Braucieni bez ķibelēm: ieteikumi nomas automašīnu lietošanai

Tuvojoties pavasara un vasaras atvaļinājumu sezonai, kad pieprasījums pēc nomas auto pakāpeniski pieaugs, koplietošanas nomas pakalpojumu sniedzējs “Bolt Drive” aicina ikvienu, kurš plāno doties ceļā ar nomas auto, pārdomāt braukšanas drošības un kultūras principus un izturēties pret to rūpīgi un atbildīgi. Uzņēmums apkopojis noderīgus padomus, lai, nomu noslēdzot, gan paša lietotāja pieredze būtu patīkama, gan, lai nerastos negaidīti pārpratumi vai zaudējumi.

Ar savu vārdu nomas auto lieto tikai pats
Kad lietotājs rezervē nomas auto savam braucienam, sēsties pie stūres drīkst tikai lietotājs, kurš no mobilās lietotnes ir veicis automašīnas rezervāciju. Nodot trešajām personām sava lietotāja kontu un vadīt transportlīdzekli kādam citam ir neatļauta rīcība un var apdraudēt citus satiksmes dalībniekus, kā arī soda apmērs palielinās – neievērojot lietošanas noteikumus, šādos gadījumos lietotājam var nākties šķirties no 250 eiro.

Nulles tolerance pret automašīnas vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu ietekmē
“Bolt Drive” ietur nulles toleranci pret nomas auto vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu ietekmē. Šādos gadījumos autovadītājam tiek piemērots naudas sods 2000 eiro apmērā, un vadītājs tiek bloķēts bez iespējas jebkad atjaunot savu lietotāja profilu. Tāpat ikviens iedzīvotājs tiek aicināts nekavējoties ziņot policijai vai “Bolt Drive” klientu servisam, ja ir aizdomas par autovadītāja atrašanos pie stūres alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Ceļu satiksmes noteikumi ir jāievēro vienmēr
Ja brauciena laikā ātrums ticis būtiski pārkāpts un to ir fiksējusi ceļu policija vai ātruma mērīšanas radars, soda nauda tiek piemērota autovadītājam. Šādos gadījumos autovadītāja pienākums ir to apmaksāt. “Bolt Drive” arī uzrauga klientu braukšanas īpatnības – piemēram, ātruma ierobežojumu neievērošana, agresīva braukšana un tamlīdzīgi. Atsevišķiem nomas auto ir pievienotas autokameras, kas filmē braucienu, tāpēc arī pret atkārtotiem mēģinājumiem izvairīties no atbildības vai apiet noteikumus “Bolt Drive” ietur nulles toleranci, un soda nauda var sastādīt 250 eiro.

Ja ir noticis ceļu satiksmes negadījums, izmantojot “Bolt Drive” koplietošanas auto, tā iznomātājam ir pienākums informēt par situāciju, rakstot vai pieprasot zvanu “Bolt” lietotnē.

Pirms brauciena pārliecinies par auto stāvokli
Lai izvairītos no iespējamiem pārpratumiem, “Bolt Drive” iesaka uzņemt video vai fotoattēlus pirms un pēc brauciena veikšanas, parādot, ka auto ir tehniskā un vizuālā kārtībā. Arī tumšā laikā pirms brauciena nepieciešams pārliecināties, vai automašīna nav saskrāpēta vai iebuktēta, kā arī, vai nav saskrāpēti diski. Ja pirms brauciena uzsākšanas tiek konstatēti šādi bojājumi, lietotājam jāziņo “Bolt Drive” klientu atbalsta dienestam.

Pārbaudi, ka noma mobilajā lietotnē tiek pabeigta
Ierodoties savā galamērķī, ir būtiski pārliecināties, ka automašīnas noma lietotnē tiek noslēgta. Finansiālā atbildība ir ne tikai par ļaunprātīgu vai bīstamu rīcību, bet arī par aizmāršību un neuzmanību. Ja automašīna ir novietota atļautajā zonā, motors ir izslēgts, durvis un logi ciet, braucienu ir iespējams veiksmīgi noslēgt – ekrānā uz zaļa fona ar baltiem burtiem parādīsies uzraksts “Brauciens pabeigts”. Kad tas darīts, lietotne piedāvās novērtēt brauciena pieredzi un atstāt atsauksmi. Gadījumā, ja lietotne parāda paziņojumu, ka braucienu nav izdevies pabeigt, vēlreiz jāpārliecinās, ka automašīna novietota stāvēšanai atļautajā zonā, dzinējs ir izslēgts, logi un durvis ir aizvērti, to pārbaudīt aicinās arī lietotnes paziņojumi. Nepārliecinoties un atstājot automašīnu neaizslēgtu, brauciens paliek nepabeigts un lietotāja atbildība, ja ar automašīnu kas atgadās, joprojām ir spēkā – šāda neatbildīga rīcība var rezultēties tekoši lielā rēķinā un soda naudā. Ja lietotājs joprojām nevar pabeigt braucienu, aicinām sazināties ar “Bolt Drive” klientu atbalsta dienestu, rakstot vai pieprasot zvanu “Bolt” lietotnē.

“Bolt Drive” koplietošanas automašīnas šobrīd pieejamas klientiem Baltezerā, Ādažos, Kadagā, Salaspilī, Bolderājā, Ķekavā, Baložos, Medemciemā, Jaunmārupē, Vecāķos un citur.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99070287sec.