TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Īsi un skaidri: kā mēs turpmākos 3 mēnešus ēdisim sabiedriskās vietās?

Lai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu padarītu pēc iespējas epidemioloģiski drošāku, tos turpmāk gan iekštelpās, gan arī ārtelpās var sniegt epidemioloģiski drošā vidē (pakalpojuma sniedzējs un saņēmējs ir ar derīgu sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu).

Papildus jau iepriekš noteiktajām vispārējām epidemioloģiskās drošības prasībām sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā jānodrošina, ka pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četras personas un starp galdiņiem ir vismaz 3 metru attālums, ja vien starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena.

Ja ar bērniem, tad divas plūsmas: savukārt, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā atrodas gan apmeklētāji ar derīgu sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, gan arī vecāki ar derīgu sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu kopā ar bērniem līdz 12 g.v. bez sertifikāta vai no 12 g.v. ar Covid-19 testa sertifikātu vai izglītības iestādē veiktu testu, kas nav vecāks par 72 stundām un ir negatīvs, plūsmām jābūt nodalītām laikā vai telpā: telpai ir jābūt norobežotai (piemēram, ar sienu vai norobežojošu lentu un 2 metru distanci) un šīs divas apmeklētāju plūsmas nepārklājas.

Sabiedriskās ēdināšana pakalpojumus valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga" lidostas termināļiem var sniegt, ja ir nodrošināts, ka starp personām, kas sēž pie dažādiem galdiņiem, ir 2 metru attālums, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena un pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četri apmeklētāji, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Savukārt ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu sporta komandu dalībniekiem to uzturēšanās vietā sniedz, ievērojot, ka personu grupas, kurām nav ikdienas saskares, tiek nodalītas atsevišķās plūsmās, kas nepārklājas.

Bez sadarbspējīga sertifikāta uzrādīšanas var saņemt ēdienu līdzņemšanai, ja pakalpojuma sniedzējam, kas nonāk ciešā kontaktā ar pakalpojuma saņēmēju ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sadarbspējīgs sertifikāts. Šajā gadījumā pakalpojuma saņemšanas vietā vienai personai jānodrošina ne mazāk kā 15 m2 no publiski pieejamo iekštelpu platības un visām personām jāievēro distance un jālieto sejas maskas.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, izņemot ēdināšanu līdzņemšanai un valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta “Rīga” lidostas termināļos, darbu uzsāk ne agrāk kā plkst.6:00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 21:00.

Pilnībā vakcinētu vai pārslimojušu vecāku pavadībā pakalpojumus, tai skaitā, ēdināšanas u.c. pakalpojumus var saņemt arī bērni līdz 12 gadu vecumam bez sadarbspējīga sertifikāta un bērni no 12 gadu vecuma ar sadarbspējīgu sertifikātu vai izglītības iestādē veiktu Covid-19 testu, kas nav vecāks par 72 stundām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46833491sec.