Latvijā pieejams videi draudzīgais zviedru elektromotocikls CAKE

Uzsākoties 2021. gada sezonai Dude Bikes moto veikalā Rīgā pieejami zviedru premium elektro motocikli CAKE, kas ir ne tikai klusi un videi draudzīgi, bet arī izceļas ar godalgotu dizainu un veiktspējas parametriem. Šie elektro motocikli ir piemēroti gan piedzīvojumiem dabā, gan ikdienas braucieniem pilsētā.

Neskatoties uz COVID-19, Latvijā 2020. gadā jaunu motociklu reģistrācijas apjoms ir pieaudzis par 6%, sasniedzot 993 motociklus. Jaunie motocikli, tā pat kā automašīnas, ik gadus kļūst videi draudzīgāki, samazinot kaitīgo izmešu apjomu. Šobrīd iekšdedzes dzinēja motocikliem ir aktuāli EURO 5 normatīvi, kas pēc būtības atbilst automašīnu EURO 6 prasībām. Tā pat tirgū arvien vairāk parādās divriteņu transportlīdzekļi ar elektro piedziņu – pārsvarā elektro velosipēdi, skūteri un mopēdi, taču motociklu kategorijā šobrīd ir pieejami tikai dažu ražotāju produkti.

“Kopš 2020. gada esam uzsākuši sadarbību ar zviedru premium elektro motociklu ražotāju CAKE, kuru klāstā ir gan dizaina balvas ieguvušie CAKE Ösa utilitārie moto, gan CAKE Kalk piedzīvojumu kategorijas elektromotocikli,” stāsta Ilze Jaudzema, Dude Bikes līdzīpašniece. “CAKE elektro motocikli ir viegli, klusi un videi draudzīgi – ne velti ražotāja sauklis ir izzini ar cieņu (explore with respect). Šo zviedru elektromotociklu ražošanā pamatā tiek izmantotas īpaši dizainētas un oriģinālas detaļas – klasisko motociklu detaļas ir par smagu, savukārt, pat labākās MTB velo daļas nevar nodrošināt nepieciešamo veiktspēju. Tā, piemēram, sadarbībā ar Öhlins, ir radīti individuāli amortizatori atsevišķiem CAKE Kalk modeļiem. Atšķirībā no daudziem citiem ražotājiem, CAKE Kalk modeļi ir Eiropā sertificēti kā motocikli, kurus drīkst izmantot satiksmē un kurus atļauts vadīt arī ar A1 un B kategorijas tiesībām – līdzīgi kā 125 cm3 motociklus.”

Dude Bikes moto veikalā Rīgā pieejams un apskatāms CAKE Kalk& elektro motocikls. Kalk& ir radīts gan piedzīvojumiem dabā, gan ikdienas vajadzībām pilsētā, tas ir sertificēts braukšanai pa koplietošanas ceļiem. Motocikla maksimālais ātrums ir 90+ km/h, kuru nodrošina 10kW motors. Komplektā ietilpstošā 2.5 kWh baterija nodrošina maksimālo distanci līdz 86 km vai līdz 3 stundām bezceļu režīmā. Baterijas uzlāde līdz 80% aizņem 1.5 stundas, līdz 100% - 2.5 stundas no parastās rozetes. Papildus iespējams iegādāties arī otru ērti apmaināmu bateriju. Elektro motocikla svars ir 62 kg plus 17 kg baterija. Pieejami trīs braukšanas režīmi – no taupīgākā līdz augstākās veiktspējas, kā arī trīs bremzēšanas režīmi – brīvgaita un strāvas reģenerācija, kas atgādina braukšanas pieredzi ar 2- vai 4-taktu motoriem.

Citus CAKE modeļus, tai skaitā īpašo 2021. gada jaunumu - trasei un bezceļam paredzēto CAKE Race, iespējams pasūtīt Dude Bikes internetveikalā. CAKE Ösa cenas sākas no 6500 eiro, savukārt, CAKE Kalk no 9500 eiro.

“Dude Bikes nav piemirsis arī par klasisko moto kultūru. Jau sesto gadu turpinām veiksmīgi izplatīt Mash motociklus, kas ir atraduši savu auditoriju un nostiprinājušies starp Top 10 pirktākajiem jaunajiem motocikliem Latvijā. Mash motociklu popularitāti nodrošina to klasiskais dizains, tehniskā vienkāršība un pievilcīgā cena. Populārākie Mash modeļi joprojām ir motocikli ar 125 cm3 motoru, kas ļauj tos vadīt ar autovadītāja jeb B kategorijas tiesībām,” skaidro Aivars Deme, viens no Dude Bikes līdzīpašniekiem.

“Šī gada moto sezonu sagaidīsim ar daudz jaunumiem. Pirmkārt, tas ir mūsu jaunais moto salons Rīgā, Kalnciema ielā 40E. Otrkārt, esam kļuvuši par itāļu ražotāja F.B Mondial motociklu pārstāvjiem, kas papildinās klasisko moto vērtību klāstu mūsu piedāvājumā. Papildus jau iepriekš minētajam elektro motociklam CAKE, pie mums varēs iegādāties arī Kalifornijā izstrādātos elektro divriteņus SUPER73,” turpina Aivars Deme. “Ikviens motobraucējs, kam ir tuvs klasiskais stils no 60 un 70-ajiem gadiem modernā izpildījumā, pie mums atradīs atbilstošu moto ekipējumu un apģērbu – Bell klasiskās ķiveres, apģērbu no Fuel Motorcycles bezceļu piedzīvojumiem, Holyfreedom īpašam akcentam, kā arī apģērbu no populārā Deus Ex Machina un By City. Mūsu piedāvātais moto apģērbs būs ērti lietojams kā ikdienas stila apģērbs, nepieļaujot kompromisus ar nepieciešamo drošību.”

Par Dude Bikes

Dude Bikes - veikals pilsētas motociklistiem kopš 2015. gada. Dude Bikes moto veikals piedāvā klasiskos un elektro motociklus, moto ekipējumu, aksesuārus un stila apģērbu no tādiem zīmoliem kā Mash, F.B Mondial, CAKE, SUPER73, Bell, Fuel Motorcycles, Deus Ex Machina, Holyfreedom, By City un citiem. Dude Bikes ir oficiālais Mash un F.B Mondial izplatītājs Baltijas valstīs. Dude Bikes moto veikals atrodas Rīgā, Kalnciema ielā 40E, kā arī visu preču klāstu var iegādāties internetveikalā www.dude-bikes.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72568393sec.