Dāvini Bānītim 120 gadu jubilejā 120 kubikmetrus malkas!

Gulbenes-Alūksnes bānītis šīgada septembrī svinēs vēsturiskās dzelzceļa līnijas 120. jubileju. Jubilejas gadā, godinot Bānīti, ikviens aicināts iesaistīties akcijā “120 kubikmetri 120 gadu jubilejā”, dāvinot malku Bānīša tvaika lokomotīves darbināšanai.

Gulbenes-Alūksnes bānītis asociējas ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands”, aiz kuras atstātais tvaika mākonis un signāltaures skaņa atpazīstama jau no lielāka attāluma. Savukārt tvaika lokomotīves vērošana darbībā raisa neatkārtojamas emocijas par tvaika spēka varenību un ļauj kaut nedaudz iejusties simt gadus tālā pagātnē.

Malku Bānītim var dāvināt Gulbenes, Stāmerienas un Alūksnes stacijās, iepriekš sazinoties pa tālruni 20228884. Turklāt vēlams dāvināt tieši to, kura vislabāk “garšo” “Ferdinandam” – labi izžāvētu, no lapu kokiem vai skuju kokiem un sagarinātu 50-70 cm pagalēs. Akcijas mērķis ir atbalstīt Bānīti jubilejas gadā, izjust dāvināšanas un līdzdarbošanās prieku, bet galvenais, lai tvaiks pietiktu ne tikai svilpienam, bet arī daudziem jaukiem tvaika vilciena braucieniem šajā gadā.

120.jubilejas gadā Bānīša pasažieri braucienus ar tvaika vilcienu varēs baudīt divreiz mēnesī - sestdienās, kā arī atsevišķās svētku reizēs.

Katrs, pat dažu pagaļu dāvinātājs, saņems īpašo Bānīša svētku nozīmīti. Dāsnāko malkas dāvātāju vārdi būs lasāmi uz tvaika lokomotīves “Ferdinands” sāniem Bānīša svētku braucienu laikā šīgada 1. un 2.septembrī. Šie dāvinātāji arī tiks aicināti uz tikšanos ar tvaika lokomotīves apkalpi un īpašu jubilejas braucienu restorāna vagonā.

Gulbenes-Alūksnes šaursliežu dzelzceļa līnija mūsdienās ir Baltijā vienīgā, pa kuru regulāri kursē vilciens, un šogad tā atzīmē 120. jubileju. Šī līnija savas pastāvēšanas laikā kļuvusi par neatņemamu Vidzemes kultūrainavas sastāvdaļu un vietējo cilvēku identitātes zīmi. Tās pirmsākumi meklējami 1903.gadā, kad atklāja 210 km garo Stukmaņu-Valkas dzelzceļa līniju. 20.gs. pirmajā pusē pārvadājumi šajā dzelzceļā tika nodrošināti ar tvaika lokomotīvēm, kuras 1950.gados aizstāja ar dīzeļlokomotīvēm. Saglabājot unikālo industriālo mantojumu un Vidzemes kultūrainavai nozīmīgo identitātes zīmi, kopš  2005.gada līnijā atkal periodiski kursē tvaika lokomotīve.

Visa jubilejas gada garumā notiks dažādas aktivitātes, kuru kulminācija būs Bānīša svētki 1. un 2.septembrī ar tematisko konferenci, kas pieskarsies industriālā mantojuma saglabāšanas un ietekmes uz kultūrtūrismu jautājumiem, kā arī plašu kultūras un atpūtas programmu dažādām gaumēm un paaudzēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46859097sec.