425192sec.