Demokrātijas festivāls: paštaisīti un pašiem - taisīti svētki Kuldīgā

6. un 7 augustā biedrība “Kurzemes NVO centrs” aicina uz Kuldīgu, kur notiks “Demokrātijas festivāls”. Tie ir paštaisīti un pašiem-taisīti (taču arī citiem atvērti) demokrātijas svētki, kuru organizēšanā iesaistījušies vietējās kopienas aktīvisti, dažādu organizāciju pārstāvji un mākslinieki. Divu dienu garumā festivālā notiks gan sarunas, gan cita veida aktivitātes, kuras vieno mērķis veicināt demokrātijas kultūras attīstību.

SĀKOTNE: DEMOKRĀTIJAS KAFEJNĪCA

Festivāla sākotne saistīta ar jau divus gadus Kuldīgā notikušo Demokrātijas kafejnīcu, kuras mērķis ir radīt brīvu telpu sarunām par sabiedrībā aktuālām tēmām. Nākot uz šo pasākumu, cilvēki nezina, ne par kādām tēmām tiks runāts, ne ar ko kopā sēdēs pie galdiņa, ne arī kas vadīs diskusijas (diskusijas vadīt tiek aicināti mākslinieki, literāti, aktieri, zinātnieki, politiķi, sabiedriskie aktīvisti u.c., kuri līdz pasākumam tiek turēti noslēpumā). Diskusijās visi iesaistās kā līdzvērtīgi sarunu partneri, sarunu tēmu izvēlē iesaistoties gan pasākuma apmeklētājiem, gan diskusiju vadītājiem.

FESTIVĀLA NORISE

Šogad Demokrātijas kafejnīcas ideja ir paplašināta, organizējot festivālu, kurā būs vieta ne tikai diskusijām, bet arī citām demokrātiskas līdzdalības formām. Festivāla dalībnieki varēs ne tikai piedalīties Demokrātijas kafejnīcā, bet arī līdzdarboties Demokrātijas lietu muzeja izveidē, iestudēt foruma teātri, sacensties Demokrātijas rīka kapināšanas turnīrā, baudīt Demokrātijas garšu un vēl citos veidos svinēt svētkus par godu demokrātijai.

Festivāls notiks Kuldīgā, Mucenieku ielā 9. Ieeja Festivālā ir bez maksas.

Apmeklējot festivālu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot festivālu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs sertifikāts.

Sekot līdzi Demokrātijas festivāla jaunumiem var Festivāla Facebook lapā “Demokrātijas festivāls Kuldīgā”.

Festivālu atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds un Kultūras ministrija no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, "Europe Direct Kuldīga" no Eiropas Savienības līdzekļiem, Kuldīgas novada pašvaldība, Jelgavas Tipogrāfija, Gētes institūts Rīgā, Kuldīgas Jauniešu māja.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.85510588sec.