«Saab» citplanētiešu stilā un citi krāšņi spēkrati izstādē «Auto 2022» jau šajā nedēļas nogalē

Reaktīvā turbīna aizmugurē un elektriski atverams stikla kupola jumts – tieši tāds ir spilgti zaļais “Saab” jeb “Wasaabi”, kas jau šajā nedēļas nogalē – no 29. aprīļa līdz 1. maijam –būs apskatāms izstādes “Auto 2022” krāšņākajā un skaļākajā sadaļā “Auto Exotica”.  Autotūninga šovs Ķīpsalā pulcēs jaudīgākos tūninga projektus, ātrus sacīkšu automobiļus un restaurētus klasiskos spēkratus!

60. gadu interpretācija par futūristisku automobili

Projekta nosaukums “Wasaabi” tapis, apvienojot “Saab” automobiļu markas nosaukumu ar japāņu asās garšvielas vasabi vārdu. Šo vasabi spilgti zaļās krāsas futūristiskā veidola spēkratu ir radījuši tēvs un dēls – Marko un Miko – no Somijas, par pamatu izmantojot 1975. gada “Saab 96” automobili.

Pirms automobiļa plānotās restaurācijas tas tika izjaukts līdz pat pēdējai detaļai, tam tika nozāģēts arī jumts. Novērtējot virsbūvi šādā izskatā, abiem vīriem momentā tapa doma – nevis to atjaunot kā oriģinālo modeli, bet gan radīt unikālu projekta automobili ar elektriski atveramu stikla kupola jumtu un reaktīvo turbīnu aizmugurē, gluži kā futūristiskajam automobilim 60. gadu animācijas seriālā par Džetsoniem. Šī projekta realizācijai bija nepieciešams gads, un tagad Marko un Miko ar to priecē cilvēkus dažādos auto pasākumos Eiropā.

Jaudīgi tūninga projekti

“BMW” īpaši sportiskās “M” sērijas modeļi ir sevišķi iekāroti šīs markas cienītāju vidū. Kad pirms desmit gadiem Bavārijas autoražotājs no leģendārajiem atmosfēriskajiem motoriem savos sportiskajos modeļos pārgāja uz turbopūti, daudzi šīs markas entuziasti rauca degunu, tomēr mūsdienās pat lielākie skeptiķi ir pārliecinājušies, ka tas bija neizbēgams un pareizs solis.

Latvijas kompānijas “Kesel Motorsport” būs aplūkojams “BMW M4” projekta auto, kura trīslitru benzīna dzinēja jauda ir palielināta no 431 zirgspēka līdz 556 zirgspēkiem, saglabājot standarta turbīnu un uzlabojot tikai ieplūdes un izplūdes sistēmu, kā arī pārprogrammējot motora vadības bloku. Rezultātā “BMW M4” sasniedzis iespaidīgu dinamiku, īpaši paātrinājumā no 100 līdz 200 km/h, – 6,65 sekundes, kas ir uzlabojums praktiski par veselām trim sekundēm salīdzinājumā ar rūpnīcas standarta modeli.

Tāpat “Kesel Motorsport” ekspozīcijā būs izstādīts “Nissan GT-R”, kas savulaik, pārsteidzot autobūvi, spēja konkurēt ar leģendāro “Porsche 911 Turbo”, bet par pusi no tā cenas. Standartā konkrētais modelis attīsta ap 500 ZS atkarībā no versijas, tomēr šis sešcilindru turbomotors ir ļoti pateicīgs tūningam un bez īpašas piepūles tā jaudu var palielināt līdz 800 ZS.

Iespaidīgi sacīkšu auto

Viskuplāk apmeklētās autosacīkstes Latvijā ir drifta čempionāti. Tieši tādēļ “Auto Exotica” varēs aplūkot “3B Motorsport” un “3BMTS Auto” darbnīcas iespaidīgākos projektus. Viens no tiem ir šī gada sezonai sagatavotais 750 ZS jaudīgais “Nissan 200sx” (S13), ar kuru profesionāļu ieskaitē arī starptautiskajās sacensībās piedalīsies Reinis Ozoliņš.

Tāpat būs aplūkojams driftam sagatavots BMW 1. sērijas modelis – šajā kompaktajā auto ir uzstādīts “Mercedes-Benz” V12 motors, kura jauda palielināta līdz 550 ZS. Projekta autori norāda, ka tamlīdzīgs dzinējs izmantots arī superauto “Pagani Zonda” konstrukcijā, tādēļ arī šī drifta auto motora rēkoņa ir tikpat iespaidīga. Ar to drifta sacensībās startē Toms Jankovskis. Visās trīs izstādes dienās drifterus satikt un sacīkšu auto aplūkot varēs Latvijas Automobiļu federācijas ekspozīcijā.

