Pasaules labākie atlēti saka ardievas Tokijai – atskats ciparu izteiksmē

2021. gada 8. augustā svinīgā ceremonijā tika noslēgtas Tokijas olimpiskās spēles, un stafeti nu jau pārņēmusi Parīze, kas pasaules labākos atlētus uzņems 2024. gadā – jau pēc trim gadiem. Latvijas atlēti mums dāvāja pozitīvas emocijas, laimes un vilšanās asaras. Un tikai viņi paši zina, cik milzīgu darbu viņi ieguldīja, lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm – uz nozīmīgāko pasaules sporta forumu, uz kuru nevar vienkārši nopirkt biļetes un aizlidot…

Taču šis ir brīdis, kad varam atskatīties uz nule kā aizvadītajām olimpiskajām spēlēm mazliet savādākā griezumā – skaitļos.

2 – tieši tik olimpiskās medaļas izcīnīja Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas atlēti – zelta medaļa 3x3 basketbolā, kas debitēja Tokijā kā olimpiskais sporta veids; bronzas medaļa svarcelšanā, ko svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Starp citu, tieši tikpat daudz un tāda paša kaluma medaļas izcīnīja arī Igaunijas atlēti, bet Lietuvai bija jāsamierinās ar vienu sudrabu.

4 – Latvijas pludmales volejbola pāriem Tīnai Graudiņai/Anastasijai Kravčenokai, kā arī Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam izdevās iekļūt olimpiskajos bronzas finālos, taču abi dueti palika ceturtajā vietā. Tas ir ļoti augstvērtīgs panākums Latvijas sportā, kas ļauj ar cerībām lūkoties uz Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024. gadā.

5 – piekto vietu olimpiskajās spēlēs izcīnīja cīkstone Anastasija Grigorjeva, kurai šīs jau bija trešās olimpiskās spēles karjerā.

6 – augsto sesto vietu, startējot svara kategorijā līdz 81 kilogramam, izcīnīja Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs.

32 – tieši tik Latvijas atlētu devās uz olimpiskajām spēlēm. Bija paredzēta 33 atlētu dalība, taču džudo cīkstonim Jevgeņijam Borodavko tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, un viņš bija spiests palikt mājās.

24 – tieši tik Latvijas komandā bija olimpiskie debitanti.

28 – Latvijas olimpiešu vidējais vecums Tokijas olimpiskajās spēlēs.

3274 – tieši tik dienas Latvijai nācās gaidīt olimpisko zelta medaļu vasaras olimpiskajās spēlēs. Proti, līdz brīdim, kad otro olimpisko zeltu karjerā izcīnīja BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs līdz brīdim, kad 3x3 basketbolisti Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis, Agnis Čavars un Pauls Kārlis Lasmanis izcīnīja olimpisko zeltu 3x3 basketbolā.

180 – tieši tik dienas ir starp Tokijas olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju un Pekinas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju.

93 – tieši tik valstis Tokijā izcīnīja vismaz vienu olimpisko medaļu.

6 – tieši tik stundu laika starpība ir starp Japānu un Latviju. Apsveicam visus sporta draugus ar atgriešanos dzīves ritmā pēc Latvijas laika un izgulētām naktīm!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22206903sec.