Vasaras ceļojumu galamērķi ģimenēm ar bērniem: kādas aktivitātes tie piedāvā

Latvijas ģimeņu vasaras ceļojumu galamērķu topa augšgalā jau ne pirmo gadu ierindojas Bulgārija un Turcija. Abas valstis garantē patiesi vasarīgus laika apstākļus un abas valtis izceļas ar draudzīgām cenām, kā arī - gan Turcija, gan Bulgārija lutina ar īpaši gādīgi bērniem piemērotām viesnīcām un atpūtas iespēju daudzveidību. Tūroperators “Novatours” stāsta par aktivitāšu iespējām abos galamērķos ģimenēm ar bērniem.

Atvaļinājums ir mirklis, ko vēlamies baudīt mierā un atpūtā. Visbiežāk šo sajūtu pilnvērtīgi varam gūt, dodoties prom no ierastās vides - ceļojumā. Ģimenēm ar bērniem ir svarīgi sākt plānot savu atpūtu ar atbilstošas viesnīcas izvēli, jo ne visas viesnīcas gādā par aktivitātēm bērniem un ir arī tādas, kas nelabprāt uzņem ģimenes, jo savos pakalpojumos vairāk specializējas, piemēram, romantiskiem pāriem, senioriem, solo ceļotājiem.

Gan Turcija, gan Bulgārija piedāvā plašu klāstu dažādu viesnīcu, to skaitā, arī īpaši pielāgotas ģimeniskai atpūtai. Bērni šādās viesnīcās novērtēs daudzveidīgās aktivitāšu iespējas - bērniem piemēroti baseini un ūdens slidkalniņi, izklaides pasākumi un šovi, spēļu istabas vai “meža kaķim” līdzīgas atrakcijas. Savukārt vecāki varēs novērtēt, ka bērnu pieskatīšanai ir pieejamas auklītes.

Pludmale

Bulgārija. Valsti apskalo Melnā jūra, piekraste gar to vijas 378 kilometru garumā. Lielākais un populārākais kūrorts ir Saulainais krasts, kas atrodas apmēram 35km attālumā no Burgasas lidostas. Tas piedāvā Eiropas līmeņa servisu un draudzīgu atmosfēru. Sešus kilometru garā pludmale ar smalkām, zeltainām smiltīm, tīru ūdeni un svaigu gaisu ir lieliski piemērota vieta atpūtai ar bērniem. Ģimenes īpaši novērtē Melnās jūras tīrumu un mierīgumu, kā arī to, ka jūra nav dziļa, sāls saturs tajā ir divas reizes mazāks nekā Vidusjūrā, nav arī plēsīgu zivju. Labākais laiks atpūtai Bulgārijā ir no maija līdz septembra vidum. Melnās un Vidusjūras ietekmē valstī ir maigs klimats. Vasarā šeit reti ir neciešams karstums, gaisa temperatūra sasniedz 25-31 C, ūdens – 25 C.

Turcija. Turcijas pludmaļu dzīves izcilnieku līderis ir Antālijas reģions Vidusjūras piekrastē. Lieliskākās smilšu pludmales šeit rodamas Laras, Alānijas un Belekas kūrortos, taču par visizcilāko kūrortu devē Antāliju. Kūrorta piekrastes viesnīcu ķēde stiepjas vairāku kilometru garumā, tāpēc katrs var sev atrast īpaši sev piemērotu vietu. Šajā apkārtnē ir aptuveni 300 saulainu dienu gadā, tāpēc peldēšanās sezona ilgst no maija līdz novembrim.