Plaši pārstāvētas auto entuziastu komūnas

Ar nebijuši milzīgu ekspozīciju – 12 automobiļiem – sadaļā “Auto Exotica” būs pārstāvēta populārā automobilistu entuziastu komūna “CC Nation”, kas vasarā rīko valstī lielāko brīvdabas festivālu auto cienītājiem. Tas pulcē jauniešus un tūningotu automobiļu īpašniekus, tādēļ izstādē “Auto 2022” būs apskatāmi dažādi, tostarp jauni, šīs sezonas auto tūninga projekti.

Tāpat būs pārstāvētas klasisko automobiļu komūnas – gan pēdējo gadu laikā strauju popularitāti guvušo “youngtimer” spēkratu entuziasti atrādīs savus modeļus, īpaši no 70. un 80. gadiem,  gan arī padomju auto entuziasti būs sarūpējuši visu Zaporožjes autorūpnīcas populārāko modeļu evolūciju vienuviet.

Klasisko auto cienītāji varēs novērtēt pasākumos vēl neredzētu restaurēto 50. gadu “Jaguar Mark VIII” četrdurvju automobili. Savulaik tika izgatavoti tikai nedaudz vairāk nekā 6000 šī greznā modeļa eksemplāru, un tas aprīkots ar 210 ZS jaudīgu sešcilindru motoru, kas ļauj šim limuzīnam paātrināties līdz tolaik iespaidīgajiem 180 km/h. Šo automobili varēs apskatīt Latvijas autopircēju ceļveža “WhatCar.lv” stendā, kur vēl būs tādi sportiskie spēkrati kā “Porsche 911 GT3” un “Toyota GR Yaris”.

Jaudīga mūzika, velo un moto šovi

Sadaļas “Auto Exotica” apmeklētāji varēs aplūkot ne tikai krāšņus automobiļus, bet arī vērot un piedalīties dažādās atrakcijās. 30. aprīlī un 1. maijā notiks Baltijas labākās ekstrēmo velošovu komandas “Greentrials” profesionāli šovi ar velosipēdiem un motocikliem.

Savukārt jaudīgas auto mūzikas cienītāji “Sound Pit” un “Bass” kopīgajā stendā varēs novērtēt dažādus automobiļus gan ar audiosistēmām, kas paredzētas mūzikas kvalitātes baudīšanai, gan arī tādas sistēmas, kas paredzētas pēc iespējas lielākam akustiskajam spiedienam jeb skaļumam.

Vairākas Baltijas mēroga auto pirmizrādes

Izstādē “Auto 2022” notiks vairākas Baltijas un Latvijas mēroga auto pirmizrādes. 29. aprīlī plkst. 11.00 Baltijas mēroga pirmizrādi piedzīvos superauto “Maserati MC20”, kuru par savu izvēlējies arī populārais futbolists Deivids Bekhems. Vēl pirmajā izstādes dienā plkst. 11.30 interesenti ir aicināti uz “Citroën C5 X”, “Citroën C5 Aircross”, “Citroën Ë-Berlingo” un “Citroën Ami” Baltijas pirmizrādēm. Savukārt plkst. 12.00 Baltijas mēroga pirmizrādi piedzīvos divi jauni “ŠKODA” elektromobiļi: “Enyaq Coupé iV” un “Fabia Monte Carlo”. “Mercedes-EQ” ekspozīcijā izstādes apmeklētāji varēs apskatīt visus “Mercedes-Benz” jaunākos elektromobiļus – sākot ar “EQA” un beidzot ar “EQS”, no kuriem “EQE” būs vissvaigākais jaunums. Vēl “Auto 2022” apmeklētāji varēs iepazīt jauno “Jeep Grand Cherokee”, “Nissan” jaunās ēras modeli “Ariya”, “Ford Mustang” jaunāko modifikāciju “Mach-E”, ūdeņraža “Hyundai Nexo” un vēl citus. Pasākumu programmu skati: www.bt1.lv/auto/visit.php#events

Izstādi “Auto 2022” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, atbalsta bremžu tehnoloģiju ražotājs “Textar”.

Seko mums:

Facebook: www.facebook.com/autoizstade.kipsala

Instagram: www.instagram.com/balticmotorshow

Linkedin: www.linkedin.com/company/the-international-motor-show-auto

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.77709293sec.