Ieplāno vasaras vērienīgāko un aizraujošāko piedzīvojumu no 2. līdz 4. jūnijam DOBELES SVĒTKOS 2023

Ieplāno vasaras vērienīgāko un aizraujošāko piedzīvojumu no 2. līdz 4. jūnijam DOBELES SVĒTKOS 2023, kas tā vien aicinās – SĀC VASARU TE – Dobelē!

2. jūnijā paredzēts iesildīties svētku galvenajai dienai ar sportiskām aktivitātēm! Sadarbībā ar Dobeles novada uzņēmumiem būs tematiski skrējieni visām vecuma grupām “TUVU 770”, gatavojoties 2024. gada Dobeles 770 jubilejas gadam, basketbola turnīrs “BĒRZES KRASTU MAČI”, dažādas individuālas aktivitātes “SPORTO VISI”, “VELO BARONS STAFETES” un “ESI VESELS” profilaktiskie mērījumi, un vakara noslēguma koncerts ar grupu “Sudden Lights”, kura šogad pārstāv Latviju Eirovīzijā.

3. jūnijā, svētku kulminācijas dienā, tradicionāli rītu plānots sākt ar “RAŽOTS LATVIJĀ” svētku tirgu. Iedzīvotājiem svētkus neļaus nogulēt un pilsētu modinās mobilā kapela “Luste”. Pirmo reizi novadnieki tiks aicināti uz zaļumballi dienā ar grupu “Lustīgais Blumīzers”. Īpaši notikumi gaida arī mazos svētku svinētājus – jaunajā atpūtas un rotaļu laukumā Saules parks kopā ar pasākumu aģentūru “Smaidu darbnīca” tiks godināti 2022. gadā Dobeles novadā dzimušie mazuļi, kā arī sporta klubs Gold Barbell aicinās pārbaudīt savu izveicību “MAZAIS SPĒKAVĪRS” sacensībās bērniem.

Par svētku kulmināciju noteikti kļūs lielais svētku gājiens ar saukli “DARĀM KOPĀ”, kura dalībnieki būs visi novada darītāji – amatiermākslas kolektīvi, sportisti, izglītības un kultūras iestādes, novada uzņēmēji, sabiedriskās organizācijas, mākslinieki, mūziķi un citi viesi, turklāt gājiena noslēgumā paredzēta domes priekšsēdētāja uzruna un grupas “Citi zēni” koncerts uz svētku Lielās skatuves.

“Izgaršot Dobeli” vārda tiešā nozīmē varēs GARŠU SKVĒRĀ, kurā būs sastopami tikai novada mājražotāji. Izveidot savu svētku piemiņas velti piedāvās unikālā SVĒTKU SUVENĪRU DARBNĪCĀ; visas dienas garumā savu spēku komandu sacensībās demonstrēs LV, LT, ES, UA spēka vīri, un ar spēka zupu cienās Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola. Projekta mērķis ir ziedot Ukrainas atbalstam. Pievakarē visi jaunieši un sirdī jaunie aicināti uz Baznīcas dārzu, kas svētku dienā pārtaps par “Mākslas dārzu”, kurā radīt un rādīt dzejā, dejā, gleznā un mūzikā kopā ar DJIVC un repa improvizācijas teātri “Brīvrunas pprojekts”, PANDA deju studiju, mākslinieci Lauru Treimani – Saulāju un mūziķi Artūru Knopi, un noslēguma šovu ar iluzionistu Tomu Felkeru.
Vakara noslēgumā romantiskā atmosfērā uz Lielās skatuves patiesi dzīvas enerģijas apmaiņa kopā ar kādu Latvijā zināmu mūzikas grupu, kuru vēl mazliet paturēsim noslēpumā, bet nakts ballē dejas kopā ar grupu “Laika upe”, svētku balss – Māris Grigalis.

Dobeles Tūrisma informācijas centrs aicina – “IZZINI DOBELI” ekskursijās pa pilsētu gida vadībā. Visas dienas garumā azartiskākie svētku apmeklētāji aicināti cīnīties par galveno balvu Dobeles Sporta pārvaldes orientēšanās sacensībās, zinātkārie varēs aplūkot Dobeles novada muzeja veidotu brīvdabas ekspozīciju “SENAIS CENTRS”, savukārt nesteidzīgas atpūtas cienītājiem būs iesēja baudīt Dobeles novada Centrālās bibliotēkas KLUSO DZEJU Mākslas dārzā.

4. jūnijā – svētku noslēgumā, paredzēta piknika sezonas atklāšana “Pilsētas mājas” pagalmā, laivu, katamarānu, sup dēļu noma “Pils skatos”. Latvju un SPA asociācija sadarbībā ar Dobeles novada pirtniekiem piedāvās dažādas meistarklases un procedūras. Pulksten 15.00 BDK “Drellīši” koncerts “DRAUGIEM BŪT” Pļavas ielas terasē kopā ar viesu kolektīviem no Rīgas.

Visas dienas festivāla garumā laukumā pie domes darbosies “Annels” atrakciju parks.
Dārzkopības institūta Ceriņu dārzs svētku laikā būs atvērts no plkst. 09.00 līdz plkst. 21.00.

Jūsu vasara sākas te – DOBELES SVĒTKOS – 2023!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72072005sec.