Jaunmoku pils kompleksā projekta ietvaros ir ierīkota brīvi pieejama Mežaparka pastaigu taka

Lai dažādotu un īstenotu izglītojošas aktivitātes par meža, dabas un vides ilgtspējības tēmām, Jaunmoku pils parkā projekta ietvaros ir ierīkota brīvi pieejama Mežaparka pastaigu taka. Aptuveni 200 m garajā takā apkopoti 11 pieturpunkti ar dažādām izglītojošām un izzinošām aktivitātēm, kā, piemēram, dižkoku atpazīšana, čiekuru mešana mērķī, iešana pa balansa baļķi, u.c.

Taka mudina doties nesteidzīgā pastaigā izzinošā un atraktīvā veidā, atgādinot par dabas daudzveidību, putnu dziesmām, dižkokiem, parka mazajiem mistiskajiem iemītniekiem. Tā atrodas gar Jaunmoku pils parka teritorijas mežaināko malu. Takā ir saglabāta esošā dabiskā vide un mežainums, lai pieturpunktus pietuvinātu attiecīgajai takas videi un tematikai, sniedzot iespēju izzināt mežu, atrodoties tajā. Tā kā taka atrodas dabiskā vidē, tajā izmantotie materiāli būs piemēroti visiem laikapstākļiem, tādējādi nodrošinot pieejamību cauru gadu. To izstaigāt bez maksas ir iespējams katru dienu un tā noteikti būs interesanta gan lieliem, gan maziem.

“Lielā Mežaparka pastaigu takas iestaigāšana” ir paredzēta 30. jūlijā plkst. 11.00 Jaunmoku pils parkā: pastaiga kopā ar gidu un dažādi uzdevumi tās laikā, dalīšanās pieredzes stāstos par takas izveidi.

Jaunmoku pils ir celta kā medību pils 1901. gadā. Par tās saglabāšanu un atjaunošanu kopš 70-tajiem gadiem rūpējas Latvijas mežu nozare. Šobrīd Jaunmoku pilī darbojas muzejs, kas atspoguļo meža apsaimniekošanas tradīcijas Latvijā, meža zvēru un koku daudzveidību, kā arī Jaunmoku pils kompleksa kultūrvēstures liecības. Muzejs ir atvērts katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00. Tas piedāvā dažādas izglītojošas programmas un radošu darbošanos kā arī aktivitātes brīvā dabā, kā, piemēram, uzspēlēt meža kroketu, izbraukt ar laivu pa dīķi vai pamakšķerēt ar seno makšķerkātu.

Jaunmoku pils Mežaparka pastaigu taka ir ierīkota Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atklātā projektu konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. - 2020. gadam apakšpasākuma "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" projekta “Jaunmoku pils kompleksa Mežaparka pastaigu takas tematisks izziņas spēļu komplekts” (projekta nr. 22-08-AL01-A019.2202-000008) ietvaros.
Uz tikšanos pastaigās un Jaunmoku pilī! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.75362396sec.