TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vācijas tūrisma nozare vienojas par 8 punktiem, lai restartētu tūrisma biznesu

Vācijas tūrisma biznesa organizācija Deutscher Reiseverband (DRV) ir izstrādājusi 8 punktu stratēģiju, lai restartētu tūrisma biznesu. Arī Vācijā tūrisma nozare nav apmierināta ar valsts politiku tūrisma jomā, tāpēc DRV ir pārņēmusi iniciatīvu un piedāvā savus risinājumus. Astoņu punktu stratēģija ir paredzēta situācijai, ka Vācijas tūrisma nozarei vēl pāris gadus būs jāsadzīvo ar covid-19 vīrusu. Līdzšinējā valsts un pašvaldību politika, kas tiek vērsta uz robežu slēgšanu, mobilitātes un ceļošanas ierobežošanu, mājsēdi un pašizolāciju, ir radījusi būtiskus tautsaimniecības zaudējumus. Tūrisma infrastruktūra ir stipri cietusi, kas rada nopietnus draudus biznesa attīstībai, tāpēc politisko diskusiju centrā ir jābūt stratēģijām, kas rada iespējas ceļojumu ierobežojumu mazināšanai un starptautiskās mobilitātes palielināšanai.

Vācijas tūrisma biznesa DRV astoņu punktu plāns:

Sistemātiska testēšana. Covid-19 testam, ieceļojot Vācijā, jābūt vienkāršam, ātram un viegli pieejamam. Ceļotājiem no covid-19 augsti inficētām valstīm jāpiedāvā lidostās ātrā testēšana, bet ceļotājiem ar auto un vilcienu jāpiedāvā testēšana izlases veidā.

Dažādu riska pakāpju diferencēšana. Šobrīd Vācijā iedala valstis pēc dažāda inficēšanās riska pakāpes, taču tūrismā ir svarīgi nodalīt atsevišķas valsts teritorijas, piemēram, salas vai reģionus.

Pašizolācijas vietā vairāk testu. Ceļotājiem, kuri ierodas Vācijā no riska valstīm, bet ne augsta riska vai vīrusa mutācijas valstīm, būtu jānosaka tikai negatīvs tests bez pašizolācijas. Līdzšinējie pašizolācijas varianti ir grūti izkontrolējami un rada lielu slodzi ārstniecības iestādēm.

Alternatīvas ātrās testēšanas metodes. Siekalu un rīkles testu ieviešana, kuru veikšanai nav vajadzīgs medicīnisks personāls un tas būtiski atslogo laboratoriju kapacitāti.

Augsti drošības standarti. Tūrisma uzņēmumi ir izstrādājuši augstus higiēnas standartus, kurus konsekventi jāievieš visā ceļojuma gaitā. Galvenie noteikumi attiecas uz 2 metru distances ievērošanu un sejas maskas lietošanu. Higiēnas protokolu ievērošana ir ļoti svarīgs punkts, lai ceļošana būtu droša.

Augsts patērētāju aizsardzības līmenis. Tūrisma nozarei ir jāpiedāvā tūristiem elastīgus ceļojumu pārcelšanas un atteikšanās mehānismus, kas ir dinamiski un vienkārši.

Uzticības stiprināšana. Vācijas tūrisma nozare aicina politiķus nekritizēt ceļotājus, bet gan vairāk akcentēt uzmanību uz atbildīgu ceļošanu. Ceļošana pandēmijas laikā ir iespējama un to pierāda nesenais Robert-Koch-Institut pētījums par organizētajiem ceļojumiem. 

Digitālā vakcinācijas pase. Tikai caur vakcināciju ir iespējama tūrisma biznesa atgriešanās normālā situācijā. Tāpēc Vācijas tūrisma nozare uzstāj uz starptautisku un standartizētu digitālās vakcinācijas pasi, kas ļautu ceļotājam brīvi pārvietoties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.03.2024 - 22.03.2024 Krakova,Zakopane un Augstie Tatri Latvia Tours
Zinātāji stāsta, ka Krakovā izdodas pašas labākās iepirkšanās tūres. Tur atrodami gan mazi saloniņi ar neredzētām lietām, gan arī visu zināmo | Skatīt vairāk
no 199.00 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5379889sec.