Kā dekorēsim mājokli Ziemassvētkos?

Grūti iedomāties vēl kādus svētkus, kas būtu tik vizuāli krāšņi kā Ziemassvētki. Ir pienācis laiks svinīgo noskaņu no sirdīm ienest arī mājās. Ja arī tu vēlies uzpost savu mājokli, bet nezini, ar ko sākt, ielūkojies “Bonava Latvija” ekspertu ieteikumos, no kuriem iedvesmoties, izvēloties rotājumus.

Ar domām par vidi

Gatavojoties Ziemassvētkiem, ikvienam ir iespēja rīkoties atbildīgi, samazinot ietekmi uz dabu. Veidu, kā to izdarīt, ir daudz – sākot no otrreizēji pārstrādātu svētku kartīšu vai ietinamā papīra izmantošanas, beidzot ar praktisku dāvanu pasniegšanu.

Papīrs ir viens no tiem materiāliem, kas lieliski atbilst teju visiem videi draudzīga dizaina kritērijiem. No tā darinātus rotājumus var izmantot dažādos svētkos un sezonās, kā arī tos ērti iespējams pielāgot vajadzīgajam stilam.

Izvēloties galda dekorus, dod priekšroku dabīgiem materiāliem, piemēram, stiklam, akmenim, linam, kokam un korķim. Tie ne tikai padarīs iekārtojumu interesantāku, bet arī kalpos vairākus gadus.

Košas krāsas un gaismas it visur

Viena no populārām Ziemassvētku tendencēm šogad visā pasaulē ir košas krāsas. Iedomājies toņus, kuri tev asociējas ar vasaras festivālu – sarkans, rozā, oranžs, neona zaļš vai violets. Šī varavīksne skaisti izskatīsies arī eglītē kopā ar papīra lukturiem un citiem izteiksmīgiem rotājumiem.

Arī uz galda vari ievīt šīs notis, bagātinot svētku klājumu ar krāsainām svecēm un to turētājiem, kā arī košām salvetēm. To visu lieliski papildinās dažādu krāsu glāzes un trauki. Tos vari iegādāties antikvariātos vai lietoto preču veikalos, kur nereti izdodas atrast īstas “pērles“.

Vai eglītē un telpu rotājumos tu parasti izmanto dzeltenās vai baltās lampiņas? To vietā izmēģini varavīksnes krāsu lampiņas, ko ne tikai ielikt eglē, bet arī apvīt ap durvju rāmi, plauktiem vai pat lielajiem telpaugiem. Brīnišķīgs veids, kā radīt patīkamu atmosfēru un ienest mājoklī gaišumu šajā tumšajā laikā!

Ārdurvju šarms

Bieži vien, rotājot mājokli, piemirstam par ārdurvīm. Skaists noformējums priecēs ne tikai pašus, nākot mājās no darba vai skolas, bet arī pozitīvi pārsteigs kaimiņus. Neatkarīgi no tā, vai mitinies dzīvoklī, vai privātmājā, tu vari radīt svinīgu noskaņu ar savu ārdurvju noformējumu.

Sāc ar durvju vainaga dizainu, pielāgojot to iekštelpu noformējuma stilam. Tas var būt raibs un košs, vienkrāsains, dabas motīvos vai kādā citā stilā veidots. Papildus tam padomā arī par durvju rāmja izrotāšanu, piemēram, ar skuju vītnēm, dekoratīvajām egles bumbām, konfekšu spieķīšiem, žāvētiem augļiem un lentēm.

Šīs durvis izcelsies starp visu kaimiņu durvīm un, iespējams, radīs pat vēlmi pie tām uzņemt skaistas svētku noskaņas bildes.

Melnbaltā klasika

Lai arī melns un balts ne vienmēr saistās ar svētkiem, tieši šis krāsu salikums derēs tiem, kas vēlas palikt pie klasiska, eleganta, bet vienlaikus arī mūsdienīga mājokļa iekārtojuma svētkiem.

Šo krāsu salikumu raksturo trīs vārdi – minimālistisks, moderns un izsmalcināts, tāpēc tas labi izskatīsies jauna mājokļa dekorācijās, piemēram, skandināvu stilā. Turklāt melnbalts lieliski sader ar siltiem koksnes toņiem vai smagnējāka stila mēbelēm.

Ne tikai eglīte

Katru gadu Eiropā tiek nocirsti vairāki miljoni Ziemassvētku eglīšu, tādēļ, domājot par ietekmi uz vidi, liekam lietā radošumu un atrodam alternatīvus veidus, kā rotāt mājokli. Vai esi iedomājies tradicionālās eglītes vietā izmantot ko citu?

Izvēlies, piemēram, nolūzušu koka zaru, lielu telpaugu vai no kartona izgrieztu eglītes repliku. Pilnīgi jebko var izmantot kā svētku kociņu, izrotājot to ar bumbiņām, lampiņām un citiem ornamentiem.

Un, protams, atceries, ka pats svarīgākais svētkos ir būt kopā ar saviem mīļajiem, lai dāvātu viens otram sirds siltumu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39675307sec.