Sajūti Latvijas ziemu Alūksnē!

Alūksne ir skaista, ainaviska pilsēta ezera krastā, vien 30 km no Igaunijas pierobežas, kur spilgti piedzīvot gadalaiku ritmu. Vietas šarms īpaši izceļas ziemā, kad tā kļūst ne tikai par Latvijas augstāko, bet arī aukstāko pilsētu. Baudi ziemas sezonu un viesmīlību šeit!  

Viens no labākajiem veidiem, kā atpūsties ziemā, ir zemledus makšķerēšana. Tā šeit ir lieliska, gadalaikam atbilstoša un iecienīta nodarbe. Kad Alūksnes ezera virsma sasalst, tā kļūst par zemledus makšķernieku paradīzi. Šeit daudzveidīgos un bagātīgos lomus- repšus, zandartus, līdakas svarā virs 10 kg- papildina ezeru ieskaujošās ainavas. Tiklīdz ledus ir drošs pastaigām un makšķerēšanai, plānojiet neaizmirstamu piedzīvojumu uz Alūksnes ezera!

Sniegotās un romantiskās pastaigas laternu stundās, pa naksnīgās Alūksnes ainaviskajiem parkiem, aizvedīs tevi gadu simtus atpakaļ. Iesakām ziemu baudīt pastaigās pa kultūrvēstures bagāto Alūksnes muižas parku, Alūksnes ezera ieskauto Pilssalu ar izgaismotu Dienvidu torni, un Tempļakalna parku ar Slavas templi- granīta rotondu- kalna virsotnē. Tempļakalna ielas gājēju tilts līdz pulksten 22:00 katras apaļās stundas sākumā atskaņo romantiskas melodijas, veidojot romantisku skaņas un gaismas performanci.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Alūksnē iemirdzas tūkstošiem gaismiņu, pilsēta dižojas ar glītiem svētku rotājumiem un izgreznotām eglēm. Laukumā pie pašvaldības administratīvās ēkas tevi gaidīs meža karaliene ar krāšņiem rotājumiem. Svētku sajūtu papildina piparkūku smarža un cilvēku līksmās sejas čalojot par dāvanām, kas kas iegādātas saviem mīļajiem Ziemassvētkos.

Ziemas skaistuma baudīšanu apvieno ar ļaušanos distanču slēpošanas priekiem. Sporta centrā “Mežinieki” kvalitatīvās dabīgā sniega slēpošanas trases piemērotas gan nopietnam treniņam, gan nesteidzīgam slēpojumam ar draugiem. Slēpotājiem, kuri vēlas pilnveidoties, atklājam, ka šajā trasē treniņus aizvada arī pasaules elites slēpotāji. Mežiniekus par savu mājas trasi sauc vairākkārtējs Eiropas čempions biatlonā Andrejs Rastorgujevs.  Šeit var sekot līdzi trases stāvoklim un laika apstākļiem.

Ziemai Alūksnē ir arī sava īpašā garša. Mājīgās kafejnīcās vari baudīt Alūksnes īpašo ziemas karsto dzērienu, kam piemīt ābolu sulas un viskija tandēma piešķirts maigi saldens un daudzveidīgs garšvielu aromāts. Alūksnes kokteilis ir radīts, lai pilsētā, kur ziema ierodas visātrāk un kupenas visdziļākās, ikviens var kārtīgi sasildīties. Alūksnes īpašo garšu “Profitroļus”, kas ir īsts vietējais mantojums no senčiem, vietējie un viesi vēl aizvien ēd slavēdami kā ikdienā, tā godos. Savukārt garšīgu stāstu par vietējo malēniešu un tepat esošo igauņu draudzību, un ainaviskajām vērtībām sajutīsi, nobaudot vietējās kūkas “Veclaicenes kūkins” vai “Diena un nakts”.

Ļauj Alūksnes ziemai Tevi iedvesmot!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57032108sec.