Ūdens parki

Bulgārija. Pludmales rāmumu lieliski var dažādot, dodoties ar ģimeni uz kādu ūdens parku, kuru Bulgārijas piekrāstē netrūkst. Viens no vērienīgākajiem ir “Action Aquapark”, kurā ir 30 baseini, slidkalniņi, dažādi tematiskaji baseini, mini zoodārzs, vairāki restorāni un bāri, kā arī citas aktivitāšu iespējas gan lieliem, gan maziem. Ne mazāk priekpilnas emocijas garantē “Aquapolis”, kas tropu meža, Vidusjūras un ūdens atrakciju parka noskaņas, vai Balkānu valstīs lielākais parks “Aqua Paradise Ltd”, kur vienuviet rodamas vairāk nekā 40 atrakcijas: slidkalniņi, braucieni, tuneļi, baseini, spa pakalpojumi, bāri un atpūtas zonas.

Turcija. Neaizmirstamu pieredzi kā maziem, tā lieliem sola garantēt viens no Turcijas lielākajiem atrakciju parkiem “The Land of Legends”, kas apvienu ūdens un ekstrēmās aktivitātes. Akvaparks priecē ar 40 dažādiem slidkalniņiem un 6 baseiniem, kā arī ar dažādiem šoviem, to skaitā arī delfīnu šovs. Nedaudz ar adrenalīnu bagātākus piedzīvojumus sola gādāt “Dolusu Park Aquapark” vai “Aquajoy Water Park”.

Dabas izziņa

Bulgārija. Bulgārija ir trešā bioloģiski daudzveidīgākā Austrumeiropas valsts. Tajā mājvietu ir radušas vairāk nekā 3500 augu sugas un gandrīz 415 putnu sugas. Daudz no tā Latvijā nav sastopams. Tāpat Bulgārija ir kalnu valsts. Vairāk nekā pusi tās teritorijas klāj Balkānu kalni. Neaizmirstamu pieredzi var saupēt dodoties ar ģimeni pārgājienā vai izbraucienā ar zirgiem pa kalnu takām. Ir pieejamas dažādu grūtību trases. Pārgājienu var papildināt ar dabas vērošanu, piemēram, grifu meklēšana. Neierastu pieredzi var gūt apmeklējot alas. Piemēram, Devetaškas alu, kas ir neparasts dabas brīnums. Tā ir dziļāka par diviem kilometriem un augstumā vietām tā sniedzas virs 100 metriem.

Turcija. Turcija, lielākoties, asociējas ar pludmali, tomēr tā ir liela, sena, krāšņa un daudzveidīga valsts. Viens no veidiem, kā to iepazīt, ir doties safari džipu izbraucienā cauri mežiem, mazām pilsētiņām, kalnos, pāri upēm, pie ūdenskritumiem. Bagātas emocijas tiek garantētas. Patiesi unikālu pieredzi var gūt apmeklējot Kapadokiju, Tās ainavā ir iespaidīgi mīksto vulkānisko iežu plašumi, ko erozija veidojusi torņos, konusos, ielejās un alās. Šo ainavu regulāri papildina gaisa balonu lidojumi, radot neaizmirstamus skatus un noskaņu. Vēl citu pieredzi var gūt apmeklējot Suluada salu, kas tiek dēvēta par Antālijas reģiona slēpto pērli. To pielīdzina Maldīvu salām un tā ir paradīze ūdens aktivitāšu mīļotājiem. To ieskauj neskaitāmas zemūdens alas, tirkīzzila jūra un baltu smilšu krasta līnija. Bērni īpaši novērtēs faktu, ka šeit mājvietu raduši roņi un dažādi jūras putni, bet netālu no krastiem vērojama delfīnu ikdiena.  

Abas valstis patiesi domā par atpūtu ģimenēm ar bērniem. Tās piedāvā vēl virkni dažādu aktivitāšu iespēju, sākot no dažādiem atrakciju parkiem, beidzot ar aktivitātēm dabā! Bērnība ir pelnījusi neaizmirstamus iespaidus un ģimenes kopā būšanu tajos. Ceļojums ir īpašs mirklis skrejošā ikdienā, kad mobilās ierīces var atstāt viesnīcas numuriņā, datorus var atstāt mājās, veltot laiku tikai saviem tuvākajiem! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48852801sec.