VIDEO: Ko baudīt Salaspilī ziemā

2022. gada izskaņā, kad mūs visus priecē balta, un patiesi skaista ziema, īstenojām jau pavasarī aizsāktā Salaspils Tūrisma video projekta nākamo etapu. Šajā reizē vēlējāmies parādīt cik Salaspilī ir daudzpusīgs, baudāms, ainaviski skaists, un tieši ziemai saistošs tūrisma piedāvājums.

Projekta realizēšanai atkal izvēlējāmies konceptu ar vairāku salaspiliešu, vietējā un plašākā sabiedrībā zināmu personību – uzņēmējas Dainas Lipinieces, Radio Skonto ētera balss personības Aleksandra Tuguševa, un fotogrāfes Ivetas Jaunalksnes iesaisti. Esam ļoti priecīgi un pateicīgi par viņu piekrišanu un atbalstu šī projekta tapšanā. Tāpat izvēlējāmies trīs ziemai atbilstošus tūrisma objektus/tūrisma uzņēmumus, kurus parādīt šajā video, tādējādi arī piesaistot tiem papildus potenciālo apmeklētāju interesi un veicinot to popularitāti.

Kā pirmais startēja mūsu visu iemīļotais Daugavas muzejs, kas ar savu vienmēr mainīgo izstāžu piedāvājumu un interesanto pastāvīgo ekspozīciju, tāpat arī sakopto parku un gleznainajiem skatiem uz Latvijas likteņupi – Daugavu, ir apmeklējuma vērts visos gadalaikos. Šeit filmēšanas komandu laipni uzņēma muzeja direktore Inese Kupšāne, bet muzejā viesojās uzņēmēja Daina Lipiniece. Muzeja video epizodē varam vērot gan parku, gan nedaudz ieskatīties muzeja ekspozīcijā, gan arī pamanīt interaktīvos elementus muzeja parka teritorijā. Atgādināsim, ka Daugavas muzejs ir vienīgais upes vēsturei veltītais muzejs Baltijā, un tas ir iekārtots jaunajā Doles muižas kungu ēkā, kas atrodas Doles salā. Muzeja apmeklējums ir interesants gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem, muzejā regulāri notiek ekskursijas, dažādas tematiskās nodarbības, izstādes un gadskārtu svētku svinēšana. Muzeja parkā ir visos gadalaikos mainīgas ainavas, vai tās būtu smaržojošas rožu dobes vasaras karstumā, vai apsnigušās un cēlās egles ziemas aukstumā.

Nākamā vieta, uz kuru devāmies, bija uzņēmums Husky.lv., kas mājvietu radis Piķurgu apkaimē Salaspils novadā. Husky.lv piedāvā izbraucienus ar apmācītiem, un socializētiem pajūgu suņiem, un ziema ir pats labākais laiks šīs neparastās aktivitātes baudīšanai. Haskiji ziemā jūtas ļoti komfortabli, un pie Husky.lv var ne tikai doties azartiskā izbraucienā suņu pajūgā, bet suņus arī samīļot, jo tie ir ļoti draudzīgi. Skan brīnišķīgi, ne tā? Šajā video epizodē redzams haskiju saimnieks Raitis Šmits, un fotogrāfe – salaspiliete Iveta Jaunalksne.

Trešā vieta, kuru izvēlējāmies sērijas “Ziema” filmēšanai, bija Salaspilī esošais latviešu dizaina veikals “Magone”. Šeit saimnieko Rasa Priedīte un video epizodē redzam viņu kopā ar radio Skonto ētera balss personību, arī salaspilieti – Aleksandru Tuguševu. Veikals “Magone” piedāvā patiesi bagātīgu, skaistu, un praktisku dāvanu piedāvājumu dažādiem svētkiem. It sevišķi vēlamies izcelt to, ka veikals sadarbojas ar vietējiem Salaspils amatniekiem un mājražotājiem, un tajā var iegādāties daudz skaistu Salaspilī tapušu darinājumu, kā piemēram, “Art Prjanik” apgleznotās piparkūkas, “Balandiņu medu”, “Artas Rotas” skaistos auskarus, un daudz ko citu. Ja vēl meklē Ziemassvētku dāvanas saviem mīļajiem, tad zini, ka īstā vieta, kur tās meklēt, ir tieši veikals “Magone”. Līdzņemšanai vari nobaudīt aromātisku un kvalitatīvu kafiju.

Lūk šādus trīs Salaspils novadā esošus tūrisma objektus prezentējām saviem sekotājiem “Salaspils tūrisma gadalaiki” 2. sērijā “Ziema”!

Labi sagatavots video nav iedomājams bez kvalitatīva un profesionāla tehniskā izpildījuma. Tāpat kā vairākos citos projektos, arī šim piesaistījām talantīgo filmētāju – fotogrāfu Jurģi Kreili.  Ar Jurģi Kreili esam izveidojuši abpusēji veiksmīgu ilgtermiņa sadarbību, un arī šoreiz ļoti novērtējam viņa kvalitatīvo darbu. Vēlreiz sakām lielu paldies visiem, kuri ar mums sadarbojās šī projekta realizēšanā, un uz tikšanos nākamgad citos projektos, pasākumos, un aktivitātēs!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41754484sec.