Gandrīz katra ceturtā lietotā automašīna Latvijā ar nepatiesiem nobraukuma datiem

Baltijas valstīs turpina pieaugt lietoto auto tirgus, taču līdzās tam dati liecina, ka 24% no lietotajiem auto vietējā tirgū ir ar mainītu nobraukumu. Iegādājoties spēkratu no privātpersonas, pastāv risks, ka preces vērtība nav pielīdzināma patiesajam tehniskajam stāvoklim, turpretim sertificēti auto dīleri piedāvā auto ar pārbaudītu vēsturi un garantiju.

Kopējā tendence visās Baltijas valstīs liecina, ka biežāk auto īpašnieki izvēlas tieši lietotas automašīnas. Pēc AutoTyrimai  datiem, Latvijā reģistrēto lietoto auto skaits ir par trim reizēm lielāks nekā jauno, savukārt Lietuvā lietoto auto pārsvars ir sešas reizes lielāks, Igaunijā atšķirība nav tik izteikta – pārsniedzot jaunos auto par vienu reizi.

Moller Auto grupas uzņēmumu valdes locekle Izīda Gerkena skaidro, ka galvenais iemesls, kādēļ pircēji dod priekšroku lietotiem, nevis jauniem auto ir pieejamāka cena un plašās izvēles iespējas. “Pieprasījuma pieaugumu mazlietoto auto segmentā aizvadītajā gadā izjutām arī mēs. Salīdzinot ar 2020. gadu, uzņēmuma peļņa šajā segmentā pieauga par 20%,” skaidro Gerkena.

Moller Auto mazlietoto auto segmentā, nemainīgu līdera pozīciju Volkswagen klāstā saglabā Passat, Tiguan un Golf, savukārt Audi – A4, A6, Q5, kā arī Q7. Līdzās šiem spēkratiem pērn piegādāti arī tādi reti modeļi kā Audi TTRS un Audi SQ8. Plašās izvēles iespējas ir viena no galvenajām Moller Auto mazlietoto auto segmenta priekšrocībām. Pircēji var izvelēties no vairāk nekā 400 spēkratiem, kas pieejami uz vietas dīleru centros, kā arī var veikt īpašu pasūtījumu, norādot vēlamo auto komplektāciju.  

Mazlietoto auto klāstu veido nomas auto un mazlietotas automašīnas, kas kalpojušas kā pirmā iemaksa jauna spēkrata iegādei. Tāpat šajā klāstā ir automašīnas, kas iegādātas izsolēs un no ražotāju demo automobiļu parkiem. Neatkarīgi no tā vai automašīnas vecums ir vien seši mēneši vai 10 gadi, Moller Auto centros visiem spēkratiem tiek veikta detalizēta pārbaude, kas ietver vairāk nekā 130 punktus. Tāpat tiek sniegta informācija par auto nobraukumu jau kopš pirmā kilometra. Tieši šāda patiesa informācija par auto nobraukumu ir visbiežāk sastopamā problēma, iegādājoties auto sludinājumu lapās vai sociālajos medijos.

Kā apliecina carVertical  veiktais pētījums, kurā pārbaudītas apmēram 900 000 automašīnu vēstures, visbiežāk krāpšanās ar nobraukumu ir sastopama tieši Latvijā. 24% no pārbaudītajiem transporta līdzekļiem vietējā tirgū uzrāda odometra manipulācijas pazīmes. No tā neatpaliek arī pārējās Baltijas valstis, ieņemot 3. un 4. vietu – Igaunija ar 19% un Lietuva ar 18%. Kopumā tieši Centrāleiropa un Austrumeiropa ir centrs krāpniecībai ar automašīnu nobraukumiem. Lai jaunais pirkums nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, drošāk auto iegādāties pie sertificētiem dīleriem. Turklāt tieši Moller Auto mazlietotajiem spēkratiem, kuri nav vecāki par pieciem gadiem un to nobraukums nepārsniedz 150 tūkstošus kilometru, tiek piešķirta 12 mēnešu garantija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12068009sec.